Sanatate

Hernie ombilicală. Ce tratamente fără operație există?

Publicat: 27 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Hernie ombilicală. Ce tratamente fără operație există
Există diferite tipuri de hernie, cum ar fi hernia inghinală, hernia incizională, hernia ombilicală, hernia femurală și hernia hiatală

O hernie se dezvoltă atunci când un organ intern sau un țesut gras se împinge printr-un punct slab din mușchiul conjunctiv. Există diferite tipuri de hernie, cum ar fi hernia inghinală, hernia incizională, hernia ombilicală, hernia femurală și hernia hiatală. Dintre toate acestea, hernia ombilicală este al doilea cel mai frecvent tip de hernie care se dezvoltă la copii și adulți. Aproximativ 10 – 20% dintre nou-născuți dezvoltă o hernie ombilicală. Majoritatea copiilor dezvoltă acest tip când se apropie de vârsta de 5 ani. Din fericire, există mai multe tratamente fără operație pentru hernie ombilicală.

Tratament fără operație pentru hernie ombilicală

Uneori, din cauza unei slăbiciuni a mușchilor buricului sau în jurul acelei zone, ombilicul iese în exterior și formează o umflătură. Această problemă este identificată ca o hernie ombilicală. La început, începe cu un bulgăre mic, dar treptat crește în dimensiune. Hernia ombilicală apare mai ales la copii decât la femei. La adulți, se întâmplă de obicei fie după sarcină, fie după excesul de greutate. Femeile care au avut sarcini multiple sunt predispuse să dezvolte o hernie. La majoritatea sugarilor, apare atunci când cordonul ombilical care leagă mama cu bebelușul nu se închide după ce copilul ia naștere.

O hernie ombilicală va arăta ca o mică umflătură pe buric. Bulbul crește încet cu timpul. Nodul este vizibil atunci când plângi, râzi sau tușești. Se micșorează atunci când ești într-o poziție relaxată. Este dureros pentru adulți și creează disconfort atunci când umflătura crește. Cu toate acestea, o hernie ombilicală nu este de obicei dureroasă la sugari și copii. Există mai multe remedii naturale, precum și unele modificări ale stilului de viață care pot ameliora simptomele herniei fără nicio intervenție chirurgicală.

Consumă suc concentrat de ghimbir sau ghimbir crud pentru a ameliora durerea și disconfortul. Acesta limitează producția sucurilor gastrice, care apar în general în timpul herniei hiatale. Piperul negru nu este doar pentru aromatizarea mâncării. El poate stimula vindecarea acelor părți ale corpului care au fost compromise atunci când organul a început să împingă prin peretele cavității. De asemenea, poate suprima refluxul de acid care poate ajuta la vindecarea regiunii umflate a unei hernie.

Persoanele obeze au un risc mai mare de a suferi de hernie. Obezitatea este unul dintre factorii care pot încetini procesul de vindecare. Pierderea în greutate ajută la îmbunătățirea posturii corpului și pune corpul sub mai puțină presiune fizică. Prin urmare, atunci când sunteți diagnosticat cu o hernie, este indicat să mâncați puțin și des, iar simptomele ar putea dispărea de la sine. Trebuie evitate cu strictețe alimentele picante, acide și greu de digerat. Motivul principal este că acest aliment poate inflama și mai mult mucoasa stomacului, făcându-l mai dificil de vindecat.

În ce cazuri este recomandată operația chirurgicală

Dacă observați orice semne sau simptome de hernie, este foarte important să consultați imediat un medic. Dacă medicii observa vreun risc, vă vor trimite la un chirurg. Una dintre cele mai frecvente operații efectuate de chirurgii americani este repararea herniei ventrale. Herniile nu trebuie neglijate niciodată, deoarece pot crește în dimensiune și pot deveni mai dureroase dacă nu sunt tratate la timp. A merge la operație la momentul potrivit este mai puțin riscant și oferă un rezultat mai bun. La majoritatea sugarilor, hernia dispare fără nici un tratament până la 1 an. Pentru adulți, intervenția chirurgicală este adesea singura cale.

Pe măsură ce hernia se dezvoltă în mărime odată cu vârsta, adulților le sunt recomandate de obicei intervențiile chirurgicale pentru a preveni posibilele riscuri și alte complicații. Chirurgia herniei ombilicale este o operație rapidă efectuată de medici profesioniști pentru a împinge nodul înapoi în locul inițial, ceea ce poate întări peretele abdominal. Medicii pot efectua fie o intervenție chirurgicală deschisă, fie o intervenție chirurgicală laparoscopică, în funcție de alegerea dumneavoastră. Operația poate dura aproximativ 20 până la 30 de minute. Nu este recomandat să așteptați prea mult pentru a lua măsuri, cu excepția cazului în care hernia este foarte mică. Mușchii abdominali slăbesc odată cu vârsta. Prin urmare, și hernia crește în dimensiune. Drept urmare, există riscul de asfixiere. S-ar putea să vă gândiți să utilizați un corset abdominal care aplică presiune pe abdomen și ajută la împingerea umflăturii înapoi, dar acesta nu va repara hernia.

Deși operația de hernie ombilicală este foarte frecventă și sigură, totuși există câteva complicații cu care se confruntă diferiți pacienți, fie după sau în timpul operației. Sângerarea excesivă, dezvoltarea unui cheag de sânge, tromboza venoasă profundă sau infecția în zona operată sunt puținele complicații frecvente cu care se confruntă după intervenție chirurgicală. Riscurile implicate după operație diferă de la persoană la persoană. Câteva dintre riscurile comune cu care se confruntă diferite persoane după operație sunt durerea în abdomenul inferior timp de mai multe luni, infecţia, leziuni ale organelor interne sau reapariția herniei. Se recomandă efectuarea altor intervenții chirurgicale conexe pentru a repara deteriorarea și reapariția herniei ombilicale.

O hernie ombilicală poate fi vindecată prin tratament fără operație. Însă, ea se poate agrava și poate duce la boli grave dacă nu este tratată corect. Pe măsură ce dimensiunea herniei crește, crește și riscul de îmbolnăvire. Prin urmare, este important să solicitați ajutor medical atunci când observați orice umflătură. De obicei, persoanele care se operează pentru hernia ombilicală se întorc acasă în aceeași zi.

Adauga un comentariu