Local

Managerul de la „Sfânta Maria” a tras o țeapă de zile mari. Alina Belu a mințit cu nerușinare, folosindu-se de o titulatură falsă – FOTO

Publicat: 27 sept. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Managerul de la Sfânta Maria a tras o țeapă de zile mari. Alina Belu a mințit cu nerușinare folosindu-se de o titulatură falsă - FOTO
Alina Belu a semnat documente oficiale, folosindu-se de o titulatură falsă

Alina Belu a mințit cu nerușinare, aceasta a predat ani la rând la UMF Iași, deși a fost exmatriculată de la doctorat. Managerul de la „Sfânta Maria” a semnat documente oficiale, folosindu-se de o titulatură falsă

În jurul managerului de la „Sf. Maria” din Iași s-a iscat un nou scandal. Bioinginerul Alina Belu s-a folosit de o titulatură falsă ani la rând, a semnat documente oficiale, deși a fost exmatriculată de la Școala doctorală. Mai mult decât atât, în CV-ul publicat a specificat faptul că din anul 2015 este doctorand în cadrul Facultății de Chimie și Ingineria Mediului, având-o ca îndrumător pe prof. dr. Anca Galaction – decan al Facultății de Bioinginerie Medicală a UMF.

Alina Belu a mințit cu nerușinare, folosindu-se de o titulatură falsă

Managerul Spitalului „Sf. Maria” din Iași a fost înscrisă la Școala doctorală în anul 2015, dar din cauza absențelor și a lipsei de implicare a fost exmatriculată 7 ani mai târziu. Practic, aceasta a mințit cu nerușinare. În tot acest timp, Belu a semnat documente oficiale, atribuindu-și calitatea de doctorand și membru academic, deși aceste titulaturi nu le avea. Mai mult decât atât, managerul de la unitatea medicală de pediatrie a ajuns să predea studenților de la UMF în calitate de cadru didactic asociat, deși legea permite asta doar persoanelor care au studii doctorale sau sunt înscrise la o școală doctorală. Astfel, Alina Belu ar fi trebuit să prezinte o adeverință privind calitatea de doctorand sau o diplomă.

Acest lucru a fost imposibil de realizat, ținând cont de faptul că nu a fost prezentă și nici nu a finalizat cursurile. Cu toate acestea, Alina Belu a fost propusă de Facultatea de Bioinginerie pentru a deveni cadru didactic asociat în anul universitar 2022-2023. Se pare că prof. dr. Anca Galaction, decanul Facultății de Bioinginerie, i-ar fi fost complice, furnizându-i Alinei Belu, în anul 2021, o adeverință care susținea în fals că ar fi absolvit un curs de management. Documentul a ajutat-o pe Belu să participe la concursul de manager în cadrul Spitalului „Sf. Maria” din Iași, pe care l-a câștigat. Pentru ca nimic să nu ridice semne de întrebare, Belu și-a trecut în CV și un titlu academic de „asistent universitar” cu contract de colaborare în cadrul Universității de Medicină si Farmacie, dar pe care nu l-a obținut niciodată.

Managerul Spitalului de Copii a solicitat aprobarea de a preda la UMF, deși nu avea studii

În luna septembrie 2022, senatul UMF a aprobat lista cadrelor didactice asociate care urmau să predea la universitate în anul școlar 2022-2023. Acestea erau plătite pe oră. Surprinzător, pe lista propunerilor, ce a fost trimisă și semnată de Anca Galaction, decanul Facultății de Bioinginerie Medicală, s-a regăsit și Alina Belu. Este important de precizat faptul că, potrivit legislației în vigoare și regulamentelor UMF Iași, cadrele asociate care suplinesc activități didactice cu plata la oră trebuie să aibă doctorat sau cel puțin să fie înscrise la o școală doctorală.

Astfel, calitatea se poate dovedi prin diplomă sau adeverință care să confirme faptul că respectivul candidat este înscris la o școală doctorală. Interesant este faptul că Alina Belu, în anul 2022, când a solicitat aprobarea de a deveni cadru asociat, nu deținea nicio diplomă cu privire la finalizarea studiilor și nicio adeverință care să confirme că este înscrisă la școala doctorală, fiind exmatriculată pentru că nu a reușit să-și finalizeze studiile după 7 ani de la înscriere. Practic, decanul Ana Galaction, îndrumătorul de doctorat al Alinei Belu, a ajutat-o să predea la UMF, deși știa că managerul de la „Sf. Maria” nu îndeplinește condițiile legale pentru această activitate.

Alina Belu nu ar trebui să ocupe scaunul de manager al Spitalului pentru Copii

Doar deciziile politice au ridicat-o pe Alina Belu pe scaunul de manager al Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. Practic, aceasta a prezentat o diplomă emisă de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Facultatea de Bioinginerie Medicală, care în aparență pare să satisfacă condițiile legale, dar bioingineria este inclusă în cadrul științelor inginerești și nu în cele ale științelor medicale. Astfel, Alina Belu nu îndeplinea condițiile de a participa la concurs, dar susținută de PNL și de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, minunea s-a înfăptuit. Astfel, Alina Belu este manager din luna decembrie 2020 și nimeni nu a reușit să o înlăture de la conducerea spitalului, în ciuda ilegalităților grosolane pe care le-a săvârșit. Aceasta ar trebui să dea toți banii încasați de pe postul de manager înapoi.

Medici pedepsiți și tratați ca sclavii pe plantație

Medicii sunt terorizați. Dacă li se cere un punct de vedere, răspund cu inima strânsă sau deloc, pentru că le este frică de cea care are apucături de comunist, să nu le facă vreun rău. Mai mulți doctori ale căror nume le vom proteja deocamdată, pentru a nu ridica ura managerului Alina Belu împotriva lor. Aceștia sunt speriați de atitudinea necorespunzătoare și jignitoare, umilitoare, dar și amenințătoare a managerului Belu, și sunt deciși să facă plângere împotriva ei. Mai grav, medicii au fost atenționați că, dacă se vor mai abate vreodată de la cuvântul ei, vor avea mult de suferit. Bioinginerul Alina Belu le pune pumnul în gură și nu suportă oamenii deștepți în preajma sa.

Amintim faptul că, pe data de 12 septembrie 2023, conturile Spitalului Clinic de Urgență „ Sf. Maria” din Iași au fost blocate de executorul judecătoresc Răzvan Chirica, pentru că managerul refuza de mai bine de trei luni să pună în aplicare o decizie definitivă și irevocabilă a instanței. Cât costă prostia? Aproximativ 60.000 de euro. Cei care au avut de suferit sunt medicii.

Alina Belu a mințit cu nerușinare, folosindu-se de o titulatură falsă. Aceasta a predat studenților de la UMF activități practice la disciplina „Dispozitive medicale de diagnostic și terapie (DM în ATI)”, unde titular de curs era profesorul Corneliu Paiu, fostul șef al secției ATI din Spitalul de Copii. Menționăm faptul că Alina Belu nu a răspuns apelurilor reporterilor BZI, pentru a transmite un punct de vedere cu privire la situația gravă descoperită.

Comentarii
  • Afară și anchetată această individa la pachet cu președintele CA fără de care nu ar fi putut face astfel de matrapazlâcuri. Sa vină DNA la Sf Maria, Belu și Pilă de la CA deferiti justitiei

  • Este evident că țoapa asta nu și-ar permite infracțiuni după infracțiuni fără spate asigurat de consiliul judetean și in mod evident de consiliu de administrație in special de președintele CA care e omul bun la toate, care consfințește toate matrapazlâcurile țopetei !

Adauga un comentariu