Actualitate

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, mesaj de forță transmis către SUA, NATO și România! NATO trebuie să strângă şi să se întoarcă la limitele din 1997!

Publicat: 14 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov mesaj de forță transmis către SUA NATO și România NATO trebuie să strângă şi să se întoarcă la limitele din 1997
Serghei Lavrov a declarat că nu va aștepta la nesfârșit răspunsul NATO și SUA

Declarație în forță făcută de ministrul rus de externe într-o conferinţă de presă. Seghei Lavrov a declarat că Rusia nu va aştepta la nesfârșit răspunsul SUA sau NATO. Asta în condiţiile în care ruşii au vorbit despre restrângerea NATO până la nivelul din 1997. Adică NATO ar trebui să renunțe şi la România.

Vă aducem aminte faptul că negocierile dintre SUA și Rusia și NATO au eșuat. Au fost mai multe întrevederi în care s-a discutat despre situația din Ucraina dar şi despre asigurări de securitate în zonă.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov declaraţii extrem de dure despre NATO și SUA

Ministrul rus de Externe a vorbit despre faptul că Federația Rusă nu va aștepta la nesfârșit răspunsurile la cererile pe care aceștia le au către NATO și SUA.

„Federația Rusă nu este pregătită să aştepte pentru totdeauna că SUA şi NATO să răspundă cererilor sale de securitate şi doreşte un răspuns scris detaliat pentru fiecare propunere exprimată la negocieri”, declarat Lavrov.

Adjunctul lui, Serghei Riabkov, dorește întoarcerea NATO la nivelul celui din 1997

Serghei Riabkov, adjunctul ministrului de Externe rus a oferit mai multe declarații extrem de clare și dure. NATO ar trebui „să-şi strângă catrafusele şi să se întoarcă la limitele din 1997”, când cele mai multe dintre ţările din fostul lagăr sovietic nu aderaseră la Alianţă, declarase viceministrul rus într-un interviu acordat agenţiei oficiale ruse TASS înaintea convorbirilor cu delegaţia americană condusă de Wendy Sherman luni la Geneva.

Alianţa Nord-Atlantică nu va mai putea „împinge” Rusia pe un plan secund în politica europeană şi internaţională, avertizase Riabkov în acelaşi interviu. El se referea la anul când a fost semnat Actul Fondator între Rusia şi NATO, care stipulează că părţile „nu se consideră adversari” şi creează „un mecanism de consultare, coordonare şi de acţiune comună”, documentul caracterizând, de fapt, stadiul relaţiilor dintre Rusia şi NATO din acel moment.

Rusia a mobilizat, la granița cu Ucraina, 175.000 de soldați

 

Desfășurarea de către Rusia a zeci de mii de trupe în nordul, estul și sudul Ucrainei alimentează temerile în Kiev și capitalele occidentale că Moscova plănuiește un nou atac. Rusia neagă astfel de planuri.  Analiștii militari occidentali au sugerat că Rusia nu poate menține astfel de trupe dislocate acolo motive financiare și logistice și ar trebui să le retragă până la vară.

Estimările numărului de noi trupe rusești mutate mai aproape de Ucraina variază de la 60.000 la aproximativ 100.000, un document al serviciilor secrete americane sugerând că numărul ar putea fi crescut la 175.000. Oficialii americani au spus că Rusia ar putea ataca Ucraina încă din această lună, când terenul va fi mai dur, facilitând mișcarea rapidă a tancurilor și a altor blindaje.

Pe altă parte sunt suspiciuni rezonabile că Ucraina ar fi fost atacată de hackeri ruși în ziua de vineri. Vă aducem aminte faptul că mai multe site-uri care aparțin Guvernului au devenit nefuncționale și au arătat mai multe mesaje în care se indica faptul că datele personale ale oamenilor au fost compromise.

Adauga un comentariu