Eveniment-Social

Filială tip „Student Branch”, deschisă la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași pe zona electrică și de ingienerie electronică

Publicat: 09 mart. 2021
Doctoranzi, în laborator la Universitatea Tehnică
Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași a înființat o filială tip "Student Branch" în cadrul IEEE. IEEE este abrevierea din limba engleză pentru "Institute of Electrical and Electronics Engineers", o asociație profesională internațională non-profit de mare renume care sprijină dezvoltarea tehnologiilor bazate pe electricitate

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași s-au pus bazele unei filiale tip „Student Branch” (ramură studențească) în cadrul IEEE, abrevierea din limba engleză pentru „Institute of Electrical and Electronics Engineers” (Institutul pentru Inginerie Electrică și Electronică). Este vorba despre o asociație profesională internațională non-profit de mare renume care sprijină dezvoltarea tehnologiilor bazate pe electricitate. Aceasta a devenit operațională începând din data de 4 martie 2021 și include, pentru debut, un număr de 12 studenți, dintre care 2 la doctorat

S-au pus bazele unei filiale tip „Student Branch” în cadrul IEEE, abrevierea din limba engleză pentru „Institute of Electrical and Electronics Engineers”, a Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași. Vorbim despre o asociație profesională internațională non-profit de mare renume care sprijină dezvoltarea tehnologiilor bazate pe electricitate. Student Branch-ul (SBC) a devenit operațional începând din data de 4 martie 2021 și include, pentru debut, un număr de 12 studenți, dintre care 2 la doctorat.

Din acest branch se vor putea constitui ulterior diferite chaptere, asociate la diferite societăți IEEE

Din acest branch se vor putea constitui ulterior diferite chaptere, asociate la diferite societăți IEEE. Advisor (consilier) la „Student Branch” pe Universitatea Tehnică din Iași este prof. univ. dr. ing. Daniela Tărniceriu, decanul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) de la TUIAȘI.

„În scurt timp vom constitui un IEEE «Student Branch Chapter» pentru societatea «Electronics Packaging», care va fi coordonat de profesorul universitar Radu Bozomitu. Numărul minim de studenți pentru constituirea acestui «Student Branch Chapter» este de 6 și se constituie din SBC-ul la nivel de Universitate. În cazul nostru, toți cei 12 studenți care au constituit «Student Branch-ul» IEEE la nivel de Universitate vor face parte din «Student Branch Chapter» pentru EPS. În acest moment, TUIAȘI lucrează la constituirea SBC-ului pentru societatea «Electronics Packaging» – EPS precum și la definirea activităților care se vor desfășura în primul an”, declarat prof. univ. dr. habil. ing. Alina Adriana Minea, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul TUIAȘI.

Universitatea Tehnică a aderat și la EUF (European University Foundation)

Tot pe segemetul studiilor doctorale, de reamintit că la începutul lui 2021, Universitatea Tehnică din Iași a fost invitată să adere la EUF (European University Foundation). Asta ca urmare a colaborării în domeniul studiilor doctorale și a prezenței active în platforma de cooperare în domeniul doctoratului, PhD-hub. Implicarea TUIASI în platforma PhD-hub a început în luna octombrie 2020, acesta fiind singurul proiect european care oferă resurse pentru identificarea cercetării științifice cu aplicații în industrie. Proiectul presupune o platformă on-line prin care toate instituțiile partenere au posibilitatea de a coopera eficient în domeniul doctoratului, prin stabilirea de proiecte de cercetare comune sau propunerea de noi teme de doctorat în co-tutelă și nu numai.

Până în acest moment, universitățile partenere din proiect sunt din România, Spania, Polonia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria și Portugalia, Universitatea Tehnică fiind singurul membru din România. Rețeaua europeana EUF este înființată în anul 2004 și are la bază crearea de resurse pentru îmbunătățirea activitățlor desfășurate în cooperare în întreaga Uniune Europeană (UE). EUF are ca principal obiectiv stabilirea și promovarea de bune practici și standarde în educația universitară, având în portofoliu un număr mare de proiecte de colaborare, atât în domeniul doctoratului, cât și în domeniul mobilităților inter-universitare.

Adauga un comentariu