Local

Antrenorul Ionuț Popa a devenit cetățean de onoare post-mortem al municipiului Iași. Consiliul Local a aprobat proiectul în amintirea fostului tehnician al clubului Politehnica

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antrenorul Ionuț Popa a devenit cetățean de onoare post-mortem al municipiului Iași. Consiliul Local a aprobat proiectul în amintirea fostului tehnician al clubului Politehnica
Antrenorul Ionuț Popa a devenit cetățean de onoare post-mortem al municipiului Iași

Antrenorul Ionuț Popa a devenit cetățean de onoare post-mortem al municipiului Iași. Consiliul Local Iași a aprobat proiectul de hotărâre pentru acordarea titlului celui care a fost ani la rând antrenorul clubului Politehnica Iași. Proiectul a trecut prin plenul Consiliului Local la inițiativa liderului organizației municipale PSD Iași, Marius Ostaficiuc. Consiliul Local a acordat titlul de cetățean de onoare post-mortem și lui Mihai Romilă, un simbol al clubului de fotbal din Copou

Antrenorul Ionuț Popa a devenit cetățean de onoare post-mortem al municipiului Iași. Fostul tehnician al clubului Politehnica Iași a decedat în 25 iunie 2020, la numai 67 ani, iar Consiliul Local a probat un proiect de hotărâre pentru a cinsti memoria sa. Inițiativa i-a aparținut lui Marius Ostaficiuc, președintele organizației municipale a PSD Iași și a fost transpusă de aleșii social democrați din Consiliul Local.

„Personalitatea și palmaresul domnului Ionuț Popa, cât și contribuția sa la dezvoltarea sportului în municipiul Iași, sunt argumentele pentru care a fost propus pentru titlul de cetățean de onoare post- mortem al comunității noastre locale. Acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem al municipiului Iași antrenorului Ionuț Popa vine ca o recunoaștere a meritelor sale în promovarea sportului ieșean, fiind un semn de apreciere pentru munca depusă de-a lungul anilor”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul Local Iași.

Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Iași. Tehnicianul Ionuț Popa a decedat în 25 iunie 2020

Ionuț Popa a decedat în 25 iunie 2020, la numai 67 ani, după o lungă suferință. Tehnicianul a condus de pe bancă clubul Politehnica din Liga 1 de fotbal timp de două mandate, între 2004 și 2009, un sezon în 2010 și perioada 2011-2012. Acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem al municipiului Iași a fost aprobată cu unanimitate de voturi în Consiliul Local din Primăria Iași.

„Din păcate, soarta acestui om minunat, iubit de toți suporterii ieșeni, i-a fost acestuia potrivnică, Ionuț Popa luptându-se din greu cu o boală severă care nu i-a mai permis să își ducă la bun sfârșit misiunea în fotbalul românesc. Ca o dovadă totală de atașament și prețuire față de antrenorul care a adus în dealul Copoului cele mai puternice echipe din fotbalul românesc și care a umplut de fiecare dată tribunele, suporterii ieșeni, iubitorii fotbalul de calitate, s-au solidarizat și au realizat multe acțiuni caritabile, în speranța schimbării cursului vieții a celui alintat de ei Popică”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Mihai Romilă II a devenit cetățean de onoare post-mortem. Consiliul Local a aprobat proiectul în ședința de plen

Consiliul Local a acordat titlul de cetățean de onoare post-morterm și lui Mihai Romilă II, o glorie a clubului Politehnica Iași, care a decedat în 28 iunie 2020, la vârsta de 69 ani.

„Acordarea acestui titlu antrenorului Mihai Romilă vine ca o recunoaștere a meritelor sale în promovarea sportului ieșean, fiind un semn de apreciere pentru munca depusă de-a lungul anilor, în pregătirea sportivilor, distins și binecunoscut profesor, care a format cu pasiune și competență generații de elevi la Liceul cu Program Sportiv Iași și care au obținut rezultate remarcabile. În semn de prețuire pentru o carieră de excepție, pentru că a promovat în lume pe lângă valorile sportului și imaginea municipiului Iași și ca o dovadă supremă se atașament a comunității locale pentru un om care a muncit pentru comunitate și pentru oamenii din Iași, susține decernarea acestui titlu”, se arată în proiectul de hotărâre.

Adauga un comentariu