Local

Situația infectărilor cu noul coronavirus în județul Iași. Puțin peste 30 de cazuri noi și niciun deces!

Publicat: 19 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situația infectărilor cu noul coronavirus în județul Iași. Puțin peste 30 de cazuri noi și niciun deces
 În data de 17 octombrie 2022, 32 de ieșeni s-au infectat cu noul coronavirus

În data de 17 octombrie 2022, 32 de ieșeni s-au infectat cu noul coronavirus. În aceeași zi, în spitale au fost efectuate 4 externări și 4 internări în rândul ieșenilor confirmați pozitiv și internați, însă nu s-au înregistrat decese, numărul total fiind al acestora 2509

La nivelul județului Iași, numărul de noi infectări cu COVID-19 este ceva mai scăzut în luna octombrie decât a fost în septembrie, când se înregistrau zilnic peste 40 de noi persoane infectate cu noul coronavirus.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus rămâne constant la nivelul județului Iași

Luni, 17 octombrie 2022, conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe cuprinsul județului Iași au fost confirmate 32 de persoane infectate cu COVID-19. În data de 16 octombrie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 10 persoane, în timp ce pe 13 octombrie 2022 s-au infectat 23 de persoane cu noul coronavirus.

În județul Iași, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus. În ceea ce privește cazurile confirmate pozitiv și internate, în data de 17 octombrie au fost efectuate 4 externări și 4 internări.

În legătură cu solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, menționăm că echipajele mobile au efectuat una singură în ultimele 24 de ore.

Gradul de ocupare a paturilor din spitalele suport COVID-19

În ceea ce privește gradul de ocupare a paturilor, inclusiv a celor ATI, din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, marți, 18 octombrie 2022, sunt ocupate 51.

În momentul de față, este ocupat un singur pat ATI la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași. În spitalele ieșene sunt libere 23 de paturi ATI, după cum urmează: 7 paturi ATI la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pașcani, 6 paturi ATI la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași și 4 paturi ATI în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În unitatea medicală, în momentul de față, 7 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 urmează tratamentul în staţia de dializă.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI, nici cele din zona medicală.

În zona ATI Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași nu sunt ocupate paturile ATI, însă menționăm că sunt 3 paturi ocupate în zona medicală Covid.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, marți, 18 octombrie 2022, se află în izolare un număr de 76 de persoane.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis 124.704 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 pentru persoanele aflate în carantină. Numărul infectărilor cu noul coronavirus la nivelul județului Iași rămâne constant, fiind ceva mai mic decât în luna septembrie.

Adauga un comentariu