Prima pagină » Titlurile zilei » Slujbă de gradul zero într-un cimitir din Iași! Jandarmii vor face scut în jurul preotului ca să nu fie linșat: „Pot să-mi aduc la mormânt și pe Florin Salam să-mi cânte!” – EXCLUSIV/FOTO

Slujbă de gradul zero într-un cimitir din Iași! Jandarmii vor face scut în jurul preotului ca să nu fie linșat: „Pot să-mi aduc la mormânt și pe Florin Salam să-mi cânte!” – EXCLUSIV/FOTO

17 mai 2024, 02:00, 9 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Pe 21 mai 2024, cu prilejul sărbătoririi Sfinților Împărați „Constantin și Elena”, în cimitirul din localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, județul Iași, va avea loc o slujbă de pomenire a morților. Preotul Ștefan Bercaru și parohul din localitate, Iulian Andrei, vor face pomenirea celor trecuți la veșnicie, iar pentru a nu se isca un scandal, slujitorii Domnului vor fi păziți de jandarmi.

Slujbă cu jandarmi, într-un cimitir din Iași: „Eu nu am crezut că poate să fie atât de încrâncenați”

Stefan Bercaru

An de an, cu prilejul Sfinților Împărați „Constantin și Elena”, în cimitirul din localitatea Bohotin se iscă un scandal

Deoarece, an de an, cu prilejul Sfinților Împărați „Constantin și Elena”, în cimitirul din localitatea Bohotin se iscă un scandal, protagoniști fiind preotul Iulian Andrei, preotul Ștefan Bercaru și enoriașii, pentru ca pomenirea celor adormiți să se poată face liniște, vor fi prezenți și jandarmii.

„Am fost ieri (n.r. – miercuri, 15 mai 2024) la jandarmerie, am depus hârtie acolo și i-am înștiințat că voi fi în cimitir, începând cu ora 7.00 până la 10.00, pentru a sluji la persoanele care m-au invitat. Că sunt 40 de persoane, mai mult, mai puțin, o să văd atunci. O să fie tot cu jandarmi, dacă așa s-a vrut. Eu nu am crezut că poate să fie atât de încrâncenați, încât să nu cedeze la niște lucruri reglementate legal.

Am adus asociația religioasă cu sediu la Bohotin, am înscris-o la Judecătorie, sunt legat din toate punctele de vedere. Am fost chemat cu preotul Iulian Andrei și cu primarul, acesta nu a putut să ajungă și a trimis un polițist local, am discutat hârtiile alea, că eu am înștiințat și primăria că voi merge în cimitir. I-au dat aviz și preotului Andrei, care vrea să slujească între 7.00 și 13.00, iar eu între 7.00 și 10.00, iar atunci ne băteam cap în cap. Ei zic că nu pot exista două adunări populare odată, în același loc, dar putem să ne retragem în părți diferite ale cimitirului, nu e corect ca unii să dețină monopolul asupra cimitirului. Omul vine, poate, de la sute de kilometri pentru pomenirea celor dragi și nu trebuie să aștepte ca preotul care este administrator să termine de slujit”, a declarat Ștefan Bercaru.

Ștefan Bercaru și-a câștigat în instanță dreptul de a sluji

Cimitirul este administrat de parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, dar Ștefan Bercaru susține că asta nu-l poate împiedica să slujească. Preotul și-a câștigat în instanță dreptul de a sluji după 10 ani de la caterisire, doar că acum nu mai face parte din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, ci a înființat o filială a asociației religioase Credința Străbună și în Bohotin, aceasta fiind recunoscută oficial în instanță.

„Preotul Iulian Andrei a spus că eu nu am dreptul să intru în cimitir, că el e administrator. Eu pot să slujesc în engleză, iar dacă el e la trei morminte mai încolo și crede că îl deranjez, atunci intervine jandarmul și mă duce la 5 morminte mai încolo. Dar nu-mi poate impune nimeni să nu intru în cimitir. Am fost miercuri la Iași, am vorbit cu un avocat și am depus plângere către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Pot să-mi aduc la mormânt și pe Florin Salam să-mi cânte. Unii oamenii nu vor să înțeleagă chestia asta”, a adăugat Ștefan Bercaru, unul dintre preoții care vor sluji în cimitirul din Bohotin, județul Iași, în data de 21 mai 2024.

Comentarii
  • Acum.la asta folosesc instituțiile statului, la păzirea popilor prin cimitire?! Ia’uzi, ce frumos! Străzile colcăie de hoți, tâlhari, drogați și coorve, iar ei păzesc popii prin cimitire și babele la pupat hoaște. Foarte înțelept!

  • Abia aștept să îi fac înmormântarea lui valin, promit ca îi fac slujba gratis

  • In fiecare an , ii faceti reclama gratuita lui bercaru, un impostor .

  • Trebuie sa se ,,socoteasca” unul cu altul si cine iese cu capul sus, ala e.
    Atata valva pe seama a doi popi de tara care nu prezinta niciun interes.
    Nu-i mai bagati in seama ca ulterior se cred vedete locale.

  • Si ce stire de prima pagina e asta?

  • Vasile dar de Popa iulian andrei ce știi?el nu are preoteasa și totuși…o are doar pe hârtie,nu are nici o treaba cu parohia și prostimea…dar dacă e vreo sindromul,scuza slujba cu mitropolitul hop și ea..în rest absent ca la școală, repetenți!

  • Si popii, si jandarmii sunt platiti de pulime. Circ pe banii nostri. Ca ne place.

  • popii ortodocsi slujesc lui satana, cine se apropie de ei ajunge in iad

  • Eu nu exist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024