Sanatate

Când se ia aspenter dimineața sau seara. Cât de important este timpul de administrare

Publicat: 02 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când se ia aspenter dimineața sau seara. Cât de important este timpul de administrare
Tensiunea arterială ar trebui să scadă noaptea când dormim și corpul nostru se odihnește

Tot mai multe persoane se întreabă când se ia aspenter dimineața sau seara. Pentru a beneficia la maximum de medicamentul pentru inimă și pentru tensiunea arterială este bine să cunoști când acestea se administrează. De timpul de administrare depinde și efectul pe care acestea îl oferă.

Conform unor studii spaniole aceste pastile protejează mai bine împotriva accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord atunci când sunt luate înainte de culcare, mai degrabă decât dimineața. Experții au ajuns la concluzia că răspunsul unei persoane la medicamente este influențat de „ceasul biologic” și de ritmul natural al corpului nostru. Este bine să știi că cercetătorii găsesc din ce în ce mai multe dovezi că multe medicamente, inclusiv cele pentru inimă, funcționează mai bine atunci când sunt luate în anumite momente ale zilei.

femeie care tine o capsula in mana si bea dintr-un pahar cu apa
Este bine să știi că cercetătorii găsesc din ce în ce mai multe dovezi că multe medicamente, inclusiv cele pentru inimă, funcționează mai bine atunci când sunt luate în anumite momente ale zilei

Când se ia aspenter dimineața sau seara. La ce concluzii au ajuns cercetătorii

Studiul, publicat în European Heart Journal, este cel mai elaborat și cea mai amplă cercetare de acest gen până în prezent. La acesta au participat 19 mii de persoane care au luat medicamente pentru tensiune și inimă, inclusiv medicamentul aspenter.

Participanții au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri, unul a luat medicamentul dimineața, celălalt înainte de culcare. Cercetătorii au urmărit starea acestora în următorii cinci ani sau chiar mai mult.

În cele din urmă, au ajuns la concluzia că acei participanți la studiu care au luat medicamentele seara, riscul de deces din cauza unui atac de cord, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă a fost redus semnificativ.

barbat care tine mai multe pastile in palma si are un pahar de apa pe masa
Orientările actuale pentru tratarea hipertensiunii arteriale nu oferă nicio indicație cu privire la cel mai bun moment pentru a lua medicamente

Tensiunea arterială ar trebui să scadă noaptea când dormim și corpul nostru se odihnește. Dacă acest lucru nu se întâmplă și tensiunea rămâne ridicată, atunci riscul unui atac de cord sau un accident vascular cerebral crește, spun experții.

Astfel luarea medicamentelor și pastilelor aspenter seara ajută la controlul tensiunii arteriale pe timp de noapte la persoanele cu hipertensiune arterială. Participanții la un alt studiu realizat pe această temă care au luat medicamentul înainte de culcare au avut niveluri medii semnificativ mai scăzute ale tensiunii arteriale atât în ​​timpul zilei, cât și pe timp de noapte. Noaptea, tensiunea arterială era mai mică decât la pacienții care luau medicamentul dimineața.

Studii efectuate pentru a identifica cea mai eficientă perioadă pentru a lua medicamentul

Cercetătorii de la Universitatea Spaniolă din Vigo, au menționat că medicii trebuie să ia în considerare acest fapt începând să recomande pacienților să ia medicamente pentru tensiunea arterială, inclusiv aspenter noaptea. Cercetătorii spun că acest sfat este complet gratuit și ar putea salva multe vieți.

femeie care tine mai multe pastile in palma
Astfel luarea medicamentelor și pastilelor aspenter seara ajută la controlul tensiunii arteriale pe timp de noapte la persoanele cu hipertensiune arterială

Orientările actuale pentru tratarea hipertensiunii arteriale nu oferă nicio indicație cu privire la cel mai bun moment pentru a lua medicamente. Cea mai frecventă recomandare a medicilor este să luați pastile dimineața o dată micul dejun. Dar este bine să știi că acest lucru se bazează pe o teorie eronată care presupune că luarea pastilelor o dată cu micul dejun va reduce nivelul sângelui de dimineață și tensiunea.

Rezultatele studiului lui Hermida au arătat că persoanele care iau medicamente înainte de culcare mai degrabă decât dimineața au o tensiune arterială mai controlată. De asemenea, acestea au înregistrat și un risc semnificativ mai mic de deces, și spitalizarea pacienților cu boli de inimă și probleme cu vasele de sânge.

Deși acest studiu poate răspunde la întrebarea când se ia aspenter dimineața sau seara și confirmă descoperirile anterioare în acest domeniu, totuși este nevoie de mai multe cercetări și în alte grupuri etnice. Studiul trebui extins și asupra oamenilor care lucrează în ture. Astfel, se va demonstra cu adevărat că administrarea de medicamente pe timp de noapte este mai bună pentru persoanele cu boli cardiovasculare.

femeie care tine mai multe pastile in palma
Participanții au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri, unul a luat medicamentul dimineața, celălalt înainte de culcare
Adauga un comentariu