National

Marcel Ciolacu: „Marea problemă a Guvernului Cîțu este că a mințit Comisia Europeană”

Publicat: 10 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu Marea problemă a Guvernului Cîțu este că a mințit Comisia Europeană
Marcel Ciolacu se întâlneștecu Florin Cîțu pentru a discuta despre PNRR

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a declarat, în direct la România TV, că formațiunea pe care o conduce va aduce un buget alternativ în Parlament în cursul săptămânii viitoare. El a mai spus că țara noastră va trece printr-un an dezastruos, care va afecta și administrațiile locale.

Liderul PSD susține că bugetul României nu a întârziat niciodată atât de mult. Acesta este de părere că dacă bugetul va fi prezentat în Parlament în februarie, primăriile din țară vor primi bugetele abia în luna aprilie. Până în acel moment, primăriile nu vor putea  face niciun fel de investiții, fiindcă că nu știu pe ce bani să mizeze.

De asemenea, Ciolacu a completat că în acest an pensiile nu vor fi majorate cu cele 8,1 procente promise de Executiv.

„Noi vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ și le vor arăta românilor că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie înghețate nici pensiile și nici salariile. Marea problemă a Guvernului Cîțu este că a mințit Comisia Europeană. Ei au spus că au făcut o inserție de capital în economia României, iar Comisia Europeană le-a atras atenția că este o minciună.

„Suntem pe ultimul loc în România în privința acestei inserții de capital”

 S-au împrumutat cu 34 de miliarde de euro, dar numai domnul Cîțu și cu domnul Orban știu unde s-au dus acești bani. Noi i-am întrebat și i-am chemat în Parlament să ne dea aceste răspunsuri, dar nu le-am primit nici până astăzi. Noi nu avem până acum bugetul exact, vor veni cu el în februarie, asta înseamnă că toate investițiile, mai ales la autoritățile locale, sunt în acest moment compromise.

Primăriile vor avea buget doar în aprilie, dacă se intră cu bugetul în februarie în Parlament. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România”, a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu: „Iohannis trebuie să ceară imperativ ca acest Guvern să nu vândă pe nimic companiile românești!”

Marcel Ciolacu acuză, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Guvernul Florin Cîțu că vrea să „vândă pe prețuri de nimic” cele mai profitabile companii de stat. Marcel Ciolacu îi solicită președintelui României, Klaus Iohannis să nu fie părtaș la acest lucru.

Liderul social-democrat este de părere că guvernul nu se mai poate împrumuta și de aceea recurge la această soluție.

„Iohannis trebuie să facă un singur lucru la șueta anticonstituțională cu miniștrii de la Cotroceni: să ceară imperativ ca acest Guvern să nu vândă pe nimic companiile românești! Timp de un an, nu am permis ca acest Guvern de dreapta care a dus România în faliment să vândă tot din casă! Ne-am bătut cu ei în Parlament și am reușit să stopăm vânzarea activelor celor mai profitabile companii de stat: Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, CEC și Aeroporturi București.

Marcel Ciolacu: „Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale”

Liderul PSD afirmă că miza premierului Florin Cîțu este suma de 10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați și îi cere președintelui Klaus Iohannis să nu fie permită acest lucru.

„Acum însă, pentru că știe că în curând nu-l va mai împrumuta nimeni, Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale și să treacă peste legea PSD care îl bloca să vândă activele în plină criză sanitară și economică. 10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați. Aceasta este miza lui Cîțu! Îl avertizez pe Iohannis să nu fie părtaș la acest furt! Și să ia aminte că nici acum nu-i vom lăsa!”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook.

Adauga un comentariu