National

Prima reacție din PNL pe tema live-ului din Parlamentul României

Publicat: 09 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima reacție din PNL pe tema live-ului din Parlamentul României
Ionuț Stroe consideră că regulamentul este unul normal care va trebui să fie respectat și de putere și de opoziție

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL are o primă reacție în legătură cu live-ul pe Facebook din Parlamentul României. Liberalul transmite că regulamentul este impus atât puterii cât și opoziţiei şi că nu urmărește o îngrădire a unor drepturi.

Asta în condiţiile în care regulamentul a fost deja aprobat, în regulament existând precizarea că oricine poate face live pe rețelele de socializare cu condiția că transmisia să se facă din perimetrul grupului parlamentar din care face față.

PNL are o reacție pe tema live-ului din Parlamentul României

Așadar, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL delimitează gesturile unor colegi parlamentari de ideea de live din Parlamentul României. Parlamentarul consideră că actualul regulament încearcă să protejeze vorbitorii de faptul că unii transmit prin live într-un mod în care hartuieşte celelalte persoane. O altă precizare este cea în care se vorbește despre faptul că atât opoziţia cât și puterea vor trebui să respecte regulamentul care nu este făcut doar pentru o singură categorie de parlamentari:

„Nu există o limitare a transmiterii live. Se încearcă a se proteja vorbitorii. Poți transmite fară a deranja, a hărțui, fără a avea un fundal sonor deranjant. Este un apel la decență.

N-am incomodat, n-am agresat fizic și verbal. Live-ul pe FB putem face și azi. PNL s-a manifestat vizual și acustic în precedentele mandate, dar nu am agresat, nu am folosit un limbaj licențios.

Regulile de acum se adresează atât opoziției, cât și celor de la putere. N-ar fi venit aceste modificări dacă n-am fi avut evenimentele de luni. A fost un comportament repetitiv. O lege mai strictă, care să creeaze o linie de demarcație, ajută enorm de mult. Nu putem legifera bunul simț și decența”, a spus Ionuț Stroe.

Desigur, despre schimbarea regulamentului intern din Camera Deputaților și a Senatului s-a vorbit şi în momentul în care Diana Șoșoacă a fost în centrul unor mai multe scandaluri. Vă aducem aminte faptul că un scandal a izbucnit între senatoarea de Iași și Iulia Scântei când prima încerca să intre în interiorul unei comisii. Un alt scandal s-a produs în momentul în care un coleg parlamentar a acuzat-o pe Diana Șoșoacă de agresiune fizică împotriva lui. Acesta a precizat la momentul respectiv că va depune şi plângere penală împotriva fostului membru al AUR.

LIVE-urile pe reţelele de socializare sunt permise dar cu anumite reglementări

În schimb, cu 202 voturi pentru și 91 împotriva, dar și 4 abțineri, regulamentul interior din Camera Deputaților a fost aprobat. Reprezentantul UDMR din Camera Deputaților specifica faptul că nu au fost interzise live-urile dar că au fost limitate. Concret, cei care vor să transmită în direct pe reţelele de socializare o pot face doar din perimetrul grupului parlamentar din care fac parte:

Live-urile vor fi permise şi de acum înainte, numai că acela care face live-uri trebuie să stea în perimetrul arondat grupului respectiv. Deci, noi n-avem probleme cu transparenţa, dar (…) unii parlamentari n-au altceva de făcut în plenul Parlamentului, în loc să se ocupe de problemele reale ale României, şi mergeau cu telefonul în nasul colegilor şi era destul de deranjant (…) a precizat liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond

În replică, George Simion a precizat faptul că va ataca reglementarea referitor la live-urile din Parlament, reglementare impusă de PNL, PSD și UDMR, la CCR.

Adauga un comentariu