Diete si regimuri

Nutritionistul de serviciu: Cateva sfaturi pentru a face o omleta sanatoasa

Publicat: 14 mart. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nutritionistul de serviciu Cateva sfaturi pentru a face o omleta sanatoasa
7
Omleta este solutia ideala si la micul dejun si la pranz, alaturi de o salata. Un motiv in plus ca sa faci omleta perfecta.
Omleta este genul acela de mancare care se face imediat si care reprezinta solutia cea mai buna daca vrei sa mananci ceva bun si sanatos. Da, sanatos, pentru ca oul este unul din cele mai bune alimente, nu are calorii in exces, are minerale si vitamine pretioase, la care se adauga grasimi sanatoase. Oul de gaina este benefic pentru celula nervoasa, mentine sanatatea pielii si, in ciuda tuturor celor care sustin contrariul, ouale nu duc la cresterea colesterolului. In plus, un om sanatos poate manca sase-opt oua pe saptamana fara nici o problema.

Vezi si: Efectele adverse ale oualor fierte
 

Daca alaturi de omleta perfecta adaugi o salata varde, rosii, sau castraveti o sa ai o masa delicioasa si sanatoasa.
Iata cateva mici secrete ca sa faci omleta perfecta.  
Secretul cel mare este ca la fiecare doua oua intregi sa adaugi un galbenus in plus.
Din albusul ramas poti face separat o omleta de albus, pentru aceeasi masa. Al doilea truc este sa nu bati ouale prea mult. Trebuie batute cu furculita, doar cat sa se omogenizeze.
Nu prajii ompleta intr-o tigaie cu diametru mare pentru ca se va usca si o sa fie fara gust. Omleta se face la fel de bine in tigai antiaderente fie ca folosesti sau nu ulei. 
Un al secret este sa pui verdeturi in omleta, boabe de mazare, boabe de porumb sau rosii in ulei, taiate in bucatele. Nu folosi rosii crude in omelta pentru ca sunt prea zemoase si strica omleta.

Vezi si: Ouale previn cataracta si degenerarea maculara
 

Omleta perfecta merge insa cu ardei gras, rosu sau verde, tocat in bucatele mici. Legumele se pun mereu in tigaie cu doua minute inainte de a pune ouale batute. 
Amesteca in omleta in tigaie, pentru ca omleta sa se desfaca in bucatele pufoase.
Adauga branza rasa peste omleta exact cand este gata, apoi rastoarna omleta in farfurie. Este suficient de fierbinte pentru ca branza sa se topeasca. 
In ceea ce priveste omleta alba, adica cea facuta doar din albusuri, aceasta trebuie batuta putin doar atat cat albusul sa-si piarda transparenta si cat sa se desfaca. In omleta de albus merge perfect piperul, un varf de nucsoara, pudra de ceapa si de usturoi.  

Vezi si: Cel mai sanatos mic dejun
 

Nu pune sare in omleta, nici in cea clasica, nici in cea alba decat atunci cand o pui in farfurie. Omleta cu branza nu mai are nevoie de sare.
Si un ultim sfat pentru a face omleta perfecta: nu o prajii niciodata pana se usuca. 
Adauga un comentariu