Actualitate

Protocolul de tratament al infecției cu Covid-19, modificat de Ministerul Sănătății

Publicat: 14 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Protocolul de tratament al infecției cu Covid-19 modificat de Ministerul Sănătății
Schimbările făcute de Ministerul Sănătății vizează creșterea accesibilității pacientului la tratament precoce în ambulatoriu

Ultima oră! Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2. Schimbările vizează creșterea accesibilității pacientului la tratament precoce în ambulatoriu.

„Conform modificărilor, medicaţia antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripţie medicală”, precizează sursa citată.

Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2 este publicat în MO nr. 40 din 13.01.2022.

Ce spune ministrul Alexandru Rafila de tratamentul împotriva Covid-19 cu Arbidol

În valul 5 al pandemiei, ministrul Sănătății, a declarat că nu există vreun studiu care să dovedească eficiența Arbidolului în lupta contra COVID-19. Prin urmare, el recomandă vaccinul ca fiind singura măsură de protecție validă, mai ales în cazul persoanelor care fac parte din categoriile de risc.

„Aşa cum nu este documentat faptul, de exemplu, că Arbidolul ar avea vreun efect, nu există niciun articol, unul în lume care să arate să Arbidolul ar putea să aibă efect favorabil asupra infecţiei cu coronavirus, tot aşa există dovezi zi de zi pe care le am de la mine de la spital, de la celelalte spitale din România care îmi arată că 9 din 10 persoane care sunt la Terapie intensivă sau care decedează sunt nevaccinate.

E clar că dacă 9 din 10 sunt grav sau mor e clar că vaccinul are un efect. Acesta e lucru demonstrabil.Sunt şi foarte multe articole ştiinţifice în acest sens şi mod evident în această conjunctură eu recomand vaccinarea foarte serios, mai ales persoanelor care sunt din categoriile la risc. Adică cele care ar putea să facă din cauza vârstei şi a altor boli pe care le au”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu