Eveniment-Social

Bursă de 2.500 de lei pentru elevii ieșeni! Iată ce trebuie să faceți pentru a beneficia de acești bani

Publicat: 07 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bursă de 2.500 de lei pentru elevii ieșeni Iată ce trebuie să faceți pentru a beneficia de acești bani
Elevii ieșeni pot beneficia de o bursă de 2.500 de lei

Fundația Comunitară Iași a lansat, joi, 5 octombrie, cea de-a XIII-a ediție a Fondului de Burse care vine în ajutorul tinerilor cu rezultate deosebite la învățătură. Elevii din clasele V-XII pot primi o bursă anuală, în valoare de 2.500 de lei

Există două condiții pe care tinerii trebuie să le respecte. Este necesară cel puțin media 9 în anul școlar anterior și un venit mai mic de 1.400 de lei pe membru de familie în ultimele trei luni.

Elevii ieșeni pot primi o bursă de 2.500 de lei, dacă îndeplinesc două condiții

o poză cu niște elevi
Aceștia trebuie să îndeplinească două criterii importante

Ediția cu numărul XIII vine cu scopul de a-i împuternici pe tinerii bursieri să devină cât mai autonomi și, în același timp, de a le insufla dorința de a se implica în comunitate. Aceste burse sunt oferite de companiile ieșene sau de persoane care își doresc să susțină elevii în cauză. Tinerii ce doresc să beneficieze de acest ajutor trebuie să îndeplinească două criterii importante, mai exact cel puțin media 9 în anul școlar anterior și un venit mai mic de 1.400 de lei pe membru de familie în ultimele trei luni.

Fondul de Burse își dorește să dea încredere tinerilor că se află pe drumul cel bun, că au potențial să crească prin educație și responsabilitate. Programul susține o rețea de donatori și mentori care aleg să se implice, în mod direct, în dezvoltarea durabilă a orașului, investind în oamenii care vor da forma Iașului de mâine. Donatorii și mentorii adolescenților promițători îi ajută să-și descopere resursele și să nu se piardă din pricina problemelor financiare și sociale cu care se confruntă.

Documente de înscriere în program

 o poză cu un elev și niște bani
Aceste burse sunt oferite de către companiile ieșene sau de persoane care își doresc să susțină elevii în cauză

Documentele de înscriere în program sunt formularul de aplicare ce conține date generale, un mini-interviu, accesând linkul https://forms.gle/LpdFWtDu8z3n1YsT8, și scrisoarea de motivație a aplicantului, maxim 1 pagină A4, prin care se explică

motivația și nevoia de suport, mai exact de ce își dorește această bursă, cum l-ar ajuta, în ce ar investi, cum se face el diferit față de alți candidați și ce așteptări are de la program sau donator. De asemenea, se dorește o scurtă descriere din partea aplicantului, în care acesta se va prezenta și va vorbi despre pasiunile sale sau despre planurile de implicare din acest an. Descrierile aplicanților eligibili vor fi trimise donatorilor pentru realizarea unei selecții preliminare.

Sunt necesare și documentele școlare, mai exact o scrisoare de recomandare din partea unui profesor îndrumător, diriginte sau director, foaia matricolă cu toate mediile pe anii școlari anteriori, eliberată de instituția de învățământ. Elevii care sunt în clasa a IX-a vor aduce și o copie după adeverința cu media de la Evaluarea Națională. Mai sunt necesare o adeverință care să ateste că aplicantul încă este integrat în ciclul de învățământ, documente și diplome care să ateste participarea la activități școlare și extrașcolare în care a fost implicat, precum voluntariat, cursuri suplimentare, activități artistice, cum ar fi fotografie, teatru etc., din ultimii doi ani școlari. Este necesară și o copie după cartea de identitate sau certificatul de naștere al aplicantului pentru cei care nu au împlinit încă 14 ani.

Documentele financiare sunt următoarele: adeverință de salariu net sau adeverință de șomaj ori cupoane de pensie pe ultimele 3 luni de la ambii părinți (iunie, iulie, august). Dacă unul dintre părinți nu are niciun venit, acesta va da o declarație pe propria răspundere. Dacă niciun părinte nu are niciun venit, se va aduce o anchetă socială.

Dacă unul din părinți sau ambii sunt decedați, trebuie să se prezinte actele care justifică acest aspect și documentele care atestă suportul social (copie după decizia de pensie de urmaș și copii ale cupoanelor de pensie de urmaș de pe ultimele 3 luni). Dacă părinții sunt divorțați, trebuie să se prezinte actele care justifică acest aspect și documentele care atestă pensia alimentară. În cazul în care copilul nu beneficiază de pensie alimentară, trebuie să se realizeze o declarație pe proprie răspundere prin care părintele responsabil declară lipsa veniturilor de acest tip. Dacă aplicantul provine dintr-un centru de plasament sau plasament familial, va aduce documente din care să rezulte situația în care se află.

Aplicantul va trimite următoarele documente folosind https://wetransfer.com/ către adresa de e-mail la adresa [email protected] sau le va duce la Sediul Fundației, str. Rândunica, nr. 1, clădirea gri, Bucșinescu. Tinerii eligibili pot aplica la programul de burse până pe 24 octombrie, ora 16.

Donatorii ce doresc să vină în ajutorul tinerilor cu o bursă de 2.500 de lei pot lua legătura cu Andreea Mîcnea, coordonatoarea Fondului de Burse, la numărul 0770.430.390.

Adauga un comentariu