Actualitate

Pur și simplu rămâi fără cuvinte. Cuplul prezidențial a luat parte la un ritual bizar în Tanzania: „Hakuna matata, Iohanes” – VIDEO

Publicat: 20 nov. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Pur și simplu rămâi fără cuvinte. Cuplul prezidențial a luat parte la un ritual bizar în Tanzania Hakuna matata Iohanes - VIDEO
Ceremonie bizară în Zanzibar

Președintele Klaus Iohannis și soția sa și-au încheiat vizita în Tanzania asistând la un ritual inedit, la finalul căruia un localnic se aruncă în ocean ținând în mâini un tablou cu șeful statului, scrie spotmedia.ro.

La finalul vizitei în Tanzania, duminică, Klaus și Carmen Iohannis au asistat la un ritual al unor localnici, adunați în jurul unui tablou cu președintele român și mai apoi al primei doamne, de dimensiunea celor cu Ceaușescu de pe pereții instituțiilor publice pe vremea dictatorului, conform spotmedia.ro.

La finalul strigăturilor se aude clar „Hakuna matata, Iohanes” (Totul este bine), o urare des folosită în Africa. După ce strigă „Hakuna matata”, unul dintre localnici fuge pe un ponton și se aruncă în apă în timp ce ține în mâini tabloul cu Klaus Iohannis.

Este cel de al treilea turneu pe care șeful statului îl face în acest an

Luni, Klaus Iohannis și-a început vizita în Republica Capul Verde, penultima etapă a turneului său african, precedentele fiind Kenya, Tanzania şi Zanzibar. Ultima oprire a şefului statului în turneul de zece zile în Africa va fi în Senegal.

Iohannis și-a început turneul în Africa în 14 noiembrie și îl va încheia în 23 noiembrie, președintele bifând patru țări: Kenya, Tanzania, Cabo Verde şi Senegal.

Potrivit Administrației prezidențiale, vizitele lui Iohannis în Africa reprezintă „primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, atât în relația directă a țării noastre cu statele africane, cât și ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relațiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat”.

Este cel de al treilea turneu pe care șeful statului îl face în acest an, după cele din Asia (martie) și America de Sud (aprilie).

Comentarii
  • Un dictator comunist retardat care face romanii si Romania de rasul tuturor tarilor. Dupa bal la spital ciofligarul johanna,gataaa nu mai reeezistaaaam. Daca OPOZITIA nu – l da jos ,iesim toti in strada,peste poporul roman nimeni nu trece.

  • Siktir ciocalaul johannis cu matracuca,vomaaa toti pe tine,la puscarieeeee,toti si – au batut joc de el in africa,numai la noi unii ii mai spun inca acestui ciocalau,,domn presedinte ” Dovada ca si Africa ne considera un pres, un popor de prosti si din lumea a 3- ia.

  • Maimutoiul si maimuta au plecat in Africa cu aeronava privata, aeronava presidentiala Tarom nu este de nasul cuplului de maimutoi johannis . Kaca – m- as pe moacele voastre de cuplu, gata ne- a ajuns cutitul la os. Maimutoiul si maimuta lui sa – si ia adio de la Romania ca va fi maceeeeeeel!

Adauga un comentariu