Stiri si curiozitati

Când citim Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare. Cum trebuie să te rogi la vreme de întristare și grea suferință

Publicat: 20 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când citim Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare. Cum trebuie să te rogi la vreme de întristare și grea suferință
Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare se citește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea relelor din viața noastră, spor în casă și vindecarea de boli trupești și sufletești.

Este important să știm când citim Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare. Acesta are o putere tămăduitoare deosebită și este făcător de minuni în cele mai grele momente ale vieții noastre. Iată cum trebuie să te rogi la vreme de întristare și grea suferință pentru a scăpa de probleme și a avea parte de ajutor divin.

Când citim Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare

Atunci când suntem împovărați de griji, suferințe și gânduri negre, este bine să rostim câteva rugăciuni vindecătoare și cu efect imediat. La vreme de grea încercare trupească sau sufletească putem citi Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare. Acesta se rostește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea relelor din viața noastră, sănătate și luminarea minții.

,,Alesei dintre toate neamurile, Maicii lui Dumnezeu și Împărătesei celei ce ia în grabă aminte la rugăciunile celor smeriți și revarsă râuri de vindecări asupra credincioșilor de la icoana sa cea Sfântă, aducem cântare de mulțumire! Iară tu – Apărătoarea cea mult milostivă apleacă-te cu bună voință către glasurile noastre cele de laudă și din toate nevoile slobozește-ne pe noi, cei ce strigăm spre tine: Bucură-Te, prea bună și grabnic ajutătoare – ceea ce rugăciunile noastre toate spre bine le împlinești!

Văzând nesecată milostivirea Ta, Stăpână, și mulțimea minunilor Tale pe care le-ai arătat și le arăți prin Sfintele Tale icoane care ca niște stele de Dumnezeu luminate ai înfrumusețat toată lumea ortodoxă – te rugăm pe tine cu dragoste ceea ce ai înălțat neamul omenesc prin bunăvoința Ta și ne închinăm Prea Cinstitului Tău Chip, cântând Fiului Tău Hristos Dumnezeu: Aliluia!

Călători și trecători suntem noi pe pământ și, după cuvântul Apostolului, neavând aici cetate stătătoare pentru a locui, către cine vom alerga, Stăpână, în mâhnirile și necazurile noastre, dacă nu către Tine, Prea Bună! Nu ne îndepărta pe noi Maica lui Dumnezeu! Nu ne spune nouă: nu vă cunosc pe voi din pricina păcatelor voastre, ci miluiește-ne pe noi cei singuratici și lipsiți de ajutor și primește-ne în veșnicele locașuri – Adăpostitoarea noastră – ca noi cu bucurie să cântam întru slava cerească Împăratului Ceresc, Hristos: Aliluia!”

Pe lângă acest acatist ce trebuie citit zilnic pentru a avea parte de binecuvântarea divină, de liniște sufletească și spor în familie putem rosti și rugăciunea de la miezul nopții pentru tămăduire. De asemenea, atunci când suntem împovărați de păcate și de gânduri rele este bine să citim în fiecare seară un canon de pocăință către îngerul păzitor.

Ce rugăciune să rostești pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești

La vreme de boală, durere trupească sau sufletească este bine să rostim câteva rugăciuni vindecătoare către Maica Domnului. Acestea sunt înzestrate cu o putere tămăduitoare deosebită și sunt de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Atunci când suntem împovărați de suferință, deznădejde și gânduri rele, putem rosti cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului pentru luminarea minții, liniște sufletească și spor în toate.

,,Prea Binecuvântată Stăpână, Pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut pe Dumnezeu Cuvântul mai presus de fire, pentru mântuirea noastră și Te-ai arătat ca o mare a darurilor Dumnezeiești și râupururea curgător al minunilor și reverși bunătăți celor ce cu credință aleargă către Tine! Cazând înaintea Chipului Tău cel Minunat, ne rugăm Ție prea bună Maică a Iubitorului de oameni Stăpână! Revarsă asupra noastră milele Tale cele bogate și grăbește a împlini rugămințile noastre pe care le aducem Ție Grabnică ajutătoare care ne sunt de folos, mângâiere și mântuire pentru fiecare rânduindu-le.

Cercetează cu harul Tău Prea Milostiva Stăpână pe robii Tai și dăruiește celor înviforați liniște, celor legați slobozire și pe toți mângâie, care sunt întristați de felurite necazuri!Izbăvește, Prea Milostivă Stăpână, toate orașele și satele de foamete, de boli, de cutremur, de potop, de foc,de sabie, și de orice altă nenorocire sau pedeapsă vremelnică sau veșnică, îndepărtând, prin îndrăzneala Ta de Maică, toată mânia lui Dumnezeu!

Slobozește pe robii Tăi de slăbănogire sufleteasca, de tulburarea patimilor și a căderilor în păcat, ca fără împiedicare, viețuind în veacul acesta, întru toată bună cinstire a Ta, să ne învrednicim de vrednicile bunătăți prin Harul și iubirea de oameni ale Fiului Tău și Dumnezeului nostru, căruia să cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, împreună cu Cel fără de Început al său Părinte și cu Prea Sfântul Duh, acum și pururea și-n vecii vecilor! Amin!”

Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare se citește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea relelor din viața noastră, spor în casă și vindecarea de boli trupești și sufletești. Acest acatist este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Adauga un comentariu