Titlurile zilei

Cătălin Mihalache, patronul Fermador, are o casă uriașă în inima Copoului. Proprietarul a încasat într-un singur an 30 milioane de euro

Publicat: 20 mai 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Cătălin Mihalache patronul Fermador are o casă uriașă în inima Copoului. Proprietarul a încasat într-un singur an 30 milioane de euro
Cătălin Mihalache, patronul Fermador, a construit o casă în zona Copou, pe aproape 600 de metri pătrați

Cătălin Mihalache, patronul Fermador, locuiește în Copou, pe strada Aurora, într-o casă uriașă. Construcția are 592 de metri pătrați și este poziționată într-o zonă de lux a Iașului. Specialiștii imobiliari estimează un preț de cel puțin 300.000 de euro pentru locuința lui Cătălin Mihalache

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Iași care după Revoluție a dezvoltat o afacere de succes în industria cărnii este Cătălin Mihalache. Ieșeanul locuiește de câțiva ani într-o casă uriașă, construită pe 592 de metri pătrați, în inima Copoului, pe strada Aurora. În luna mai 2021, Cătătlin Mihalache a luat un PUZ pentru modificarea și extinderea locuinței menționate. Contactat telefonic de reporterii BZI patronul Fermador nu a oferit prea multe detalii, fiind plecat în concediu.

„Da, locuiesc în casa respectivă. Acum sunt în concediu și nu pot vorbi” , susține Cătălin Mihalache, patronul Fermador.

Casa lui Cătălin Mihalache, patronul Fermador, este ridicată într-o zonă de risc

Locuința patronului Fermador este una dintre clădirile impunătoare din zonă și dispune de o curte generoasă în curs de amenajare. Zona Aurora este predispusă alunecărilor de teren din cauza versantului instabil. Totuși, asta nu l-a oprit pe afaceristul din Iași să locuiască în zonă. Ba chiar afaceristul și- reabilitat recent locuința, curtea fiind încă plină cu materiale de construcții.

În zona de lux din Copou s-au mutat de-a lungul timpului ieșenii care au o stare financiară foarte bună întrucât metrul pătrat în această zonă ajunge la 250 de euro. Potrivit anunțurilor de pe site-urile de specialitate o locuință din apropierea casei lui Cătălin Mihalache, cu 10 camere, 270 de metri pătrați utili, este vândută cu aproape jumătate de milion de euro.

Cătălin Mihalache, patronul Fermador, a dezvoltat o afacere de succes în industria cărnii

Fermador a fost înființată în anul 1994 sub numele Rom Trading Company, iar ascensiunea societății a început în anul 2000, atunci când Cătălin Mihalache a achiziționat o stație de incubație în satul Războieni (comuna Ion Neculce) și ferma de creștere a păsărilor din satul Henci, din vecinătatea orașului Podu Iloaiei. Opt ani mai târziu, compania a inaugurat un abator modern în Podu Iloaiei, în care a investit 6,5 milioane de euro, bani obținuți din fonduri SAPARD, fiind una dintre primele firme din Iași care investea fonduri europene. Investițiile nu s-au oprit aici. În anul 2011 societatea și-a extins operațiunile prin cumpărarea unei ferme de creștere a păsărilor din comuna nemțeană Girov, iar ferma din comuna Ion Neculce, achiziționată în anul 2012, a fost modernizată pe parcursul a trei ani. Astfel, de-a lungul timpul, Cătălin Mihalache a reușit să dezvolte o afacere de succes în industria cărnii care l-a ajutat să ajungă în topul celor mai bine cotați fermieri din județ, fiind inclus și în topul Forbes. În anul 2021 Fermador avea 582 de angajați, o cifră de afaceri de 151 de milioane de lei, aproape 30 milioane de euro, profit de aproape 10 milioane de lei și datorii de 27 de milioane de lei. Fermador are o rețea de 18 magazine proprii în 8 orașe din Moldova.

Reporterii BZI au arătat în edițiile anterioare că ieșeanul Cătălin Mihalache a luat măsuri sporite în anul 2020, când a fost o alertă de gripă aviară, astfel că virusul nu a ajuns în fermele sale.

Fermador se află în topul companiilor care primesc subvenții de la APIA

Fermierul este unul dintre ieșenii care a accesat în fiecare an subvenții importante de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), fiind în topul plăților decontate de instituție. Numai anul trecut a încasat 6 milioane de lei drept subvenții, cei mai mulți bani acordați în Iași unei companii din industria cărnii. Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare casa lui Lucian Apostol, fiul lui Neculai Apostol de la Kosarom. Pe de altă parte, Cătălin Mihalache, patronul Fermador, a finalizat lucrările de reparații la locuința de pe strada Aurora, în anul 2021.

Comentarii
  • Ralucuța Costin, ziarista mamei, ce-ai vrut de fapt să scoți în evidență cu articolul ăsta? Ce ți se pare iesit din comun? Dacă doar într-un an a câștigat 30 mil. euro, este firesc să aibă o casă în ”buricul” târgului, cu banii ăștia își permite, chiar și una la Mihai!!

  • Toata stima si respectul, produsele Fermador sint printre nu foarte multele produse alimentare romanesti care isi merita banii. Omul munceste, isi plateste darile la stat, cistiga bani. E si normal. BRAVO LUI!!! Mai bine v-ati lua de aia cu case de 2-3-4-5 ori mai mari ca ale lui care sint niste pirliti de politai/vamesi sau inspectori pe undeva care NU LE POT JUSTIFICA!!!

  • Ziarista p..lii!!! Daca nu-ti atragea cineva atentia (si ai sters comentariul omului) nu-ti dadeai seama ca era alta casa in poze, nu??? In ce hal a ajuns ziarul asta…publica articole scrise numai de prosti…tu cum ai ajuns ziarista?!

  • Casa lui face maxim 20 000 euro!
    Ce casa e asta fratilor?!
    E mica!!!!

    Si ce daca e pe copou.
    30 de milioane euro incasari nu ie asa mult

  • Sigur o ia in cur pe bani in Germania că altfel nu se explică de unde bani de palatul asta! Felicitări pentru articolul asta care r de fapt un manifest pentru deconspirarea celor care o iau in fund și au case mari prin Iași

Adauga un comentariu