National

Raluca Turcan, declarație șocantă despre pensii: „Atât de tare va scădea puterea de cumpărare, încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei”

Publicat: 09 iun. 2021
Raluca Turcan cu ochelari de vedere cu ramă neagră. Poartă un sacou negru și o cămașă albă
Raluca Turcan este un politician român, deputat de Sibiu în Parlamentul României. Din 14 noiembrie 2019, Raluca Turcan este vicepremier al ambelor guverne Orban. Sursa foto: Facebook/ Raluca Turcan

Miercuri seara, 9 iunie, la România Tv, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a făcut o declarație șocantă despre pensii.

Ministrul a afirmat că puterea de cumpărare va scădea atât de mult încât cu ce se cumpără acum cu 500 de lei se va cumpăra atunci cu 1.500 de lei. De asemenea, aceasta a precizat că nu este adevărat că nu se vor mai plăti pensiile, indiferent de partidul care se va afla la putere.

„Atât de tare va scădea puterea de cumpărare încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei. Asta se va întâmpla până în 2030-2035.”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii, miercuri seara, la România Tv.

Raluca Turcan, declarație despre pensii: „Fără cumul între pensie şi salariu la stat. E vorba despre o opţiune. Niciun fel de obligativitate”

Decizia luată de Guvernul României prevede că locuitorii acestei țări vor putea munci până la 70 de ani, iar Raluca Turcan spune că acest lucru este pentru binele românilor. Cu toate acestea, ea recunoaște că avem o speranță de viață sub media europeană, atât la naștere, cât și la pensionare.

De exemplu, în România, speranța de viață la pensionare a bărbaților este de 71 de ani. Adică, dacă optează să muncească până la 70 de ani, va beneficia de pensie doar un an.

„Fără cumul între pensie şi salariu la stat. E vorba despre o opţiune. Niciun fel de obligativitate. Toate vehiculaţiile (sic!) care s-au făcut în spaţiul public nu au nicio treabă cu realitatea. Practic, o persoană ajunsă la vârsta de pensionare dacă se consideră în continuare în putere poate să opteze să rămână în activitate.

În România, situaţia este următoarea: speranţa de viaţă la naştere e sub media europeană. Speranţa de viaţă la pensionare e sub media europeană. Calitatea vieţii active este sub media europeană.

Noi nu suntem de acord, ca guvernanţi, să creştem vârsta de pensionare, ci să încercăm să stimulăm rămânerea în activitatea profesională, tinzând, prin toate măsurile pe care le luăm, la creşterea calităţii vieţii profesionale. Avem în vedere stimulente pentru menţinerea în activiatea profesională.”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan: „În niciun caz nu va fi o obligativitate a pensionării la 70 de ani”

Ministrul Muncii asigură românii că nu vor fi obligați să se pensioneze la 70 de ani. Nu creşte vârsta de pensionare, însă se intenționează încurajarea unei vieți active.

În niciun caz nu va fi o obligativitate a pensionării la 70 de ani. Nu creşte vârsta de pensionare, însă în România intenţionăm să încurajăm viaţa activă. Face bine şi oamenilor care îşi doresc să lucreze şi cifrele arată lucrul aceasta. Avem peste 100.000 de oameni peste 65 de ani care muncesc. Avem peste 20.000 de peste 70 de ani care muncesc, cei mai mulţi în sectorul privat.

Peste vârsta legală de pensionare, nu vârsta standard care e 65 de ani, numărul celor care aleg să muncească după aceea este de 200.000.

Există oameni care optează pentru pensionare şi după aceea şi îşi continuă activitatea. Noi am răspuns prin această iniţiativă celor care îşi doresc să muncească până la 70 de ani, fără acordul angajatorului.

Nu trebuie să vă căciuliţi de la un an la altul să vă duceţi la angajator şi să spuneţi: eu vreau să muncesc. Dacă eşti într-o instituţie publică unde există conduceri politice, să nu beneficiezi de un drept pe care-l ai, doar să se uită şi te filtrează politic.”, a declarat Raluca Turcan

Raluca Turcan: „E o teorie fără susținere că nu se vor mai plăti pensiile”

Raluca Turcan avertizează că puterea de cumpărare va scădea atât de tare, încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei. Acest lucru se va întâmpla până în 2030-2035. În plus, ministrul spune că este o minciună că pensiile nu vor mai fi plătite.

Atât de tare va scădea puterea de cumpărare încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei. Asta se va întâmpla până în 2030-2035.

E o teorie fără susținere că nu se vor mai plăti pensiile. Oricine va fi la guvernare va plăti pensiile. Important este de unde și cum?”, a spus Raluca Turcan la România TV.

Comentarii
Adauga un comentariu