Boli si tratamente

Amânarea menopauzei cu 20 de ani este posibilă

Publicat: 07 iul. 2020
femeie
Amânarea menopauzei este posibilă!

Amânarea menopauzei este posibilă! O nouă procedură medicală testată în Marea Britanie ar putea amâna menopauză cu 20 de ani.

Crioprezervarea țesutului ovarian este o tehnică de conservare a fertilității pentru femeile care urmează să fie tratate pentru cancer. Poate că această procedură ar putea fi folosită pentru întârzierea menopauzei cu până la 20 de ani. În orice caz, aceasta este ceea ce ambiționeaza specialiștii în fertilizarea in vitro în Marea Britanie. Descoperirea lor medicală este prezentată de The Guardian. Metoda lor, testată deja pe nouă femei, ar putea îmbunătăți viața a milioane de femei prin întârzierea apariției celor mai frecvente simptome ale menopauzei (tulburări de dispoziție și somn, anxietate, depresie, bufeuri, transpirații de noapte și scăderea libidoului).

De asemenea, pot beneficia și femeile cu afecțiuni cardiace și osteoporoză, o afecțiune de slăbire a oaselor cauzată de menopauză.

Amânarea menopauzei este posibilă!

Procedura a constat în eliminarea din cele nouă femei a țesutului ovarian care a fost apoi înghețat pentru conservare. Mai târziu, la intrarea în menopauză, țesutul înghețat poate fi dezghețat și grefat în corp pentru a restabili nivelul scăzut de hormoni, spune The Guardian. De obicei, medicii aleg o zonă cu un aport bun de sânge, cum ar fi axila. Dacă țesutul ovarian supraviețuiește procedurii, acesta va restabili nivelul hormonilor sexuali ai femeii.

Dacă specialiștii consideră că este posibil să întârzie sosirea menopauzei cu până la 20 de ani, aceasta va depinde de vârsta pacientului când se îndepărtează țesutul ovarian și când este transplantat. Pentru comparație, la o femeie de 25 de ani, menopauză ar putea fi amânată cu 20 de ani, în timp ce în cazul țesutului ovarian prelevat de la o femeie de 40 de ani, menopauză ar fi întârziată cu cinci ani.

„Este primul proiect din lume care oferă crioprezervarea țesutului ovarian femeilor sănătoase, doar pentru a întârzia menopauză”, a declarat directorul medical al companiei, Yousri Afifi, pentru Sunday Times.

Problema este că această procedură, care poate fi oferită femeilor sub 40 de ani, are un cost: numără între 7.000 și 11.000 lire sterline (între 7.595 și 11.935 €).

Tags:
Adauga un comentariu