National

Monica Anisie anunță cum va reîncepe anul școlar

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Monica Anisie anunță cum va reîncepe anul școlar
Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a declarat astăzi că Monica Anisie este un exemplu de „brambureală” și „maximă ineficiență”

Monica Anisie anunță cum va reîncepe anul școlar. Conform unui sondaj realizat recent de către Organizația Salvați Copiii, elevii și-au exprimat dorința de a merge din nou la școală. Aceștia au spus că pe perioada pandemiei s-au simțit plictisiți, obosiți, triști sau furioși. Autoritățile prezintă 3 scenarii pentru reînceperea noului an școlar.

Monica Anisie anunță cum va reîncepe anul școlar

S-au luat în calcul trei scenarii. Primul scenariu vizează reluarea cursurilor în format clasic, așa cum se întâmplă în fiecare an. Scenariul al doilea, numit scenariu hibrid, reprezintă reluarea cursurilor atât în format normal, cât și online. Astfel, unii elevi vor merge la cursuri la școală, iar alții vor asista la cursurile online.

”Am luat în discuție cele trei scenarii pe care le-am definit în cadrul Ministerului Educației. Este vorba de un scenariu în care situația epidemiologică ne va permite reluarea cursurilor în format clasic, așa cum am reluat cursurile în fiecare an.

Există și un scenariu hibrid îi spunem noi la nivelul Comisiei de lucru în care unii elevi vor veni la școală și alții vor urmări cursurile de acasă, în format online.

Și cel mai sumbru dintre scenarii în care vom continua lecțiile online, în situația în care epidemiologii nu vor permite accesul copiilor la școală”, explică Monica Anisiei.

Aceasta arată că, dacă se vor relua cursurile normal, se vor desfășura conform protocolului transmis de Ministerul Sănății către Ministerul Educației.

”La acest moment căutăm la fiecare scenariu soluții în ceea ce privește infrastructura sau curriculum sau resursa fie ea umană, fie educațională, pentru că trebuie să găsim cele mai bune soluții în așa fel încât siguranța copiilor să nu fie pusă în pericol în vreun moment”, a adăugat ministrul Educației.

Există posibilitatea ca în unele unități reluarea cursurilor să se realizeze în condiții normale

”La nivelul Ministerului Educației, Comisia a propus existența unei descentralizări la nivel de școală și inspectorat școlar. Există și situații în care, la nivelul unității de învățământ, există posibilitatea reluării cursurilor în condiții normale. Prin urmare, în momentul în care vom avea un scenariu clar definit, îl vom comunica public”, a completat Anisie.

În ceea ce privește scenariul trei, cursurile se vor relua exclusiv online. ministrul Educației a declarat că Ministerul a realizat caietul de sarcini pentru achiziționarea a 250.000 de tablete conectate la internet, care vor fi livrate până la data de 10 septembrie copiilor din mediile dezavantajate.

Tablete și laptopuri pentru elevi: România nu a fost pregătită pentru educaţia on-line

Ministerul Educaţiei  va distribui 250.000 de tablete şi laptopuri, iar ministrul a recunoscut că sistemul de învăţământ din România nu a fost pregătit pentru educaţia on-line.

Întrebată dacă ia în calcul descentralizarea formulei în care vor învăţa copiii, în funcţie de specificul epidemiologic al judeţului, Anisie a răspuns: „Se ia în calcul şi o astfel de variantă, să descentralizăm decizia, chiar mergând până la nivelul unităţilor de învăţământ”.

În plus, Anisie a asigurat că toate deciziile pe care le va lua Ministerul Educaţiei în ceea ce priveşte desfăşurarea noului an şcolar vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii.

„Vreau să punctez faptul că toate deciziile pe care le vom lua la nivelul Ministerului Educaţiei sau la nivelul Grupului interministerial vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de situaţia epidemiologică.

De aceea, aşteptăm din partea Ministerului Sănătăţii normele sanitare pe care trebuie să le respecte colegii în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în instituţiile din învăţământul universitar şi în momentul în care acestea vor fi transmise către Grupul de lucru de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii putem să luăm şi anumite decizii, dar până la momentul acela nu putem să spunem că avem o decizie luată. Avem conturate trei scenarii”, a spus Monica Anisie.

O nouă Ordonanță de Urgență

https://www.bzi.ro/monica-anisie-anunta-o-noua-ordonanta-de-urgenta-ce-se-intampla-daca-situatia-epidemiologica-se-agraveaza-3988011, anunță o nouă Ordonanță de Urgență prin care se vor stabili măsurile pe care trebuie să le ia autoritățile când începe școala.

„Vom pregăti o Ordonanță de urgență prin care să stabilim măsurile pe care trebuie să le luăm în această perioadă dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online”, a declarat Monica Anisie.

Minsitrul Educației a adăugat că Ordonanța va cuprinde toate măsurile necesare pentru ca elevul să nu fie în niciun fel prejudiciat și să aibă acces la educație. În plus, Monica Anisie a precizat că toate măsurile vor fi stabilite în Ordonanță.

„Prin Ordonanța de urgență vom stabili măsurile pe care trebuie să le luăm în această perioadă dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online, a menționat Monica Anisie.

Adauga un comentariu