Sanatate

Leacuri bătrânești pentru răgușeală. Cum să scapi rapid de disconfort

Publicat: 15 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri bătrânești pentru răgușeală. Cum să scapi rapid de disconfort
Leacurile bătrânești pentru răgușeală sunt eficiente și la îndemâna oricui.

Multe persoane vor să afle care sunt cele mai bune leacuri bătrânești pentru răgușeală. Răgușeala sau disfonia  se caracterizează prin tulburarea calității vocii. Adesea această afecțiune apare din cauza răcelii, a gripei sau a inflamării laringelui. Remediile naturiste sunt la îndemâna oricui și favorizează recuperarea vocii, relaxează corzile vocale și au un efect calmant asupra laringelui. Răgușeala apare indiferent de vârstă și este o problemă supărătoare. Iată cum să scapi rapid de disconfort.

Leacuri bătrânești pentru răgușeală

Răgușeala poate fi tratată cu ajutorul leacurilor bătrânești. Există tot felul de remedii din farmacia naturii care ameliorează problemele vocii. Pe lângă leacurile naturiste, medicul va recomanda repausul vocal, evitarea consumului de lichide reci și tratamentul medicamentos, în funcție de simptome și gradul de severitate.

Pe lista leacurilor bătrânești pentru răgușeală se află mierea. Aceasta are efecte antibacteriene, antiinflamatoare și calmante. O linguriță de miere poate atenua răgușeala, dar la fel de bine poate fi adăugată și într-un ceai călduț care va calma gâtul iritat și ne va ajuta să ne recuperăm vocea.

La fel de bun este și ceaiul de mușețel care are proprietăți antiibacteriene, antiinflmatoare și antivirale, fiind eficient în tratarea răcelilor și a gripelor. Acest leac naturist ameliorează răgușeala, calmează durerile în gât, ajută la eliminarea mucusului și calmează tusea productivă sau seacă.

Remedii naturiste la îndemâna oricui

Pe lista leacurilor bătrânești pentru răgușeală se află siropul de ceapă. Acesta combate infecțiile în gât și reduce inflamația, ajutând la recuperarea vocii. Gargara cu apă caldă și sare este eficientă pentru tratarea răgușelii și reduce inflamarea corzilor vocale.

Siropul de miere cu lămâie este și el benefic, stimulând sistemul imunitar. Acest leac naturist ameliorează laringita, calmează tusea seacă și combate răgușeala. Inhalațiile cu aburi ușurează și ele căile respiratorii, combat răgușeala, desfundă sinusurile și fluidizează mucusul. Se pune într-un vas mare apă clocotită cu sare și se inhaleză aburii puternici. Capul trebuie să fie acoperit cu un prosop gros, iar aburii se inhalează cât timp considerăm că este necesar.

Infuzia din frunze de mentă are o acțiune calmantă și reduce considerabil răgușeala. Se prepară un ceai dintr-o linguriță de frunze de mentă și 250 ml de apă clocotită. Se pot bea 3 căni de ceai pe zi, simplu sau îndulcit cu miere. Ceaiul de gălbenele este și el benefic, având un rol antibacterian și calmant.

Pentru a scăpa de răgușeală este eficient și un amestec făcut cu lapte, gălbenuș de ou și miere. Pentru acesta vom avea nevoie de 200 ml de lapte cald, un gălbenuș de ou crud și 2 linguri de miere. Într-un bol se amestecă laptele cu un gălbenuș de ou și două linguri de miere și se mixează foarte bine. Se pune într-o cană și se bea compoziția.

Leacurile bătrânești pentru răgușeală sunt eficiente și la îndemâna oricui. Pentru a scăpa de problemele cu vocea putem recurge la câteva remedii din farmacia naturii. Dacă acest disconfort nu trece în câteva zile, se recomandă consultul unui medic specialist care va recomanda un tratament medicamentos în funcție de simptome și de stadiul bolii.

Adauga un comentariu