Cancan ultimă oră

Medicul Mihaela Bilic, despre făina din viermi: „Gustul este similiar celorlalte proteine”

Publicat: 09 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Mihaela Bilic despre făina din viermi Gustul este similiar celorlalte proteine
Mihaela Bilic, medic nutriționst

Mihaela Bilic, medic nutriționist, este de părere că făina din viermi, introdusă de Uniunea Europeană ca aliment, este o idee foarte bună. Ea spune că alimentele prăjite, care conțin o astfel de făină, au un gust bun și crocant.

Mihaela Bilic este de acord cu ideea consumului făinii din viermi, în ciuda uimirii tuturor oamenilor, pe rețelele de socializare, la auzul veștii că e posibil să consume un astfel de aliment.

Mihaela Bilic, despre făina din virmei: „Dacă mergem în Asia, vom vedea că acolo ele fac parte din alimentaţia obişnuită”

Medicul Mihaela Bilic a precizat că tot ce înseamnă educaţie şi restricţii din punct de vedere etic sau reguli impuse, ne împiedică să consumăm astfel de insecte, pe noi europenii. Însă în ceea ce îi privește pe asiatici, lucrurile stau cu totul altfel.

„Viermele de făină se dezvolta spontan. Bunica cernea făina înainte de a o utiliza. Viermele acesta de făină, din câte îmi amintesc, bunica dădea prin sită făina înainte de a o utiliza, pentru că el de dezvolta spontan în făină care era umedă şi nu era păstrată în condiţii optime. Şi în mălai şi în făină aveam. Nu este nicio tragedie în asta. Tot ce înseamnă educaţie şi restricţii din punct de vedere etic sau reguli impuse, ne împiedică să consumăm astfel de insecte, pe noi europenii. Altfel, dacă privim obiceiurile alimentare ale altor ţări, mai ales dacă mergem în Asia, vom vedea că acolo ele fac parte din alimentaţia obişnuită, de mulţi ani.

Cu siguranţă, dacă aflăm ulterior că am consumat aşa ceva, realizăm că nici măcar nu ne-am dat seama. Gustul este similiar celorlalte proteine, iar dacă mai sunt şi prăjite aş putea spune că pot fi delicioase. Tot ce este prăjit este crocant şi are un gust delicios”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic la Antena 3.

Cine este Mihaela Bilic

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, devenind medic specialist în 2002. După șase ani, în 2008, Mihaela Bilic a devenit medic primar în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice.

În continuare, Mihaela Bilic și-a aprofundat studiile și a efectuat un master în psihonutriţie la Paris, în 2013. Astfel, ea s-a axat pe studierea modului în care nutriţia şi neurobiochimia ne afectează emoţiile şi comportamentul faţă de alimente. Totodată, Mihaela Bilic este autoarea unor cărți de nutriţie bine primite de public. În 2007 a publicat „Trăiesc, deci mă abţin”, iar patru ani mai târziu – „Sănătatea are gust”, o carte de nutriţie dedicată întregii familii.

Reputatul medic nutriționist nu-și arată deloc vârsta, cu toate că a trecut de 50 de ani. Așadar, Mihaela Bilic s-a născut pe 26 mai 1970, în Câmpina. În ceea ce privește starea ei civilă, medicul nutriționist nu s-a căsătorit niciodată, însă a avut o relație de lungă durată, 13 ani, cu un alt medic, bine-cunoscut în România.

Adauga un comentariu