Local

Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan de polițiștii din Iași. Unii s-au ales cu dosare penale și au de dat explicații în fața legii

Publicat: 31 aug. 2021
Polițiștii rutieri, pe străzi, în timpul acțiunilor de control
Polițiștii din Iași, în timpul unor controale în trafic

Polițiștii din Iași au acționat din nou în trafic. Mai mulți șoferi au fost verificați, iar unii s-au ales cu dosare penale. De exemplu, agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava au prins un bărbat de 39 de ani în timp ce conducea un autoturism în comuna Țibănești, fiind sub influența alcoolului. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei

Mai mulți șoferi au rămas fără permisele de conducere și s-au ales cu dosare penale după ce au urcat băuți la volan. De exemplu, agenții din cadrul Secției VI de Poliție Rurală Pașcani au oprit pentru control, pe DN 28A, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani. Din verificările efectuate a rezultat faptul că tânărul nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, s-a constatat faptul că asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie era expirată. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Totodată, tânărul a fost amendat, fiind dispusă retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Alcoolemii uriașe în sânge

Nereguli au fost descoperite și de către polițiștii din Miroslava. Astfel, agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava au prins un bărbat de 39 de ani în timp ce conducea un autoturism în comuna Țibănești, fiind sub influența alcoolului. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Tot agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava au prins un bărbat de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Adauga un comentariu