Titlurile zilei

Secretele din spatele sinuciderii preotului din Iași! Mesajul de adio explică suferința uriașă prin care trecea! Nu a apucat să ajungă la primul termen al procesului de divorț pe care soția sa l-a deschis recent! (Exclusiv)

Publicat: 12 dec. 2020
Un preot din județul Iași și-a pus ștreangul de gât după neînțelegerile din familie
Preotul Crauciuc Cabur Imanuel Liviu și biserica la care a slujit în Coarnele Caprei

Crauciuc Cabur Imanuel Liviu, preotul paroh din Coarnele Caprei, s-a sinucis joi seara în casa pe care o deținea în Galata. Vestea a căzut ca un fulger și puțini au fost cei care au crezut că este adevărat. Polițiștii au deschis o anchetă și trebuie să afle ce s-a întâmplat. Surse din cadrul anchetei au precizat că preotul a lăsat și un bilet de adio

Crauciuc Cabur Imanuel Liviu, preotul paroh din Coarnele Caprei, s-a sinucis. Nimeni nu înțelege cum a ajuns preotul să facă asta, însă există câteva scenarii. Cert este că joi seara, în jurul orei 20:00, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că preotul a fost găsit spânzurat în podul casei. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, la fel și polițiștii. Pentru preot nu s-a mai putut face nimic. Trupul său neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru necropsie.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă, însă se pare că nu există nicio urmă care să arate că ar putea fi vorba despre o mână criminală. Enoriașii au spus că nu știu ce s-a întâmplat în familia preotului, însă toți vorbeau de ceva neînțelegeri între acesta și soția lui. Aceste neînțelegeri chiar au existat. Există mai multe plângeri și procese deschise în familia Crauciuc. Cel mai recent proces este cel de divorț, deschis de soția preotului, în urmă cu câteva luni.

Cerere de divorț, depusă de soția preotului paroh

Pe 13 august 2020, Raluca Crauciuc l-a dat în judecată pe preotul Liviu Crauciuc, cerând divorțul de acesta. Astfel, femeia le solicită magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să dispună desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului copilului minor, acordarea unei pensii de întreținere și exercitarea autorității părintești. De altfel, Judecătoria Iași nu stabilise încă un prim termen al procesului de divorț, urmând să facă acest lucru. Mai apoi, judecătorii ar fi audiat toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Pe de altă parte, acum, magistrații vor închide dosarul de divorț, în contextul în care preotul pârât a decedat.

Ordin de protecție solicitat de soția preotului

Pe 31 iulie 2020, Raluca Crauciuc le-a cerut judecătorilor să dispună emiterea unui ordin de protecție pe numele preotului, dar și pe numele mamei lui.

„Instanța admite în parte cererea reclamantei în contradictoriu cu pârâții Liviu C.C. și Veronica C.C. Dispune emiterea unui ordin de protecție în ceea ce o privește pe pârâta Veronica C.C. pe o perioadă de 6 luni, cuprinzând următoarele măsuri: obligarea pârâtei la păstrarea unei distanțe minime de 5 metri față de reclamantă și de locuința acesteia, precum și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta. Respinge ca nefondată cererea față de pârâtul Liviu C.C.”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași pe 5 august 2020.

Soția preotului le-a povestit judecătorilor că a ajuns la apogeul neînțelegerilor din familia ei, din perspectiva sa, între ea și preot nemaiputând fi o relație pozitivă.

„Sunt căsătorită cu pârâtul, pârâta fiind mama acestuia. Pe 28 iulie 2020, pe fondul unor certuri cu pârâtul, pârâta a venit în locuința mea – imobilele fiind învecinate – și a refuzat să părăsească locuința la cererea mea. Mai mult, pârâții au făcut scandal, exercitând violențe verbale și psihice asupra mea. Eu am fost nevoită să părăsesc domiciliul comun, ulterior apelând numărul de urgență 112”, a relatat femeia.

Ce a mai cerut femeia în instanță

În cadrul ordinului de protecție solicitat, Raluca Crauciuc a spus că vrea reintegrarea ei în locuința familiei, limitarea dreptului de folosință al soțului asupra unei părți a locuinței comune, obligarea preotului și mamei lui la păstrarea unei distanțe minime față de ea și de locuința sa, precum și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu ea.

Ulterior, femeia a revenit și a spus că nu mai insistă în evacuarea preotului, ci în menținerea unei distanțe minime de 5 metri față de locuința ei și să nu mai pătrundă în curtea sa. De asemenea, aceasta a renunțat la capetele de cerere privind reintegrarea ei în locuința familiei și limitarea dreptului de folosință al soțului asupra unei părți a locuinței comune. La rândul lor, preotul și mama acestuia, care au fost citați în mod legal, nu au depus o întâmpinare la dosar.

De unde au izbucnit problemele între cei doi soți

Femeia a mai susținut că a încercat de nenumărate ori să cadă la o înțelegere cu soțul ei.

„Fetița noastră are 9 ani, iar băiatul are 19 ani, copiii fiind puși în situații foarte agresive. Eu trebuie să-mi protejez copiii din punct de vedere emoțional. Acum, am mai fost amenințată și nevoită să ies din casă cu copiii”, a menționat nevasta preotului în instanță.

Femeia a mai reclamat comportamentul pe care soțul și soacra l-ar fi avut la adresa ei.

„Acest comportament a putut fi surprins pe înregistrarea video. Ceea ce nu apare pe înregistrarea video este situația copilului major, care reprezintă și cauza prezentului conflict, ce se referă la reproșurile permanente ale pârâtului față de copilul major, în contextul participării acestuia la o petrecere la terminarea liceului. De la aceste discuții, atitudinea pârâtului a degenerat, acesta a luat cheile mașinii mele, deși ratele la acest autoturism le plătesc eu.

Mama pârâtului, la cererea acestuia, a pătruns în locuința noastră și atitudinea acesteia apare pe înregistrarea video. Soacra a intrat în casa ce este co-proprietatea mea și a pârâtului și mi-a spus să părăsesc locuința. Fiul major a fost principalul apărător al meu, care a intervenit și s-a aflat mereu în centrul acțiunii, apărându-mă. Eu dorm în dormitor cu cheia în ușă. Mama pârâtului a încercat să mă alunge din domiciliul conjugal. Conflictul a culminat cu chemarea Poliției. Eu am fost nevoită să plec de acasă cu copiii și să mă întorc abia după ce apele s-au liniștit”, a mai afirmat femeia.

Ce a spus fața bisericească în fața magistraților ieșeni

De cealaltă parte, preotul Liviu Crauciuc a cerut respingerea cererii de emitere a unui ordin de protecție, formulată de soția lui.

„Nu poate fi asimilată atitudinea mea cu reglementările prevăzute pentru ordinul de protecție. Nu putem prezenta teoretic, să asimilăm dovada exercitării unor violențe psihice, fizice și sociale cu atitudinea pe care a abordat-o reclamanta. Dacă există incertitudini privind integritatea corporală și psihică a reclamantei, atunci cum explicăm faptul că ea s-a întors de bunăvoie în domiciliul conjugal?! Introducerea acestui ordin de protecție are o atitudine șicanatorie! Cum ne vom măsura noi distanța de 5 metri între noi?!

Eventuala încălcare a mea a obligației de a nu mă întâlni la o distanță mai mică de 5 metri cu reclamanta se transformă într-o infracțiune viitoare, pentru că reclamanta va putea oricând să spună că am intrat în baie sau în bucătărie și să zică faptul că nu aș fi respectat distanța de 5 metri! Acest dosar nu are tangență cu securitatea minorilor. Din evenimentul surprins pe CD rezultă că există un conflict între soacră și noră și există alte modalități de soluționare a acestui conflict social”, a susținut pârâtul în fața judecătorilor ieșeni.

El a adăugat că ordinul de protecție înseamnă dovedirea unei atitudini violente comisă de el, dar că nu s-a dovedit care ar fi fost violențele fizice. La rândul ei, și soacra Ralucăi Crauciuc a cerut respingerea cererii.

„Nu există nicio plângere penală, Poliția nu a constatat violențe, reclamanta a formulat singură acest ordin de protecție, având în vedere violențele verbale față de fiul major”, a susținut aceasta.

Totodată, procurorul a cerut respingerea ordinului de protecție, deoarece nu s-a făcut dovada existenței unor violențe fizice care să pună în pericol integritatea fizică sau psihică a reclamantei, iar neînțelegerile pot fi rezolvate pe altă cale. Surse din cadrul anchetei au precizat că preotul ar fi lăsat scris un bilet în care era trecut un mesaj care sună cam așa:

„Tot ce spune ea nu este adevărat”, referindu-se la soția sa.

Comentarii
 • Ce face acum sc bor
  Îl îngroapă in cimitir la locul destinat spânzuraților
  Sau îl transformă în moaște și pune prostimea să îl pupe în cur.

 • Bineprimit fie parintelul in Selectul Club.
  Nu te pui, bre, cu sinuciderile astea din amor.
  Varsta asta e cea mai potrivita, plus minus cativa anisori, deci merge.
  Si e de apreciat ca a preferat metodul asta in loc de un ful meral geachet care lasa mizerie a naibii.
  Enfin, ca toata celebritatea care o comite, e bine ca a lasat o mama supravietuitoare. Asa se face.
  Copila va creste mare, va scrie Mortii pe feisbuci, o sa treaca toate.
  In rest, post usor si ganduri asemenea.
  PS Daca va ganditi cu jale la eveninent si radeti un pahar, rog inchinati cateva picaturi de single malt si pentru al nostru Bunel general, care a ratat deputatia. E trist, coane.

 • Individa este o muratura de femeie. O nesimtita, in general. Sanchi, profesoara de religie care nu respecta autoritatea tatalui fata de un copil care probabil o lua razna, care minte in instanta impotriva lui tocmai pt a-l infunda ulterior si care stia f bine ca daca divorteaza pe el il va nenoroci profesional, avand in vedere ca acesta va pierde parohia. Iar acel om si-a vazut pierdute o multime de lucruri deodata: autoritate de tata, nevasta, copii, casa ( in intregimea ei ) parohie si munca. A picat slabiciunii omenesti si a ales black-out-ul. Toate, din cauza unei cretine care atunci cand s-a casatorit a cautat doar foloasele , nu si obligatiile morale. Cam asta e.

 • Preot sa-ți iei viata este de necrezut a fost ajutat?
  Eu credeam ca s-a urcat în pod sa ia o bucata de carnat și a făcut tensiune și gata .
  Sunt multe de spus:Sa nu faci ce face popa…
  Dumnezeu sa-ierte.

 • E de discutat. Fiind in post, nu putea jindui la carnat.
  A ales totusi podul si nu padurea Cetatuia iar acest motiv poate fi dezbatut in continuare.

  Pai daca nu avea piscina ! A trebuit sa mearga in pod. Altul cu piscina nu avea pod si a trebuit sa bage ditai ful metal geachetul. Deci desi cazurile sunt similare la motivatie si identice la rezultat, amanuntele fac totusi diferenta.
  Sa ne manifestam cu piosenie fata de asemenea cazuri. Diseara, la gratar, sa ne amintim spusa cu „mortii cu mortii si viii cu viile” si sa admitem ca nimic (da’ nimic, uai) nu e mai adevarat.
  Eh, unde-s vanatorile si specialele d’antan !

 • probabil ambitia ca si fiul sa fie preot.fiul vroia altceva mai multa libertate nu dorea o viata cu retineri si multe rugaciuni.mama la sustinut iar preotul a cedat psihic. stau si ma gandesc de ce in pod. privind restrictia cu 5 m e alta poveste .dar apare un alt element SOACRA.ei din strabuni se spune.o ceapa degerata cu mamaliga avem asta mancam dar nu ne stie nimeni. asa ca aviz amatorilor….

 • probabil ambitia ca si fiul sa fie preot.fiul vroia altceva mai multa libertate nu dorea o viata cu retineri si multe rugaciuni.mama la sustinut iar preotul a cedat psihic. stau si ma gandesc de ce in pod. privind restrictia cu 5 m e alta poveste .dar apare un alt element SOACRA.ei din strabuni se spune.o ceapa degerata cu mamaliga avem asta mancam dar nu ne stie nimeni. asa ca aviz amatorilor….

 • Aici vedem mai mult decât ”o nepotrivire de caracter” (pour les connaisseurs :)) Lucrurile-s cam așa. În facultatea aia de bolunzi (zisă de teologie), tinerilor li se spală creierul, cu niște idei și apucături care fac minuni în zorii Evului Mediu (maxim până n secolul XIV), însă deloc potrivite în sec. XXI. Prin urmare, sunt scoase pe bandă rulantă promoții de talibani bărboși, care tulbură apele, peste tot pe unde trec. În școală, în societate, acasă etc. În capetele lor bărboase, muiarea e un fel de slujnică, cu atribuții de vacă de prăsilă. Capul bărbos mai crede despre sine că el este o persoană fooorte importantă, un fel de sfânt pântecos, bărbos și înveșmântat în negru. Iar muiarea rabdă o vreme, apoi se lasă cu divorț. Nu vorbesc de pe păreți, am văzut cazuri.

 • Deci, să recapitulăm. Bărboșii supraponderali au muncit din greu să ne convingă că ei sunt sfinți. Niște sfinți în viață, care au dreptul să se pronunțe asupra a orice, oriunde și oricând, fiindcă ei, având linie telefonică directă cu Dumnezeu, le știu pe toate, chiar dacă nu au studiat sau făcut ei, vreodată, lucrurile pe care au pretenția să le judece. Cum ar fi oamenii, chestiunile sociale, științifice, tehnologice, culturale etc. De aialaltă parte, ce vedem ? Un Machidon Porcu (zis și Teodosie). Un Teoctist. Un Securilă (zis și Pimen). Un Onilă. Un Ceușan. Un Pomohaci. Iar lista blestemățiilor poate continua cu nenumărate alte cazuri. Vrednic … este ? S-o credeți voi. Și toantele îmbrobodite, de la Teologie.

 • … deci, nene persoana foarte laica, sa recapitulam, cu chiar cuvintele lu’ matale … matale le stii pe toate, de peste tot … si iti arogi dreptul de a te pronunta asupra a orice, oriunde și oricând, chiar daca nu ai studiat lucrurile pe care ai pretentia sa le judeci … ca nu mi te inchipui ca ai fi studiat teologia si nici ca ai fi alinat vreoadata un necajit venit sa se spovedeasca … da’ sa reactionezi la moartea unui om prin a-ti exhiba idiosincraziile, asta da, esti capabil … atata poti, atata faci …

 • Eu, persoana foarte laică, am a-ți spune următoarele, dragă popică. Gândesc cartezian, experimentalist și pozitivist. Deci, știu cu precizie că n-am linie telefonică directă cu Dumnezeu, că NU sunt sfânt și nimeni nu mă poate face, nici măcar voi, grașii bărboși, cu ”vrednic este”. V-am cunoscut pe voi, bărboșii pântecoși, care vă credeți sfinți, în cele mai insolite și mai diverse situații. Spre exemplu, știu că vă cumpărați parohiile, că sunteți profund inculți și proști, că sub masca ”sfințeniei” disimulați cele mai îngrozitoare și mai telurice slăbiciuni omenești. Știu inclusiv ce se întâmplă în mănăstiri, pe tema pidosniciei. Mai cred ferm că voi răstălmăciți Biblia, după cum vă convine. Și, bineînțeles, cu cine vă merge. Vreo contrazicere ?

 • Oare prea credinciosu si prea sfintitul popa DOROŞINCĂ ce zice? EL ştie!
  Ascultati-l pe EL si smeriți-vă la nervii descarcați asupra credincioșilor de Paste sau la câte o pomenire. Cimitirul e al LUI!

 • Și, dragă popică, de-ți zice Mihnea. Enervează-mă suficient de tare, ca să-ți povestesc mai multe despre un alt ”vrednic este”, care avea patima cărților de joc, și a jucat inclusiv banii mănăstirii. Vrednic om… dacă-l auzeai, gândeai că trăiește cu praf de biscuiți și apă distilată. Însă, fizionomist fiind, am sesizat, totuși, un zâmbet un pic unsuros, și o căutătură piezișă, un pic cam prea hoțească după gustul meu, când gândea că nu te uiți în ochii lui.

 • … deci, nene persoana foarte laica, sincer, ma doare la basca ca te enervezi matale ori nu … he, he … lasati matale … iar io nu-s popa, mi-s om obisnuit, de la tara, cu nevasta, doi copii si rate la banca … da’ cand vad ultra-progresisti care se cred luminatorii neamului , cum esti si matale, nu pot sa ma abtin sa nu-i zadarasc oleaca … is comici … asa ca nu te opri, da-i inainte … da’ la nastratin ati incercat matale? …

 • Nu ești popă ? Mă gândeam că te războiești cu mine întru apărarea colacilor și pomenilor, pe care le strâng de pe la oameni (cu fața de masă sau cu păturile), prea bărboșii și prea burtoșii. Iar dacă, totuși, ești popă și te dezici c-ai fi, e și mai grav. Totuși, ce te-a supărat ? Totuși simt mirosuri popești la tine. Te-am călcat pe bătătură, pe ceva sensibil. Care să fie cauza ? Că nu pricep !

 • Vaz ca va certati aici in timp ce un om a mierlit din cauze de amor.
  Sfatul meu: lasati subiectul asta si certati-va pe un alt subiect.
  Pe care sa il cunoasteti.
  Ca voi nu stiti cum e sa ai terenuri la iesirea dinspre vest si sa iei credit cu ele.
  Si sa iei teapa en famille, chit ca esti patron, ciampion, gastronom, baz-bazon, fanfaron si-n corno-corn.
  Voi nu vedeti cum s-a modificat clima in ultimii 15 ani ? E cerere mare de aer conditionat, una la mana. Si doi la mana e faza cu albinele, ca nu mai fac mierea asa dulce. Mai dulce e, da, glontul.
  Asa incat inchei cu o filantropie: care vreti un analizor de gaze ?

 • Dacă e spectrograf, dacă are și carte tehnică, mă bag. Vreau să fac analiza spectrală a popilor ”sfinți”. În mod concret, vreau să văz dacă emit radiații invizibile, pe care noi, muritorii de rând nu le vedem. Cum am zis, cred în evidențele de natură științifică.

 • În lumea asta sunt situații și situații, depinde de cata tărie avem sa trecem peste aceste situații și lovituri de la viata dar mai ales de la oameni pt care ai făcut tot posibilul sa le fie bine, ii iei de pe drumuri, ii bagi sub un acoperiș și vrei sa faci un viitor pt a fi dacă se poate fericiți, iar ei în egoismul lor distrug tot. Am pățit și eu cu soția mea o situație în care mulți în locul meu și ar fi luat viata, la cata nedreptate am fost supus. Soția mea, având o minte fragila, tulbure, plina de traume din copilărie, abuzuri, abandon,… Are momente în care i se activează cele mai negative comportamente. Pe fondul unor amenințări ale ei și familiei ei asupra mea, am recurs și eu la amenințați. Soția și a luat un avocat, a fost învățată cum sa ma elimine, sa rămână cu apartamentul și cei 2 copii. S a automutilat de 2 ori, a obținut certificate medico-legale pt a-și pregătiți dosarul, pt a mi se impune ordin de restrictie. Ea nu a fost agresata în niciun fel de mine, ba ma mult își bate copiii cu pumnii, arunca cu obiecte în ei, ii zgârie și tot felul de agresiuni. Ea a trecut de la misticismul religios, la misticismul conspiraționist, fiind foarte labila și sugestibila. Traumele ei din copilărie își pun amprenta mult în continuare. Am fost scos cu politia pe nedrept din casa, lăsat fără aparatura cu care munceam, intrasem deja și în șomaj. A fost o situație f grea pt mine. Mi as fi dorit sa fie și ea alături cu mine asa cum am fost și eu alături de ea timp de 20 de ani. Mai tot timpul am avut 2 joburi, am avut grija tot timpul de familie și am fost cât am putut de mult atent și afectuos cu soția și copiii noștri. Ea oricum nu vede, nu recunoaște și are mai mereu un comportament distrugător, negativist și nejustificat de rău. Nu crede în terapii, nu vede cauzele, nu înțelege mai nimic. Are un comportament super egocentric dar și periculos. Nu pot sa am încredere în ea în ce va urma. Cineva trebuie sa fie puternic și responsabil și sa suplineasc cât se poate…. Măcar pt copiii, pt ca nu vreau sa pățească copiii ce a pățit ea în copilărie.

 • Sa va f.t in gat pe toti,preotii ,cu AUR ,pe țeasta! Multă m..e! Dl CTP are mare dreprate! Santeti niste primitivi spoleiti! Pr chiruță din dacia iasi e la fel! Andrei fecioru,fara studii ..3 camere deasupra Profi…a blocat trotuarul 30 zile si si a facut,,balconul”..cu ce bani??…

 • Toti au fețe rozalii si Cioc!! De ce ? Aaaa …si maiinile impreunate ! De ce ? Sa credem ca sânteti pline de..evlavie? Cocalarilor ! Iisus umbla desculț cu o ,,cârpă ” pe el !!! VOI???.. Nebunilorrr?? O sa pieriti ,rand pe rand de sabie !!!!👹

 • Ce vorbești, băi murătură ? Cum poți să pieri ”de judecată”, băi tontule ? Bărbos cu creierul spălat, incapabil de orice raționament logic, mestecător de vorbe fără noimă. Nu judecata ucide, vită. Ci acumulările lente de fapte, pe care voi sunteți incapabili să le vedeți, pentru că n-aveți discernământ. Asta ați învățat, asta faceți. Împuiați capul oamenilor cu prostii. Însă, vă asigur eu, nu sut toți românii tâmpiți, să vă și creadă. Auzi la el, nerușinatul.

 • Am citit cateva comentarii deadreptul nesimtite! O persoana laica,o persoana nu prea laica, un idiot din dacia…mi-as dori sa va vad in cel mai scurt timp ”in locul fara durere si fara suspin”!!Nu aveti ce manca si va treziti sa luati o portie de cacao??

 • Din comentariile scrise de unii si aici as aminti o persoana foarte laica,o persoana nu foarte laica,locuitor din…Dacia,postachel insingurat si cati or mai fi ca ei…sa stiti ca v-ati inscris la pacate grele iar dupa postarile voastre am realizat ca aveti un IQ foarte mi ,mai pe intelesul analfabetilor,gradul de inteligenta e sub minus.Daca vreti sa ma balacariti,aveti mult de asteptat,sunt mii inaintea voastra.

 • Dumnezeu sa-l ierte, numai Dumnezeu stie ce-i in sufletul unui om, preotii nu sunt sfinti, sunt oameni ca si noi supusi ispitelor satanei, cu slabiciuni, lupte, dureri, cine suntem noi sa judecam? Dumnezeu care-L va judeca pe parintele ne va judeca si pe noi toti, caci avem un singur judecator. Nimeni sa nu se creada mai bun decat un altul, cine se crede bun mai bine sa se roage la Dumnezeu sa-l fereasca de rau. Dumnezeu ne-a spus sa ne rugam unii pentru altii, nu sa-i luam locul si sa ne judecam unii pe altii. El spune JUDECATA ESTE A MEA ! Doamne iarta-ne caci din cauza ignorantei nu stim ce facem si ce vorbim, ai mila de noi toti caci vom raspunde in fata ta de fiecare cuvant iesit din gura noastra. Piere omenirea din cauza atator dezastre si nenorociri, dar la rautate nu renunta nimeni, n-am invatat nimic din probele prin care trecem. Omenirea si pamantul asta nu au nevoie de ura, rautate, batjocura, ci de iubire, bunatate si iertare.

Adauga un comentariu