Boli si tratamente

Ce masuri iei in caz de herpes genital

Publicat: 19 mai 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce masuri iei in caz de herpes genital
7
Infectia cu virusul herpetic se manifesta prin mancarimi, roseata si arsuri. Se intampla sa ai astfel de semne in zona genitala? Este posibil sa fi contractat virusul prin contact sexual. Nu te speria, afla ce masuri poti lua de acum inainte!
Herpesul, care poate aparea atat in zona bucala si/sau in zona genitala, este o afec?iune contagioasa, care poate recidiva. La inceput, infectia se poate recunoaste prin mancarime, senzatie de arsura si inrosirea zonei genitale.
Apar apoi vezicule mici, care se sparg, si in urma lor raman leziuni deschise, extrem de dureroase. Simptomele pot fi insotite de scurgeri vaginale mai dense si de culoare inchisa, si de usturimi la urinare.
Manifestarile pot aparea la cateva ore de la infectare sau pot trece ani pana la aparitia lor. In acest ultim caz, virusul se mentine in stare latenta in corp.
Din pacate, persoana infectata poate sufere recidive ale infectiei, care apar si de sase ori pe an. Daca este men?inuta igiena zonei, leziunea poate sa se vindece in cel mult trei sapamani.
Important! Nu aplica pe piele rivanol, spirt medicinal sau alcool. E bine sa lasi pielea sa „respire“ si sa se formeze o crusta.
Prin contact sexual, dar si cu… prosoape
Herpesul genital se „ia“ prin contact sexual, dar si prin folosirea prosoapelor sau a lenjeriei intime in comun cu alte persoane infectate. Acelasi lucru este valabil si pentru folosirea… jucariilor sexuale.
Herpesul genital poate fi cauzat atat de virusul herpetic (Herpes Simplex) 1, cel care determina aparitia herpesului labial sau cel format in jurul gurii, cat si de Virusul Herpes Simplex 2.
Cu alte cuvinte, explica medicul ginecolog Laurentiu Craciunas (foto), se poate contracta herpesul genital de la o persoana care are herpes labial, prin sex oral.
Risc mare de infectie este atunci cand se produce eruptia cutanata, dar se poate lua virusul si in perioadele dintre eruptii, cand nu exista niciun semn vizibil pe piele.
Nu sparge veziculele!
Este important sa mentii zona afectata curata si uscata si incearca sa rezisti tentatiei de a sparge veziculele. Igiena riguroasa este esentiala in perioada in care infectia se manifesta agresiv.
Spalatul pe maini dupa fiecare contact direct cu leziunea este obligatoriu. Se evita atingerea fetei si a ochilor. Te poti infecta si in alte zone ale corpului. Se recomanda purtarea unei lenjerii intime comode, lejere, din bumbac.
Atunci cand cureti zona infectata nu utiliza servetele umede, pentru ca risti sa anulezi efectul tratamentului.
Foloseste obiecte de igiena si vesela proprie.
Cum previi: In primul rand se recomanda utilizarea prezervativului in cazul in care partenerul sexual prezinta suspiciuni ori in cazul partenerilor multipli.
Atentie! Prezervativul nu prezinta siguranta de 100%.
Ce favorizeaza recidivele
Desi herpesul genital se trateaza si semnele vizibile dispar in totalitate, exista factori care determina aparitia recidivelor. Printre cei mai cunoscuti sunt: sistemul imunitar slabit, stresul emotional, oboseala, infectiile urinare, dar si menstruatia si alimentatia.
Aciclovirul este cel mai comun medicament
Infectia cu virusul herpetic necesita adesea tratament doar in puseele acute, cand apare leziunea pe piele. Cel mai recomandat medicament in aceasta situatie este Aciclovirul, care are proprietati antivirale puternice fata de virusurile herpes simplex tip I si II. (sursa: clicksanatate.ro)
Adauga un comentariu