National

Ravagii în tară din cauza vremii rele! Zeci de gospădării au fost inundate în mai multe localități din România

Publicat: 30 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ravagii în tară din cauza vremii rele Zeci de gospădării au fost inundate în mai multe localități din România
Zeci de case au fost inundate în mai multe localități din România

O parte din țară se află sub ape după ce timp de două zile au fost ploi în mai multe localităţi din România. Conform datelor existente, vremea rea a făcut ravagii inundând zeci de gospodăriii din localităţile din Brașov dar şi alte zone.

Pompierii au fost nevoiţi să intervină de urgentp pentru a scoate apa din casele oamenilor iar zeci de turişti au fost salvaţi din munte.

Zeci de case au fost inundate în România în urma vremii rele

Conform unui raport sumbru, în Brașov au fost inundate zeci de gospodării şi subsoluri iar pompierii au intervenit de urgență. De altfel, în Dâmbovița au fost mai multe drumuri distruse iar pompierii au intervenit şi în aceste cazuri.

Pe de altă parte, zeci de turişti au fost salvaţi de pe Munții Bucegi pentru că drumul de acces spre platou a fost blocat din cauza apelor. De altfel, în unele zone din Brașov apa măsura chiar şi jumătate de metru.

Nici pe Valea Prahovei situaţia nu a fost una fericită pentru că pompierii au fost nevoiţi să scoată apa din gospofării iar în Bușteni cei de la ISU au extras 10 turişti care rămăsese blocați după ce un copac a căzut peste o pensiune. În Dâmbovița, mai multe drumuri au fost distruse de viiturile puternice.

Viiturile din Munții Bucegi au blocat drumul de acces spre platoul Padina. Pompierii au fost nevoiți să intervină pentru ajuta zeci de turiști să ajungă acasă. Într-o comună din Giurgiu, un copac a fost lovit de trăsnet. Autoritățile au sărit în ajutorul localnicilor pentru a stinge incendiul.

În iulie, municipiul Iași a fost cuprins de inundațiile care au paralizat traficul

La nivel de Iași, în luna iulie o ploaie torenţială a paralizat traficul. Vorbim despre zeci de străzi inundate şi sute de maşini blocate în trafic. La scurt timp după ploaie, și grindina și-a făcut apariția, fapt ce i-a determinat pe ieșeni să se adăpostească. Din nefericire, sistemul de canalizare a cedat în fața averselor însemnate, mai multe străzi din oraș fiind inundate. De asemenea, circulația tramvaielor a fost blocată, acestea fiind în imposibilitate de a mai urca pe panta spre Colegiul Naţional.

Tot în iulie, la nivel de țară, sute de persoane au fost evacuate din mai multe localități. Peste 200 de persoane, printre care peste 70 de copii, au fost evacuate şi cazate temporar în căminul cultural din Roşia Montană, după ce zeci de case din satul Dăroaia, judeţul Alba au fost inundate vineri seara. Multe case au fost avariate şi de o alunecare de teren, informează ISU Alba.

Adauga un comentariu