Local

Șoferii din Iași nu mai au limite! Mai mulți indivizi au fost prinși băuți la volan de polițiști

Publicat: 06 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Șoferii din Iași nu mai au limite Mai mulți indivizi au fost prinși băuți la volan de polițiști
Ieșenii nu se învață minte și conduc autovehicule sub influența alcoolului

În ultimele zile, șoferii inconștienți care s-au urcat băuți la volan au făcut prăpăd pe drumurile publice din Iași. Polițiștii încearcă să țină pasul cu cetățenii care încalcă regulile de circulație, aplicând amenzi și întocmind dosare penale. În doar 24 de ore, aceștia au suspendat 18 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. În plus, câțiva ieșeni s-au ales cu dosar penal pentru infracțiuni în regimul rutier.

Șoferii ieșeni găsiți băuți la volan au suportat consecințele legale ale faptelor lor. Pe lângă amenzi și permise suspendate, unii dintre șoferi au acum dosar penal pentru încălcări grave ale regulilor de circulație. Din momentul în care au urcat „cinstiți” la volan, ieșenii au devenit un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, provocând chiar și accidente din care au rezultat victime.

Un ieșean în vârstă de 50 de ani este suspectat că, după ce a consumat băuturi alcoolice și s-a urcat la volan, a produs un accident care a rănit pasagerul care se afla cu el în mașină.

 o masina de politie
Indivizii beți la volan au fost prinşi în trafic de polițiști

În Tomești a avut loc un accident cu victime din cauza unui șofer băut

 un barbat care sufla in alcooltest
După ce a provocat un accident în comuna Tomești, un bărbat a fost găsit cu o alcoolemie de 1,21 mg/l în aerul expirat

În seara de 1 iunie 2022, în comuna Tomești, un bărbat în vârstă de 50 de ani a produs un accident după ce a ieșit cu mașina de pe șosea. În urma incidentului, pasagerul care îl însoțea a fost rănit. După ce i-au verificat alcoolemia cu etilotestul, polițiștii au descoperit că ieșeanul băuse peste măsură.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 1 iunie 2022, un bărbat de 50 de ani ar fi condus un autoturism pe raza comunei Tomești și ar fi părăsit partea carosabilă, în urma accidentului rezultând rănirea unui alt bărbat, pasager în autoturism. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Anca Vîjiac.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, apoi dat pe mâna procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Acum este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.

Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi
Un bărbat de 50 de ani a fost prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași

Polițiștii i-au sancționat pe șoferii băuți la volan

 un politist care scrie
S-au întocmit dosare penale pe numele tuturor celor care au fost surprinși de polițiști conducând băuți

În noaptea de 2 spre 3 iunie 2022, agenții de la Secția nr. V Poliție Iași au oprit o mașină pentru un control de rutină. Deoarece mirosea a alcool, oamenii legii au procedat la testarea acestuia.

„Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a punctat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Tot pe 2 iunie 2022, un bărbat având vârsta de 51 de ani a fost prins de agenții din cadrul Poliției Orașului Hârlău cu o alcoolemie peste limita legală admisă pentru condus. În urma testului, ieșeanului i-a rezultat o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, polițiștii l-au condus la spital pentru stabilirea exactă a nivelului de alcool din sânge. Individul s-a ales acum cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Acum, șoferii surprinși băuți la penal riscă să dea socoteală judecătorilor pentru faptele comise.

Comentarii
  • Situația este dezastruoasă, este neapărat nevoie de prevenție. Luați și faceți controale, testați aleatoriu șoferii, pentru alcool aplicați sancțiunile cele mai mari iar redobândirea permisului să fie foarte grea pentru cei prinși băuți. Toleranță zero, altfel nu se poate.

  • Am trecut prin Tomești de curând… Frate, căruțașii băștinași din sat nu au nicio treabă cu legislația rutieră sau conducerea autoturismelor. Nu semnalizări, opriri pe mijlocul străzilor, exact ca țărănoii când întorc căruța în mijlocul ogorului

Adauga un comentariu