Sport

Arbitrii si observatorul FRF au fost clovnii arenei

Publicat: 30 apr. 2001
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Arbitrii si observatorul FRF au fost clovnii arenei
3

•Mai erau 8 minute… •FCM Poli Iasi – Metrom Brasov: 0 – 2 (0 – 0), in etapa a XXV-a din Divizia B la fotbal •Gazdele au facut cel mai bun joc din retur, primind doua goluri intr-un minut

Stadion Emil Alexandrescu
Timp frumos
Spectatori: 500
Formatii:
FCM Poli Iasi: Mihalache – Acatrinei (’85 Badarau), Serban (’74 Etcu), Petrache, Urdaru – Dumitru, Medeleanu (’70 Suru), Butnaru, Rupedeal – Soponariu, Capusa.
Metrom Brasov: Cermica – Mirceoiu, Oancia, Cercel, Stanga (’46 Petrus) – Darvareanu, Gnandt (’76 Manea), Sala, Tatarciuc – Manole, Marsavela (’62 Barsan).
Au marcat: Sala (min. 82) si Petrus (min. 83)
Cartonase galbene: Serban, Medeleanu, Oancia, Stanga
Arbitri: Gabriel Caloianu (Buzau), Gheorghe Mihalache (Buzau), Catalin Oprisan (Vaslui)
Observator FRF: Petre Radu (Bucuresti)

Foarte putini spectatori au urcat sambata Copoul, in ciuda vremii frumoase, semn ca, pana la venirea oficiala a lui Marian Manea, Poli este nevoita sa-si duca crucea mai departe singura, chiar si fara sprijinul suporterilor. Dupa cum incepuse partida, se parea ca gazdele vor incasa iarasi o caruta de goluri, in primele sase minute, brasovenii expediind patru suturi pe poarta aparata de Mihalache. Marsavela a inceput sarabanda ratarilor pentru oaspeti, sutul periculos al eternului brasovean fiind retinut de goal-keeper-ul iesean. In continuare, Sala si Gnandt de doua ori au creat emotii in careul iesean, insa, Mihalache a fost unul din cei mai buni jucatori de pe teren sambata. La cealalta poarta, doar Claudiu Dumitru a incercat ceva in minutul 4, dar sutul-centrare al sau nu a fost interceptat de Soponariu, visator in careul brasovean. Dupa un sfert de ora de acalmie, elevii lui Furnica au reluat atacurile, insa, fara rezultat pe tabela. Marsavela (min. 24) greseste de putin tinta, Mihalache se opune cu succes la sutul lui Sala, un minut mai tarziu, Gnandt trage periculos din careu, dar portarul iesean este la post (min. 35), iar Darvareanu trimite, in ultimul minut al primei parti, balonul fiind respins in corner de acelasi Mihalache. De cealalta parte, doar Claudiu Dumitru a avut o incercare de foarfeca in minutul 26, dar prea putin pentru ca Poli sa emita pretentii la victorie. La reluare, iesenii ies de la cabine mult schimbati in bine si prima jumatate a reprizei secunde o domina cu autoritate. Butnaru incearca un vole in minutul 53, dar trimite intr-un adversar, Medeleanu trage putin pe langa poarta de la mare distanta (min. 55), Butnaru (min. 71) incearca din nou vole-ul dar se opune un aparator brasovean, Capusa trimite de la distanta peste (min. 72), pentru ca Petrache sa rateze cea mai mare ocazie, trimitand nemarcat din 4 metri pe langa, cu poarta goala in fata (min. 74). De aici incolo, oaspetii pun stapanire pe joc, iesirile din teren ale lui Serban si Medeleanu (ambii accidentati) resimtindu-se din plin in formatia gazda. Manea anunta parca dezastrul pentru ieseni in minutul 76, sutul sau din lovitura libera izbind bara transversala. Trei minute mai tarziu, Sala deschide scorul dintr-un ofsaid pe care numai arbitrii nu l-au vazut, isprava fiind repetata un minut mai tarziu de Petrus. La 0 – 2, brasovenii sunt suverani in teren, Manole avand posibilitatea de a duce scorul la 3 – 0 pentru oaspeti in minutul 87, mingea fiind scoasa de pe linia portii de Petrache. Poli pierde un nou meci pe teren propriu, in ciuda unei evolutii vizibil imbunatatite in special in repriza secunda si ajunge la -30 in clasamentul adevarului.

Doi medici pe banca ieseana

In cea mai mare parte a timpului, pe banca tehnica ieseana s-au aflat doi medici. Unul era Razvan Taran, salariatul clubului, iar al doilea Nicolae Ivanciu, nimeni altul decat vicepresedintele Consiliului Judetean, care a tinut sa urmareasca partida de la nivelul terenului.

Din gloabe nu faci cai de curse

Dupa meci, antrenorul oaspetilor, Adrian Furnica a declarat ca se astepta sa castige la Iasi mult mai usor. „Noi pana acum am castigat multe puncte afara, astfel incat ne asteptam sa batem si astazi. Am ratat mult in prima repriza, le-am dat apa la moara iesenilor si au incercat si ei golul. Au venit cele doua goluri pe final si sunt bucuros ca am ajuns la -2 la xadevara cu aceasta victorie, situatie care ne scuteste de emotii”, a spus Furnica.
La celalalt vestiar, Danut Munteanu era extrem de suparat la finalul meciului, din cauza faptului ca, desi au jucat mai bine decat de obicei, elevii sai nu au castigat nici macar un punct. „Daca ar pune si ei suflet ca mine, ar fi ceva. I-am bate pe toti. N-au caractere de fotbalisti, ce sa mai vorbim. Din gloabe nu poti face cai de curse. A venit Acatrinei la mine si mi-a spus ca i s-a pus ceata in fata ochilor. Cum este posibil ca la 21 de ani sa spui asa ceva? Nu poti sa le dai vointa si creier. Mingea alearga pe teren, nu fotbalistii”, afirma Munteanu.
Tehnicianul iesean a mai spus ca Haraga a plecat la Motru pentru 2.500 de dolari pana in vara, pentru ca la Iasi nu i se oferea nimic. „Ce credeti ca Haraga face munca voluntara ca Danut Munteanu? Nu-i prost”, a continuat „piticul”.

Observator la masa presei

Arbitrul asistent dinspre tribuna oficiala s-a facut de tot rasul la Iasi prin modul cum a arbitrat. Vasluianul Oprisan a depasit de nenumarate ori tusa in timp ce alerga, ajungand chiar la doi-trei metri de careul mare. Vazand ca persoanele de la tribuna oficiala se amuza de maniera de arbitraj a „cavalerilor”, observatorul FRF s-a mutat pe final de meci la masa presei, insa, nici acolo nu a fost slabit din ochi.

Adauga un comentariu