Local

Ieșenii caută leacul pentru COVID-19 pe rafturile magazinelor naturiste. Ce spun administratorii magazinelor despre tratamentul natural pentru virusul care face tot mai multe victime?

Publicat: 01 oct. 2021
Ieșenii caută tratamente pentru simptomele de răceală și gripă în magazinele cu produse naturiste.
Magazinele cu produse naturiste din Iași nu duc lipsă de clienți. Sunt o afacere profitabilă indiferent de sezon.

Locuitorii Iașului au fost mereu interesați de produsele naturiste. Administratorii acestor magazine nu au dus nicicând lipsă de clienți. Ieșenii caută tratamente pentru slăbit, vara și pentru COVID-19, iarna. Au reușit aceștia să gasească un „leac minune” pentru boala care a provocat peste 4 milioane de morți?

Valul 4 de COVID-19 i-a prins pe ieșeni pe picior greșit. Aceștia ajung să caute remedii, pentru cea mai actuală infecție, în magazinele naturiste. Reporterii „BZI” au luat legătura cu câțiva administratori ai unor magazine în care se comercializează astfel de suplimente naturiste. Reprezentanții magazinelor au relatat faptul că s-a înregistrat într-adevăr o mică creștere a vânzărilor de la începutul pandemiei.

În schimb, nu se poate vorbi de o creștere semnificativă, deoarece mereu leacurile naturiste au fost la mare căutare în rândurile ieșenilor. Aceștia sunt interesați mai ales de produsele pentru imunitate, suplimentele pentru slăbit și capsulele pentru potență. În ultimul timp însă, aceștia speră să găsească tratamentul pentru COVID-19 pe rafturile magazinelor naturiste, dar fără succes. Unii vin chiar și cu rețete de la medici pentru tratamente naturiste. Însă, conform spuselor unui reprezentat de magazin naturist, produsele nu pot trata această boală, dar ajută considerabil la prevenirea acesteia și la ameliorarea simptomelor.

Sunt eficiente tratamentele naturiste împotriva infecției cu SARS-CoV-2?

Nu există încă nimic sigur în ceea ce privește tratarea infecției cu virusul Sars-CoV-2. Medicii recomandă în prezent, pentru evitarea formelor grave de COVID-19, vaccinarea. În schimb, dacă am contractat virusul și manifestăm o formă mai ușoară a acestuia, ne putem trata la domiciliu cu vitamine și ceaiuri, conform medicilor. Dar oare sunt eficiente tratamentele naturiste împotriva infecției cu noul virus?

„Da, normal că te poți vindeca de covid cu ajutorul produselor naturiste, dar trebuie să nu fie o formă gravă a bolii. Personal m-am vindecat de această boală folosind uleiuri esențiale și capsule cu vitamine extrase din plante. Este foarte important însă, înainte de a lua orice fel de tratament medicamentos pentru COVID-19 și nu numai, să consultați un medic specialist. Acesta este cel mai în măsură să vă ofere ajutor”, a povestit managerul unui mare magazin naturist din Iași.

Complexele de vitamine cu Zinc, D3 și vitamina C sunt cele mai căutate acum, în plin sezon, pentru a crește imunitatea.

„Aș recomanda tuturor să facă o cură de vitamina C la fiecare început de sezon răcoros. Astfel, ne creștem imunitatea și reducem riscul de a contracta răceli sau chiar covid”, a mai declarat managerul magazinului.

Pe lângă complexele de vitamine extrase din plante naturale, mai sunt la mare căutare în această perioadă tincturile, cum ar fi cea de propolis, și siropul de cătină, care este foarte bogat în vitamina C. Tratamentele naturiste sunt foarte eficiente pentru diferite afecțiuni, cum ar fi helicobacter-pylori.

Ce fel de afecțiuni mai tratează ieșenii cu ajutorul remediilor naturiste

Nu de puține ori, ieșenii trec pragul magazinelor naturiste pentru a căuta remedii pentru diferite afecțiuni. Aceștia caută, pe langă tratamentele pentru bolile sezoniere, leacuri pentru afecțiunile de ficat, bilă, afecțiuni ale aparatului digestiv, remedii pentru insomnie sau medicamente anti-stres. Clienții acestor magazine preferă să achiziționeze capsule în detrimentul ceaiurilor sau al tincturilor, au spus mai mulți manageri de magazine naturiste din Iași. Unul dintre managerii cu care au vorbit reporterii „BZI” a prezentat un produs care, conform spuselor lui, ar fi bun la toate. Este vorba despre „Argintul coloidal”, o soluție compusă din apă distilată cu particule ionice de argint.

„Dacă ar fi să recomand unui client ceva pentru tratarea covidului, i-aș recomanda să meargă la medic, în primă instanță. Dacă totuși acesta a fost la medic și nu suferă de o formă gravă a bolii, eu am mare încredere în soluția cu argint coloidal sau în capsulele cu spirulină”, a spus un alt manager de magazin naturist din Iași.

Cât costă o rețetă pentru COVID-19 în magazinele naturiste?

Când au fost întrebați cât costă un „tratament” pentru COVID-19 cu produse naturiste, managerii nu au ezitat și au răspuns estimând o sumă cuprinsă între 100 și 150 de lei. Au mai spus că prețurile variază de la un magazin la altul, dar mai ales de la un produs la altul. Însă pentru o „rețetă” de COVID-19, un client nu ar trebui să plătească mai mult de 150 de lei. În acest preț sunt incluse, în primul rând, capsulele pentru imunitate care conțin echinaceea, zmeură, lemn dulce, Zinc și vitamina C, o tinctură de propolis și eventual un sirop de tuse, dacă este cazul. Ceaiurile sunt și ele importante în tratamentul bolilor sezoniere. Chiar dacă nu au eficiența capsulelor, ceaiurile ajută mult la tratarea răcelii și a gripei.

„Cele mai căutate ceaiuri pentru răceală sunt din flori de tei și flori de soc, mentă, flori de nalbă mare și măceșe, salvie și eucalipt, dar și ceaiurile de busuioc. Pe lângă administrarea orală a ceaiurilor, acestea pot fi folosite și pentru a face inhalații, mai ales ceaiul de busuioc este bun pentru o astfel de tehnică”, a mai spus un administrator de magazin naturist.

„Este cert că indiferent de cât de bune sunt tratamentele naturiste, nu trebuie să evităm vizita la doctor dacă manifestăm simptome de răceală sau gripă, mai ales ținând cont de situația actuală din România”, au subliniat mai mulți administratori de magazine naturiste.

Un tânăr antreprenor din Iași a dezvoltat un mare lanț de magazine naturiste.

Adauga un comentariu