Actualitate

Nu e de gluma! Aceste produse de la LIDL te pot baga in spital! FOTO

Publicat: 27 apr. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Toti cei care au consumat aceste produse expuse la LIDL pot avea probleme grave de sanatate @ In spatele ambalajelor se afla adevarate bombe care afecteaza corpul uman @ Aceasta substanta care se afla in compozitia produselor omoara si animalele @ Unele firme au incetat sa foloseasca aceasta substanta si lupta pentru interzicerea ei

Cateva produse alimentare folosite de multi dintre ieseni pot cauza probleme grave de sanatate. Produsele care se gasesc in magazine, cum ar fi branza cu smantana sau diferite lactate contin o substanta care afecteaza organismul uman. Nu multe persoane stiu ca pe rafturile din magazine si supermarketuri exista produse lactate care contin „caragenan„, un aditiv alimentar cu rol de ingrosare, gelifiant, emulgator si umectant. In multe produse lactate prezente in LIDL este folosit caragenanul printre ingrediente. Cateva dintre produsele Pilos, prezente in rafturile LIDL, cum ar fi „Frisca Lichida„, „Branza de vaci cremoasa„, „Whipped Cream„, „bautura ecologica de soia cu gust de cacao, UHT” si altele au acest ingredient.

Aceasta substanta este extrasa din alge marine si chiar daca este naturala nu are un efect tocmai benefic organismului uman. De-a lungul timpului aceasta substanta a fost testata pe sobolani, iar dupa un anumit timp acestia au facut cancer de colon. Un produs care contine „caragenan” impiedica asimilarea mineralelor si unor grasimi, de asemenea poate avea actiune laxativa.

Caragenan, cunoscut sub denumirea de „E407”, un pericol pentru ieseni

„Caragenanul este utilizat ca agent de ingrosare. Este extras din alge marine rosii, iar la animalele de laborator produce efect imunosupresor (scade imunitatea), produce iritatii, colita, se poate ajunge chiar la cancer de colon. Totul depinde de doza ingerata, de timpul de administrare. Sunt cazuri in care s-a constatat chiar perforarea intestinului. Efectele negative sunt impotriva tubului digestiv si poate produce cancer de colon. Este foarte frecvent introdus in produse din lapte, smantana, iaurt, unele bauturi, produse de cofetarie si in altele”, a declarat Elena Isan, sef laborator la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Mai multe produse alimentare au in compozitie caragenan. Si firma LaDorna foloseste acest aditiv in „Perle de branza cu smantana”, „Smantana pentru gatit” si altele. Iesenii care consuma astfel de produse pot suferi intoxicatii sau pot avea probleme digestive. Trebuie subliniat ca acest ingredient nu este interzis comercializarii si inca nu se cunoaste cantitatea care afecteaza corpul uman. Smantana pentru gatit este un produs des folosit in bucatarie, dar gospodinele nu cunosc riscurile la care se expun ele si familia lor. Medicii trag un semnal de alarma in privinta acestui stabilizator si atentioneaza populatia sa reduca consumul acestor substante.

„Orice aditiv de acest gen poate provoca diferite afectiuni. Din pacate, pe piata romaneasca exista foarte multe produse care au in compozitie caragenan, cunoscut sub denumirea de E407. Consumul acestor produse poate provoca tulburari de tranzit, digestive, diaree sau toxicitate. In acest moment nu exista nicio directiva care sa interzica aceste substante, de aceea recomand iesenilor sa le evite pe cat posibil”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Singurul mod prin care iesenii pot evita consumul acestor produse care contin caragenan este citirea tuturor etichetelor care descriu toate substantele folosite in compozitie.

Adauga un comentariu