Prima pagină » Local » Bloc cu 6 niveluri în zona Podul de Piatră! O româncă și un albanez sunt investitorii. Vecinii nu au fost de acord – FOTO

Bloc cu 6 niveluri în zona Podul de Piatră! O româncă și un albanez sunt investitorii. Vecinii nu au fost de acord – FOTO

15 iul. 2023, 02:00, 3 ,
Ciprian BOARU, în Local

Alexandra Malasi e pe cale să construiască un bloc cu 4 etaje în zona Podul de Piatră. Deși vecinii nu sunt de acord cu investiția, proiectul va fi analizat în cadrul unei viitoare ședințe de Consiliu Local

Un nou proiect imobiliar va fi inclus pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe de Consiliu Local. Este vorba despre un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) inițiat de societatea Ediol Construct SRL. Firma este controlată de Alexandra Carmen Malasi, cetățean român, și Edion Paja, cetățean albanez. Proiectul vizează construirea unui bloc de locuințe colective pe strada Lotrului, nr. 6, în zona Podul de Piatră. Suprafața amplasamentului este de 759 de metri pătrați.

A fost propus regimul de înălțime S+P+4E (6 niveluri), cu un procent de ocupare a terenului de 30 la sută, coeficient de ocupare a terenului de 1.5. Asta înseamnă că suprafața construită desfășurată a clădirii va fi de 1.139 de metri pătrați. Documentația a fost publicată recent pe site-ul primăriei, etapă premergătoare ședinței de Consiliu Local.

Afacerea de pe strada Lotrului a făcut obiectul unei dezbateri publice

Pe data de 06.05.2021, Primăria Iași a organizat o dezbatere publică, ocazie cu care vecinii afectați direct de proiect puteau depune obiecții. Însă la întâlnire nu s-au prezentat cei nemulțumiți. De fapt, nu au fost anunțați. Cei mai afectați sunt proprietarii din blocul B25, de pe strada Vămășoaia, nr. 14. După ce au aflat despre intenția investitorilor, proprietarii din bloc și-au exprimat nemulțumirea, dar avizele au fost emise în continuare. Conform PUZ, vor fi amenajate 17 locuri de parcare, 14 în subteran și 3 pe teren proprietate.

Ultimele date financiare arată că Ediol Construct SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 19.401 lei, pierderi de 80.930 de lei, datorii de 163.986 de lei. Nu este prima dată când dezvoltatorii sunt contestați de vecini. Este și cazul familiei Fiterman care vrea să construiască în Păcurari, chiar în geamurile unui bloc turn de locuințe. Chiar și așa, proiectul a fost votat în Consiliul Local.

Probleme cu blocurile din zona CUG

Totodată, în 2020, afacerista Alexandra Malasi a fost reclamată de clienții care au cumpărat apartamente în complexul Ediol Residence, de pe aleea Strugurilor, nr. 65, situat în apropierea zonei CUG. În 2018 a construit, în zona menționată, un complex de trei blocuri cu regimul de înălțime P+2. Proprietarii s-au plâns că nu au primit de la dezvoltator cartea tehnică a imobilului.

Aceștia au mai precizat că balcoanele de la unul dintre imobile puteau să se prăbușească în orice moment. Atunci, constructorul a intervenit și a refăcut structura acestora. Complexul este format din 18 apartamente. La fiecare nivel al clădirii sunt amenajate două apartamente.

Comentarii
  • Cretu Eugen profesor univerditar inginer 78 de ani

    De unde apar scursurile astea? Eu zm pensie de 500 de lei dupa 60 de ani de munca

  • e Mircea, nu Podul de Piatra. str. Lotrului vis a vis de punctul de Transformare. peste calea ferata se vede cladirea SRTFC Iasi unde se instruiesc mecanicii de locomotiva.

  • O excroaca cu firmă de apartament și cu un angajat la care nu trebuie dat cană cu apă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *