Actualitate

Premierul Florin Cîțu, despre imunizare: „Vaccinarea este un drept, dar şi o responsabilitate. Vaccinurile rămân singură cale de a ne proteja de boli mortale”

Publicat: 23 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu despre imunizare Vaccinarea este un drept dar şi o responsabilitate. Vaccinurile rămân singură cale de a ne proteja de boli mortale
Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern, că de la 1 iunie vor fi noi relaxări ale restricțiilor anti-covid chiar dacă nu se va atinge ținta guvernamentală pentru vaccinuri

Premierul României, Florin Vasile Citu, a transmis astăzi, 23 aprilie 2021, faptul că vaccinarea împotriva noului coronavirus şi nu numai este un drept, dar şi o responsabilitate. Prim-ministrul a subliniat că Executivul României este alături de UNICEF în Săptămâna Mondială a Imunizării, sărbătorită la sfârşitul lunii aprilie.

„Vaccinurile salvează sănătatea şi viaţa oamenilor! Au fost şi rămân singură cale pentru omenire de a se proteja de boli mortale, precum poliomielita sau variolă. Acum vaccinurile reprezintă singura soluţie de a depăşi cu bine pandemia de COVID-19 şi de a ne întoarce în siguranţă la normalitate. Vaccinarea este un drept, dar şi o responsabilitate. Depinde de fiecare dintre noi să ne asigurăm că avem grijă de sănătatea noastră şi a celor dragi”, a scris Cîțu, într-o postare pe Facebook.

Florin Citu, mesaj pentru medici

Premierul Florin Vasile Citu a ținut să le mulțumească cadrelor medicale pentru efortul supraomenesc depus în această perioadă dificilă având în vedere contextul pandemiei cu noul coronavirus.

„Mulţumesc încă o dată personalului medical pentru efortul supraomenesc pe care îl face, atât pentru tratarea pacienţilor, cât şi pentru susţinerea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Guvernul României este alături de UNICEF în Săptămâna Mondială a Imunizării, pe care o sărbătorim la sfârşitul lunii aprilie şi susţine accesul copiilor şi adulţilor la vaccinuri care să le protejeze sănătatea”, a mai scris Florin Cîţu.

Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul: „Medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, anunță ca începând cu 4 mai aproximativ o treime dintre medicii de familie vor intra in campania de vaccinare.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a precizat că toată infrastructura este pregătită şi sunt așteptați vaccinare circa 3.080 de medici de familie, aproximativ o treime, pentru că mare parte dintre medicii de familie sunt deja implicați în centrele de vaccinare care deja funcționează.

„Medicii de familie vor începe sa vaccineze pe 4 mai. Toată infrastructura logistica este deja stabilita, medicii de familie au fost identificați. Vorbim de circa 3.080 de medici de familie, aproximativ o treime, sunt circa 10.700 de medici la nivel național in contract cu Casa Națională de asigurări de Sănătate, însă sa știți ca mare parte dintre medicii de familie sunt implicați in centrele de vaccinare care deja funcționează.

Este foarte dificil sa vaccinezi şi in cabinetul propriu, să fii şi în centrele de vaccinare fixe, să ai grijă şi de ceilalți pacienți pe care îi ai în lista şi în îngrijire, să asiguri asistență medicală primară, este un efort deosebit”, a declarat Valeriu Gheorghiță, joi seara, la Digi24.

Adauga un comentariu