Stiri si curiozitati

Pentru ce se citește Psalmul 101? Iată cum să te rogi lui Dumnezeu pentru tămăduire

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Pentru ce se citește Psalmul 101 Iată cum să te rogi lui Dumnezeu pentru tămăduire
Pentru ce se citește psalmul 101? Pentru a-ți veni ajutor de fiecare dată când simți că nu mai faci față problemelor acestei lumi.

Pentru ce se citește psalmul 101? La fel ca și David, ar trebui să citești sau să te rogi cu ajutorul acestui psalm lui Dumnezeu pentru a te ajuta să trăiești o viață dreaptă și pentru a primi ajutor spiritual în vremuri de boală sau nevoie.

Conform mai multor mărturii, această rugăciune sau cântare ne poate ajuta să scăpăm de toate pericolele care ne amenință sau de toți cei care ne doresc răul. De aceea, cei care se tem că ar putea întâmpina astfel de nenorociri în viața lor ar putea citi acest psalm pentru a putea scăpa de orice frică. Pentru ce se citește psalmul 101? Pentru a primi ajutor de fiecare dată când simți că nu mai faci față problemelor acestei lumi.

Psalmul 101 pentru ce se citește?

Psalmul 101 se citește pentru a inspira omul să se îndrepte către o viață dreaptă și cinstită, servind ca o lumină în călătoria noastră spirituală spre Dumnezeu. Întregul psalm fiind construit ca să te facă să te poți ruga lui Dumnezeu cât mai direct și simplu. Iată interpretarea acestor frumoase versuri pentru a putea înțelege mai bine ceea ce vrei să îi transmiti lui Dumnezeu când citești acest psalm.

Versetul 1: „Cântare a iubirii și a judecății. Voi cânta înțelepciunea și dreptatea; cântare când vei veni Tu la mine?”

Primul vers al acestei rugăciuni sau cântări poate fi interpretat ca o dorință de a reface legătura cu Dumnezeu și de a redobândi înțelepciunea și harul divin.

Versetul 2: „Îmi voi purta fără prihană calea; când vei veni Tu la mine, Doamne, voi merge fără prihană.”

Aici creștinul se angajează într-un mod onest și fără dorința de a păcătui, având o încredere deplină în Dumnezeu că, atunci când I se va arăta, el va fi fără de păcat și drept.

Versetul 3: „Nu voi pune înaintea ochilor mei lucru nedrept; urăsc fapta celor ce se abat; nu se va lipi de mine.”

Acest vers este unul puternic încărcat cu dinamism, ce respinge cu hotărâre tot ce este răutate și nedreptate pe acest pământ, și declară că nu va apleca urechea niciodată spre ele.

Rugăciunea omului plin de necaz

Psalmul 101 este una dintre cele mai simple, dar și frumoase rugăciuni din Vechiul Testament. Acesta, cel mai probabil, i-a aparținut regelui David și reprezintă o rugă către Dumnezeu pentru ajutor și îndreptare pe calea corectă.

Versetul 4: „Înțelepciunea celor răi nu va locui în mine; nu voi cunoaște pe cei răi.”

Aici, din nou, credinciosul îi mărturisește lui Dumnezeu și îi promite că nu va îmbrățișa sau iubi niciodată înțelepciunea și cunoașterea celor răi sau păcătoși, ci va urma calea dreaptă dată de Dumnezeu, fără să se uite în stânga și în dreapta.

Versetul 5: „Cel ce întoarce pe altul împotriva aproapelui său, acesta îl voi nimici; ochiul cel deschis și inima trufașă îl voi îndura.”

Acest vers arată hotărârea și iubirea lui Dumnezeu manifestate prin oameni. Este o promisiune a credinciosului sau a lui David de a îndepărta răutatea și de a pedepsi pe cei care încearcă să facă rău altora, în timp ce va arăta milă și compasiune față de cei cu inimă curată și sinceră.

Versetul 6: „Ochii mei sunt asupra celor credincioși de pe pământ, ca să locuiască împreună cu mine; cel ce umblă pe calea fără prihană va fi slujitorul meu.”

Aici, la fel ca și în versetele de la început, se subliniază importanța credinței și a integrității pe care ar trebui să o aibă fiecare creștin. David de asemenea se roagă prin această cântare să fie tot timpul înconjurat doar de cei care îi vor binele și sunt la fel ca el, oameni drepți și fără gând rău.

Pentru ce se citește psalmul 101? Pentru a-ți veni ajutor de fiecare dată când simți că nu mai faci față problemelor acestei lumi.

Comentarii
  • In Psaltirea ortodoxa vorbiti despre Psalmul 100:
    1. Mila şi judecata Ta voi cânta ţie, Doamne.
    2. Cânta-voi şi voi merge, cu pricepere, în cale fără prihană. Când vei veni la mine?
    3. Umblat-am întru nerăutatea inimii mele, în casa mea.
    4. N-am pus înaintea ochilor mei lucru nelegiuit; pe călcătorii de lege i-am urât.
    5. Nu s-a lipit de mine inima îndărătnică; pe cel rău, care se depărta de mine, nu l-am cunoscut.
    6. Pe cel ce clevetea în ascuns pe vecinul său, pe acela l-am izgonit.
    7. Cu cel mândru cu ochiul şi nesăţios cu inima, cu acela n-am mâncat.
    8. Ochii mei sunt peste credincioşii pământului, ca să şadă ei împreună cu mine. Cel ce umbla pe cale fără prihană, acela îmi slujea.
    9. Nu va locui în casa mea cel mândru; cel ce grăieşte nedreptăţi nu va sta înaintea ochilor mei.
    10. În dimineţi voi judeca pe toţi păcătoşii pământului, ca să nimicesc din cetatea Domnului pe toţi cei ce lucrează fărădelegea.
    Romanii fiind crestini ortodocsi ar trebui sa specificati ca este vorba despre psalmul 100 si nu 101. Daca va pasa!

Adauga un comentariu