Titlurile zilei

Fostul restaurant Ginger Ale a ajuns în proprietatea medicului Vadim Sîrbu! A cumpărat cu un preț incredibil de la un afacerist din Suceava

Publicat: 12 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul restaurant Ginger Ale a ajuns în proprietatea medicului Vadim Sîrbu A cumpărat cu un preț incredibil de la un afacerist din Suceava
Fostul restaurant Ginger Ale a ajuns în proprietatea medicului Vadim Sîrbu

Fostul restaurant Ginger Ale a ajuns în proprietatea medicului Vadim Sîrbu. A cheltuit doar 67.000 euro, în condițiile în care fostul proprietar a cerut suma de 169.000 euro. Stomatologul a declarat că imobilul va avea funcțiunea de locuință individuală. În trecut, clădirea a fost folosită pentru o serie de tranzacții dubioase. În dosar a apărut și un funcționar din cadrul Finanțelor ieșene

Fostul restaurant Ginger Ale a ajuns în proprietatea medicului Vadim Sîrbu. Cunoscutul local a fost în portofoliul mai multor proprietari. În 2017, medicul stomatolog Vadim Sîrbu a cumpărat terenul și clădirea aflată în stare avansată de degradare. Acum, în baza unei autorizații de construire emisă de Primăria Iași, au început lucrările de reabilitare a clădirii. Terenul disponibil are o suprafață de 330 metri pătrați, în timp ce construcția se întinde pe o suprafață de 154 metri pătrați construiți. Deja, echipele de muncitori au fost mobilizate pentru organizarea de șantier. Lucrarea trebuie finalizată până în luna iunie 2022.

„Condiții speciale: anterior depunerii declarației de începere a lucrărilor la autoritatea emitentă și ISC, proiectantul/titularul activității de construcții se va adresa Serviciului Promovare și Monitorizare Calitate Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Iași în vederea încadrării șantierului în clasa de risc corespunzătoare și obținerii dacă este cazul a avizului aferent în conformitate cu prevederile HCL 321/29.08.2017”, se arată în autorizația de construire.

Fostul restaurant Ginger Ale a ajuns în proprietatea medicului Vadim Sîrbu, după ce a achitat o sumă mult mai mică

În 2017, proprietatea aparținea unui afacerist din zona Sucevei, Gheorghe Lionte. Bărbatul a cumpărat clădirea la o licitație organizată de executorii judecătorești. A plătit nu mai puțin de 120.000 euro. La scurt timp, a scos la vânzare proprietatea, după ce și-a dat seama că nu poate dezvolta un proiect imobiliar. A cerut 169.000 euro, anunțul fiind publicat pe site-urile de anunțuri imobiliare. Atunci a apărut în peisaj medicul Vadim Sîrbu. Conform contractului de vânzare-cumpărare, i-a achitat lui Lionte doar 67.000 euro, cu aproape 100.000 euro mai puțin decât ceea ce și-a propus vechiul proprietar. Contactat telefonic, medicul a precizat că, cel mai probabil, fostul restaurant va avea funcțiunea de locuință individuală. Nu este exclus să amenajeze un cabinet stomatologic. În trecut, proprietatea a fost abandonată. Zeci de oameni ai străzii au ocupat clădirea, zona suferind din cauza mizeriei.

Proprietatea are un trecut tumultos, fiind implicate persoane angajate în Finanțele ieșene

Proprietarii inițiali ai imobilelor au fost soții Silviu și Gabriela Lesner. În 1999, au vândut către Cristian Zaharia și Dana Antonia Zaharia, actualmente șef Serviciu în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Iași. În acel moment, cei doi erau asociați în firma Tamango SRL. Soții Zaharia au fost prinși într-un scandal de răsunet, după ce proprietatea ar fi fost folosită pentru contractarea unor împrumuturi bancare. S-a demonstrat că cei doi soți au plătit fictiv 3 miliarde vechi către Lesner, scopul fiind obținerea creditului bancar. Însă, în 2018, instanța l-a achitat pe Cristian Zaharia. Nici Lesner nu era străin de această afacere. În acea perioadă era un controversat om de afaceri și simpatizant PSD.

Conform presei centrale, Lesner a înființat o rețea de restaurante de lux formată din Ginger Ale Iași, Silviu’S și Basilicum, situate în București. Aceeași sursă arată că Silviu Lesner a început afacerile cu Metro Holding, care a rezistat până în 2005, când Fiscul a pornit procedurile de executare silită. Ca să scape de datorii, Lesner radia societățile cu datorii și înființa altele noi. Până la urmă, executorii au scos la vânzare proprietatea.

Adauga un comentariu