Local

PNL Iași a depus astăzi lista candidaților pentru Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 apr. 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
PNL Iași a depus astăzi lista candidaților pentru Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean - FOTO VIDEO
PNL depune dosarele de candidatură pentru primari și Consiliul Județean al Municipiului Iași

Astăzi, 27 aprilie a.c., la Biroul Electoral de la Primăria Municipiului Iași, PNL a depus dosarele de candidatură pentru Primar și Consiliul Local al Municipiului Iași.

Ulterior, Partidul Național Liberal a depus la Biroul Electoral Județean din cadrul Instituției Prefectului, dosare de candidatură pentru Președinte CJ Iași și Consiliul Județean Iași.

Programul de astăzi a avut în vedere și scurte declarații de presă ale candidaților.

În cadrul conferinței de presă, primarul Mihai Chirica a cerut să le mulțumească atât colegilor săi care s-au implicat în strângerea semnăturilor, precum și ieșenilor care au semnat și și-au arătat încrederea în Partidul Național Liberar.

„Pentru municipiul și județul Iași, astăzi, partidul nostru a depus astăzi, liste la Biroul Electoral Municipal pentru alegerile locale pentru funcțiile de primari și consilieri locali. Este important pentru că vrem să muncim în continuare pentru ieșeni, vrem să muncim pentru regiunea de Nord-Est , vrem să muncim pentru România. Am făcut-o și am arătat că știm să ne facem treaba. Avem speranța că, ieșenii au înțeles acest lucru, ne vor vota și vom aduce în  Consiliul Local, un număr cât mai mare de consilieri.

Echipa noastră este împreună pentru Iași, muncește pentru Iași și în județ și în municipiu și în celelalte localități și desigur și la București. Avem nevoie de europarlamentari, avem nevoie de consilieri județeni și de președintele Consiliului Județean Iași, avem nevoie de o echipă puternică pentru orașul nostru și pentru întregul județ.

Le mulțumesc colegilor mei care s-au implicat în strângerea semnăturilor , cred că suntem partidul cu cel mai mare număr de semnături pentru depunerea candidaturilor, le mulțumim ieșenilor pentru încrederea pe care ne-a dat-o, pentru cei patru ani care s-au scurs atât de repede . Sperăm să ne facem treaba în continuare împreună și să ne rugăm la Dumnezeu să ne dea ceea ce trebuie pentru noi și pentru țară”, a transmis încă primarul Iașului, Mihai Chirica.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a enumerat câteva dintre realizările conducerii liberale din fruntea judeţului.

”Am promis în urmă cu patru ani că voi fi o alternativă la cea mai dezastruoasă şi mai nocivă pentru Iaşi, aici mă refer la administraţia PSD. În patru ani am construit cel mai modern aeroport din România, am modernizat spitale, am dezvoltat infrastructura rutieră şi am restaurat monumente. Vom continua să lucrăm în folosul ieşenilor”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Președintele filialei județene PNL, Alexandru Muraru a vorbit despre obictivele PNL și a menționat că își dorește o campanie electorală pozitivă, în care să se vorbească despre realizări. Mai mult, Alexandru Muraru a ținut să sublinieze faptul că, atât el, cât și colegii săi sunt mândri că sunt moldoveni și că fac parte din PNL.

„Este așa cum s-a mai spus aici, o zi foarte importantă. Suntem tot mai aproape de cea mai lungă perioadă de de guvernare liberală locală din istoria modernă a Iașului și a PNL. Obiectivul nostru este acela de a avea majoritate în Consiliu Local și majoritățile din CJ și CL se vor construi de PNL și în jurul  PNL. 14 consilieri locali, acesta este obiectivul nostru pentru a avea majoritate absolută în Consiliul Local.

Este într-adevăr o listă foarte bună de oameni care au susținut și au reprezentat Consiliul Local până în acest mandat și deopotrivă de oameni noi, personalități din multe domenii, sunt medici, profesori, anteprenori, economiști, juriști și sigur că pe primele locuri sunt personalitățile cele mai reprezentative, lista este deschisă de domnul primar Chirica, apoi de viceprimarul Daniel Juravle, de secretarul de stat Alina Andrieș și de colegul nostru care vine cu o experiență din zona culturală foarte importantă Andreea Preutesei și de ceilalți colegi care repet este un mixt de colegi dintre actuali consilieri locali și viitori consilieri locali.

Eu cred că în această campanie trebuie să vorbim și vom vorbi despre ce am făcut și despre ce a făcut primarul mihai Chirica pentru municipiul Iași, de ce a făcut posibil Costel Alexe la Consiliul Județean.
Îmi doresc să fie o campanie pozitivă, să vorbim despre realizări, deși va fi mult zgomot sunt convins că ieșenii vor vota pe cei care vin cu rezultate, pentru cei care au făcut ceva pentru Iași și pentru Moldova! În final vreau să vă spun că, eu și colegii mei suntem mândri că suntem moldoveni, suntem mândri că suntem liberali și suntem convinși că pe 9 iunie, ieșenii ne vor acorda din nou încredere”, a declarat Alexandru Muraru, președintele filialei Județene PNL.

Vă aducem aminte că, Partidul Național Liberal a definitivat ordinea candidaţilor liberali eligibili pentru Consiliul Local Iaşi.

Lista candidaților PNL eligibili pentru Consiliul Local Iași

Lista candidaţilor este deschisă de Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, urmat de Daniel Juravle (PNL), viceprimar, Alin Andrieș (PNL), secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Andrei Apreotesei (PNL), directorul Palatului Culturii Iași, prof. dr. Călin Scripcaru (PNL), Institutul de Medicină Legală Iași și consilier local, Bogdan Iliescu (PNL), medic la Spitalul N. Oblu Iași și consilier local, Traian Ciobotaru (PNL), inspector șef adjunct ISJ Iași și consilier local, Ciprian Bostan (PNL), city manager Iași, Eduard Boz (PNL), avocat Baroul Iași, Florin Briaur (ex-PMP actual PNL), manager Politehnica Iași și consilier local, Dana Tăutu (PNL) , mediator autorizat, consilier juridic și consilier local, șef lucrări. dr. ing. Marius Rîpanu (PNL), TCM TUIASI.

În cazul în care vor avea loc retrageri în rândul principalilor candidați eligibili, vor lua locul Alexandru Ciochină (PNL), administrator Techcube Iași și consilier local supleant în locul lui Ciprian Bostan (actualul city manager), Costel Irimia (PNL), administrator 3 MIND, Ioan Ursache (PNL).

Pe lista potențialilor aleși care ar putea face parte din Consiliul Local începând cu poziția 16 sunt prezente nume precum Elena Manoliu, Iuliana Motrescu, Alexandru Dura, Andrei Dascălu, Angela Rotaru Ioan Scripniciuc, fostul șef al Poliției, Dan Chiforec, Andrei Bădărău, Adrian Hantelman, Theodor Pantilimonescu, Petronela Sonohat, Mădălina Jije, Eugen Panțîru, Cristiana Manache, Oana Horhogea, Liviu Bulgaru, Laurențiu Halip, Antonica Alexa, Luminița Geman și Narcis Bârsan.

Reamintim că, de asemenea, în ședința din data de 6 aprilie a Biroului Politic Local al organizației PNL pe ordinea de zi s-au aflat o serie de subiecte legate de derularea campaniei pentru alegerile europarlamentare, dar și pentru desemnarea aleșilor locali. În cadrul aceleași ședințe, la propunerea primarului Mihai Chirica, consilierul local Ciprian Bostan, liderul grupului de consilieri locali PNL, a primit votul de încredere în poziția de administrator public al orașului (city manager). Locul acestuia de consilier local fiind ocupat de Alexandru Ciochină.

Vă aducem aminte că alegerile locale au fost comasate cu europarlamentarele și au loc pe data de 9 iunie 2024.

Comentarii
Adauga un comentariu