Scena artistica din Romania

Cartea de condoleanțe a lui Ion Caramitru. Ce a putut să scrie un român

Publicat: 08 sept. 2021
Ion Caramitru gesticuleaza
Sute de români au fost prezenți la Teatrul Național din București unde au semnat în cartea de condoleanțe a lui Ion Caramitru.

Sute de români au fost prezenți la Teatrul Național din București unde au semnat în cartea de condoleanțe a lui Ion Caramitru. Marele actor s-a stins din viață în acest weekend la vârsta de 79 de ani. Tragica veste a șocat o țară întreagă.

Ion Caramitru a condus Teatrul Național din București în ultimii 16 ani, cu toate acestea familia a luat decizia ca sicriul cu trupul neînsuflețit a maestrului să nu a fie depus în foaierul instituției.

Cartea de condoleanțe a lui Ion Caramitru, semnată de sute de români

Rudele regretatului actor au deschis o carte de condoleanțe care a fost semnată de sute de români. Mulți au avut lacrimi în ochi și cu greu au putut să așterne câteva cuvinte în memoria regretatului actor.

”Noi veneam la spectacolele dumnealui, l-am iubit. Încep să ne moară valorile / Sunt regizor tehnic, l-am cunoscut personal pe domnul Caramitru și am lucrat de câteva ori împreună. Lumea teatrului e mai săracă acum / Speram să-l văd aici, de altfel, cred că multă lume spera asta. Îmi va lipsi în fiecare zi. Eram prieteni de 50 de ani, jucam tenis împreună. Am învățat multe de la el, a fost un Titan al culturii și al politicii, un om integru, a creat carectere, a modelat personalități. Nu i-am găsit niciodată nici măcar o singură greșeală. Un mare OM! Mult timp îl voi plânge, foarte mult timp.

Am venit pentru a aduce un pios omagiu maestrului Caramitru, pentru un ultim gest de rămas bun față de un om pe care l-am apreciat. Eu l-am văzut în foarte multe spectacole, dar nu în atât de multe cât aș fi vrut pentru că mereu se întâmpla ceva, știți cum e… Mă îneacă emoția. Tuturor o să ne fie dor de dumnealui / Aș fi vrut să particip și la înmormântare, dar am înțeles că familia nu a dorit să comunice ora, pentru a nu participa publicul, ceea ce e regretabil”, sunt doar câteva dintre declarațiile românilor care au venit la TNB pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Ion Caramitru, potrivit click.ro

Înmormântarea marelui actor va avea lor Vineri

Ion Caramitru s-a stins din viață pe 5 septembrie după ce a stat mai mult timp internat la Spitalul Elias. Moartea i-ar fi fost cauzată de un stafilococ foarte rezistent la antibiotice. Cu toate că medicii au depus eforturi enorme pentru a-l salva, Ion Caramitru și-a dat ultima suflare în acest weekend.

Vineri, 10 septembrie, va avea loc înmormântarea marelui actor la cimitirul Bellu, pe Aleea Actorilor. În cursul zilei de luni, Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, a propus ca Sala Mare a Teatrului Naţional să îi poarte numele lui Ion Caramitru.  Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare, spunând despre marele actor că a fost un ”vizionar și un motor pentru cultură”.

Adauga un comentariu