WoW!

Remedii naturiste care îţi iau cu mâna orice durere de cap

Publicat: 26 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remedii naturiste care îţi iau cu mâna orice durere de cap
Unele plante sunt utilizate atât pentru condimentarea mâncărurilor, cât și pentru a trata sau preveni durerea de cap

Stresul, aglomeraţia de zi cu zi, grijile şi nu numai ne dau dureri de cap. Clasicul paracetamol face bine, dar până la un punct. Apoi se intensifica durerea şi apare migrenă, care este şi mai deranjantă. Ce poţi să faci în acest caz? Bătrânii foloseau odinioară nişte soluţii mai eficiente şi mult mai sănătoase. Astăzi ţi le vom prezenta. Este vorba, bineînţeles, despre nişte remedii naturiste pentru dureri de cap.

Medicamentele farmaceutice sunt la îndemână, dar, în timp, ele afectează ficatul. De altfel, se spune despre acesta că este foate nociv pentru funcţiile renale. Aşadar, ideal este să apelezi la remedii naturiste ca să scapi de durere de cap. Află de mai jos câteva ceva despre fiecare dintre ele.

Ciuboțica-cucului

Această plantă este recomandată când e vorba despre: insomnie, nevralii, migrene, dureri de cap, unele tulburări nervoase. Ca să scapi de durerea de cap, prepara o infuzie dintr-o cană de apă fierbinte şi o linguriţă de plantă. Lasă să infuzat 1 minut, apoi strecoară şi bea călduţ. Ai nevoie de 2 căni pe zi de infuzie din ciuboțica-cucului, dacă suferi şi de insomnie. În acest caz, ultima cana se bea înainte de somn.

Busuioc

Pune o lingură de frunze de busuioc în 200 ml de apă. După ce fierb 1-2 minute, se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară şi se beau 3 căni pe zi, după micul dejun, după prânz şi înainte de somn, seara.

Remedii naturiste anti-durere de cap – Măghiran

Conform dr. farmacist Ovidiu Bojor, maghiranul este eficient pentru că are efecte sedative, vasodilatatoare şi analgezice. Cu el poţi trata: insomnia, stresul, tensiunea, durerea de cap. Bineînţeles, se foloseşte şi pentru condimentarea mâncărurilor.
Şi uleiul de măghiran poate trata durerea de cap. Nu trebui decât să masezi uşor tâmplele şi fruntea cu puţin ulei de măghiran.

Gingko Biloba

Dr. farmacist Ovidiu Bojor spune că extractele pe bază de Ginkgo biloba au proprietăți neuroprotectoare în deteriorarea circulației periferice şi în deficiențele circulatorii, în special în insuficiența cerebrală. Această plantă este recomandată mai ales persoanelor de vârsta a treia.
Potrivit studiilor clinice, dacă se consuma zilnic gingko biloba, e prevenită cefaleea, adică durerea de cap. Atenţie: copiii sub 12 ani nu au voie să consume gingko biloba. În unele cazuri, la adulţi, ca efect secundă, pot apărea: simptome alergice, tulburări digestive la stomac sau intestin etc.

Pelin

Ceaiul de pelin tratează hemoroizii, dar şi durerea de cap. Se spune că e cea mai amară plantă. În ciuda gustului respingător, este foarte apreciată, întrucât are efecte: antimicrobiene, tonice, vermifuge, aromatice şi dezinfectante.
Unii terapeuţi o recomandă în caz de: tuse, răceală, epilepsie, hepatită infecţioasă, cancer de esofag, durere de cap, detoxifierea organismului.
Cu infuzia de pelin poţi trata şi tăieturile sau rănile superficiale. Chiar şi când ai rău de mare sau de mişcare, se recomandă ceai de pelin.
Atenţie! Femeile însărcinate nu trebuie să consume nimic cu pelin, întrucât riscă să provoace avort. Nici femeile care alăptează nu au voie să bea ceai de pelin.
Dacă vrei să ţii o cură cu pelin, nu depăşi termenul de 2 săptămâni. În caz contrar, poţi avea stări de vomă şi ameţeli.

Adauga un comentariu