Actualitate

Scandal mare la USR! Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu nu mai prind loc în Parlament

Publicat: 12 oct. 2020
Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu cu sigla USR PLUS
Senatorul Mihai Goțiu și deputatul Emanuel Ungureanu nu au mai prind un loc eligibil

Scandal mare la USR din cauza listelor pentru alegerile parlamentare. Senatorul Mihai Goțiu și deputatul Emanuel Ungureanu nu au mai prind un loc eligibil.

În urma votului intern din organizația Cluj, cei doi nu mai au loc eligibil pe lista USR-PLUS pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. Locurile eligibile au fost ocupate de membri PLUS, iar Mihai Goțiu acuză lipsa unei dezbateri interne:

Cei 120 de delegați care au participat la Conferința Județeană a Organizației USR-PLUS Cluj, au votat, duminică, lista filialei pentru alegerile parlamentare din decembrie. PLUS a fost reprezentat mai bine la alegeri, având 72 de delegați, în timp ce, USR a avut doar 48.

La Camera Deputaților, primul loc pe listă îl ocupă avocata Oana Murariu, membră PLUS Cluj, care nu a mai activat în politică. Locul al doilea, de asemenea loc eligibil, va fi ocupat de Viorel Băltărețu, tot de la PLUS. Pe locul al treilea se află, din partea USR, Radu Molnar. Actualul deputat USR de Cluj Emanuel Ungureanu este poziționat abia pe locul 5.

Mihai Goțiu nu mai prinde loc în Parlament

La Senat, Mihai Goțiu a ocupat poziția a doua și are șanse foarte mici să intre în Parlament. Pe primul loc pe lista senatorilor USR-PLUS de Cluj este Cristian Bordei, membru PLUS.

„În Filiala USR PLUS au avut loc alegerile interne pentru desemnarea candidaților la parlamentare. Am reușit să-mi conving majoritatea colegilor din USR să mă voteze. Din păcate, am mai reușit să conving doar o mână dintre delegații PLUS (în Conferință au fost 72 de delegați de la PLUS și 48 de la USR – cum s-a ajuns aici e o poveste prea lungă). Dincolo de rezultatul votului, amărăciunea nu vine din faptul că nu i-am convins, ci că n-am avut șansa să-i pot convinge pe reprezentanții PLUS. Cu greu, am făcut rost de numerele de telefon ale unora dintre ei, să pot discuta direct, să mă prezint și să mai demontez din ”miturile” pe care unii ”binevoitori” le-au plantat în grupul lor”, a scris Mihai Goțiu, pe pagina sa de Facebook.

Dan Barna, primul pe lista Alianţei USR PLUS în judeţul Sibiu

Liderul USR, Dan Barna, a reușit să-și asigure un loc în viitorul Parlament. Acesta deschide lista pentru Camera Deputaţilor, în timp ce Claudiu Mureşan, consilier pentru management şi restructurare, este primul pe lista pentru Senat. Alianţa USR PLUS Sibiu a avut alegeri interne şi au fost votaţi de membri ai ambelor partide candidaţii USR PLUS Sibiu pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României.

„Mulţumesc colegilor mei din filiala USR PLUS Sibiu pentru eforturile comune din aceşti patru ani şi pentru încrederea acordată de a duce proiectul USR PLUS, Revoluţia Bunei Guvernări, în Parlamentul României. Colegii mei candidaţi pe lista de parlamentari USR PLUS Sibiu sunt oameni oneşti şi competenţi exact genul de persoane de care sibienii şi România au nevoie în Parlament. Sunt oameni care vor reprezenta cu cinste şi competenţă Sibiul în legislativul naţional. Am foarte mare încredere în ei şi în înţelepciunea sibienilor de a ne susţine la această rundă de alegeri”, a declarat Dan Barna, copreşedintele USR PLUS şi deputat de Sibiu.

 

Adauga un comentariu