Local

Lista completă a centrelor de vaccinare anti-COVID-19 din județul Iași! Centrul cu numărul 28 se deschide începând de astăzi, 4 martie 2021

Publicat: 04 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lista completă a centrelor de vaccinare anti-COVID-19 din județul Iași Centrul cu numărul 28 se deschide începând de astăzi 4 martie 2021
31 de fluxuri pentru vaccinarea anti-COVID-19 în județul Iași începând cu 4 martie 2021

Vaccinarea anti-COVID-19 va continua începând cu data de 4 martie 2021 în 31 de puncte organizate în județul Iași. Peste 82.000 de doze s-au administrat ieșenilor începând cu 27 decembrie 2020 pentru persoanele incluse în etapa I și II. Populația generală, inclusă în ultima etapă, se va putea programa pe platforma online de vaccinare începând cu jumătatea lunii martie

În cele 27 de centre de vaccinare din județul Iași s-au administrat până pe data de 3 martie 2021 82.732 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la începutul campaniei. Cu prima doză s-au vaccinat 49.064 de oameni, iar 33.668 de persoane au primit și a doua doză a vaccinului. În perioada 2-3 martie au fost administrate 1.442 de doze de vaccin, din care 1.415 persoane au primit prima doză, iar 27 de persoane au fost vaccinate cu cea de-a doua doză. Începând de astăzi, 4 martie 2021, se deschide centrul cu numărul 28 din județul Iași, în comuna Belcești, mai exact în incinta dispensarului uman.

Și în acest centru, dar și în alte 3 se vor administra doze de vaccin Pfizer. Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a transmis faptul că persoanele se pot înscrie în platforma online începând cu 15 martie 2021. Fiecare persoană, în momentul în care intră și își creează un cont, va alege opțiunea de a se programa într-o listă de așteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Concret, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de așteptare care va ușura procesul de imunizare a populației generale, care cel mai probabil începe în luna aprilie.

Vaccinul Pfizer administrat în 4 centre de vaccinare noi din județul Iași

Campania de vaccinare a început pe data de 27 decembrie 2021. S-au administrat vaccinurile Pfizer, Moderna, iar de la jumătatea lunii februarie și vaccinul AstraZeneca pentru populația inclusă în prima și a doua etapă. Din cele 31 de fluxuri de vaccinare existente în județul Iași, unul are caracter temporar, fiind vorba despre cel organizat în Casa Corpului Didactic, acolo unde sunt imunizate cadrele didactice.

„Începând de pe 1 martie, s-au activat încă 3 centre din mediul rural. Capacitatea de vaccinare a fiecărui centru este de 60 de persoane pe zi și se utilizează vaccinul Pfizer. Cele 3 noi centre de vaccinare sunt următoarele: Bivolari – Unitatea Medico-Socială, Deleni – Imobil Corp A, Școala Gimnazială și Răducăneni – Unitatea Medico-Socială. Începând de mâine (n.r.- astăzi, 4 martie 2021) devine operațional și centrul din comuna Belcești – Incinta dispensar uman, tot pentru vaccin Pfizer. Astfel, în județul Iași funcționează în total 31 de fluxuri în 28 de centre de vaccinare (sunt câte două fluxuri în centrele de la Antibiotice, USAMV și Tg. Frumos) și, cu caracter temporar, un centru dedicat cadrelor didactice la Casa Corpului Didactic”, au comunicat reprezentanții DSP Iași.

Lista completă a centrelor de vaccinare din județul Iași

Pe 18 ianuarie 2021, odată cu etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19 s-au deschis 17 centre, respectiv: SC Antibiotice SA Iași, Podu Iloaiei, Tg. Frumos, Hârlău, Pașcani, Colegiul „Mihai Eminescu”, Colegiul „C. Negruzzi”, Școala Gimnazială „Șt. Bârsănescu”, Școala Gimnazială „G. Călinescu”, Spital „Elytis”, Spital „Sf. Sava”, Policlinica „Regina Maria”, Spitalul Clinic „Elena Doamna”, SC MedLife SA, Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu”, Liceul Teoretic „Waldorf”, Tomești.

Ulterior, pe data de 15 februarie 2021, au mai fost organizate alte 7 centre în: com. Ciurea la Centrul Cultural „Cella Neamțu” (1 flux populație), Țibănești la Centru de Permanență Medicală (1 flux populație), Vlădeni la Dispensarul Medical și Centru de Permanență (1 flux populație), Rediu la SC Clinica Almedra SRL – șos. Valea Rediului, nr. 54, demisol, Bl. C a, sat Rediu, comuna Rediu (1 flux populație), Tg. Frumos, str. Cuza Vodă, nr. 44 (1 flux profesori), Iași în Corp Universitatea de Medicina și Farmacie – str. Universității, nr. 16 (1 flux profesori) și Iași – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară – Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3 (două fluxuri profesori). În luna martie ieșenii se mai pot programa și la centrele de vaccinare din Bivolari, Deleni, Răducăneni și Belcești.

Adauga un comentariu