Titlurile zilei

Contabilii de la Salubris și-au făcut cruce când au văzut câți bani le-au intrat în cont de la un abonat – FOTO

Publicat: 19 mart. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Contabilii de la Salubris și-au făcut cruce când au văzut câți bani le-au intrat în cont de la un abonat - FOTO
Unele persoane nu mai recuperează banii și rămân la operatorul de salubritate

Angajații de la Salubris au rămas uluiți după ce au văzut câți bani a virat un abonat în conturile companiei. Acesta nu a fost atent când a făcut transferul de 68 de mii de lei

În fiecare an, angajații de la Salubris se confruntă cu câteva situații inedite. Oamenii virează în conturile companiei sume foarte mari. La câteva zile după ce conștientizează greșeală, aceștia merg la Salubris pentru a cere banii înapoi, doar că unii nu au dovezile necesare și rămân cu pierderea.

Un abonat de la Salubris a virat o sumă uriașă de bani

La începutul anului, un ieșean a virat 68 de mii de lei în contul celor de la Salubris, aproape 14 mii de euro, fără să își dea seamă. După ce a realizat greșeala făcută, acesta a venit la compania de salubritate pentru a-și recupera banii. Bărbatul a fost norocos, deoarece operatorul de salubritate păstrează banii pentru 9 luni, timp în care oamenii pot să îi recupereze. Totuși, a tras spaima vieții când a realizat că suma nu a ajuns la destinatarul corect. Astfel de situații se întâmplă în fiecare an, în ciuda atenționărilor de la Salubris.

„Cei care greșesc au la dispoziție 9 luni pentru a își recupera banii. Tot ce trebuie să facă este să formuleze o cerere către Salubris și să aibă dovada de plată. În cazul în care în cele 9 luni nu revendică nimeni banii, atunci vor rămâne la Salubris, drept încasări. Sunt unii oameni care nu sunt prea atenți, virează banii în cont prin diferite platforme, însă nu completează toate informațiile, astfel că nu pot să își justifice plata. Au fost și sume mai mari, în trecut, decât cea de 68 de mii de lei. Avem în jur de 100 de situații de acest fel în fiecare an”, a transmis Cătălin Neculau, directorul general Salubris SA.

Au fost virate și sume mai mari

Totuși, cazul prezentat mai sus nu a fost singular, deoarece în fiecare an se întâmplă astfel de lucruri. În 2022, un alt ieșean a transferat 20.000 de euro în conturile de la Salubris. Sunt situații în care oamenii nu-și pot recupera banii, deoarece fac transferul prin diferite platforme și nu sunt clienții companiei, astfel că nu pot fi identificați.

„În anul 2022, cineva a virat 100 de mii de lei în conturile noastre, pe care ulterior i-a recuperat. În ultimii ani, s-au adunat undeva la un milion de lei în conturile Salubris, iar cei care au plătit și-au dat seama mai târziu. Unii nici nu sunt clienți Salubris, însă greșesc destinatarul. Noi nu mai corespondăm ulterior cu persoanele care greșesc, doar ne prezintă cererea de returnare și îl ajutăm să îi oferim banii înapoi, nu este treaba noastră să aflăm pentru ce erau banii”, a mai adăugat directorul de la Salubris.

Abonatul din Iași care a plătit o sumă uriașă la Salubris și-a recuperat toți banii în final.

Comentarii
  • Daca lucra cu cash, nu se intampla asta. Orice idiot isi da seama de marimea caramizii de bani si poate rectifica greseala pe loc.
    Inca ceva: cum adica nu ii poate recupera dupa 9 luni? Orice actiune in instanta pentru imbogatire fara just temei ar avea sorti de izbanda 100%.

  • Cica:
    „doar că unii nu au dovezile necesare și rămân cu pierderea”
    Baaaahhh, ala care ai scris articolul, afla ca operatiunile bancare raman inregistrate, un simplu extras de cont dovedeste ca ai facut transferul de bani.

    9 luni? Poate in 3 ani poti cere banii inapoi.

Adauga un comentariu