Actualitate

REVOLTATOR: Cei mai puternici executori din Iasi au sarit ca hienele pe o batrana neajutorata – FOTO, VIDEO

Publicat: 24 mart. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Trei dintre cei mai puternici si influenti executori judecatoresti din Iasi au pe lista numeroaselor victime si o batrana neajutorata, care a ajuns pe drumuri dupa o serie de abuzuri cu adevarat scandaloase @ Aceasta retea incredibil de bine pusa la punct, in care sunt implicati interlopi si personaje cu functii inalte, dar care lucreaza cu mare discretie, in birouri luxoase, a pus mana pe apartamentul batranei la un pret derizoriu, iar apoi a scos-o pe batrana in strada @ Reteaua infractionala nu s-a multumit doar cu locuinta femeii, ci i-a pus poprire lunara pe jumatate din pensia modesta de doar 700 lei a batranei @ Nici macar avocatii platiti de ea nu au avut curaj sa o reprezinte la tribunal in fata retelei infractionale @ Chiar si asa, femeia nu se lasa batuta in fata acestor executori influenti si spera ca intr-o zi se va intoarce in casa in care a locuit alaturi de fiica ei, ajunsa si ea pe drumuri

Elena Fulga este o batrana din Iasi care a ajuns pe drumuri dupa o poveste cu adevarat revoltatoare. Fiind intr-o situatie dificila din punct de vedere material, ea este exact modelul perfect urmarit de executorii judecatoresti care stau cu ochii pe locuintele familiilor defavorizate si, cu toate ca abuzurile sunt evidente, nimeni nu pare sa intervina pentru ajutorarea lor. Asta se intampla pentru ca, in aceste retele infractionale sunt implicate tot felul de persoane, de la administratorii asociatiilor de proprietari, la executori judecatoresti, agentii imobiliare, angajati ai Primariei Iasi, personaje din lumea interlopa, sau chiar personaje cu functii mult mai inalte din lumea justitiei.

Citeste si: Fara nicio mila! Sacalii imobiliari lovesc din nou! Acesti oameni au ajuns pe drumuri, dupa o viata de munca – VIDEO

Ciprian C. Zacornea, Bogdan V. Tufeanu si Cezar Andrei sunt trei dintre cei mai puternici si influenti executori judecatoresti din Iasi si toti trei s-au ocupat de cazul Elenei Fulga. Dupa ce a fost executata silit, apartamentul ei din Pacurari, in valoare reala de circa 45.000 euro, a ajuns in proprietatea unei anume Milica Iacob, sotia lui Florin Iacob, angajat al Primariei Iasi, care a platit pentru apartamentul respectiv circa 23.000 euro, adica doar jumatate din valoare de piata a locuintei. In tot acest joc extrem de complex au mai intervenit Oana Valentina Florescu, de la agentia Grand Imobil, personaje din lumea interlopa care au participat ca mana moarta la licitatii, dar si alte personaje cu functii inalte. In momentul de fata, Elena Fulga este pe drumuri impreuna cu fiica sa si, cu toate ca executorii i-au luat apartamentul, mai are si poprire de 361 lei din pensia de 729 lei pe care o primeste, retinerile ajungand in conturile executorilor.

Cum a fost fugarita din locuinta care se afla in proprietatea sa

Totul a inceput de la o datorie la intretinere de doar cateva sute de lei, la care Asociatia de Locatari PT 1 Pacurari Vest (fara forma juridica) a impus penalitati mult mai mari decat prevede legea, asta pana cand penalitatile au ajuns mai mari decat datoriile propriu-zise, calculandu-se penalitati la penalitati pentru fiecare zi, si nu dupa 40 de zile de la data scadentei facturii, asa cum prevede legislatia. Au inceput demersurile de executare silita si, cu toate ca inca erau mai multe procese pe rol, femeia a fost scoasa din casa care se afla inca in proprietatea sa.

Citeste si: Toti iesenii cu datorii trebuie sa stie asta! Reteta prin care poti scapa de mafia executorilor judecatoresti

„Am fost executata de trei executori judecatoresti: Zacornea C. Ciprian, Tufeanu V. Bogdan si Andrei Cezar. Zacornea a facut procedurile de executare, a pasat dosarul la Tufeanu, dupa care l-a returnat la Zacornea, iar intre aceste transferuri a intervenit si Cezar Andrei. Asta ca sa piarda urma documentelor si ilegalitatilor. Probabil au gasit o sursa de profit, stiindu-ma intr-o situatie precara, vulnerabila, fara aparare si in imposibilitatea de a ma apara. Eu impreuna cu fiica mea am ajuns in pragul disperarii, traumatizate, la limita supravietuirii. Amandoua suntem ajunse pe drumuri, in urma unei licitatii fictive, in baza unor acte false, iar acum nu stim cum sa ne recuperam locuinta. Cumparatorul este foarte apropiat cu Oana Valentina Florescu, de la Grand Imobil, si cu executorul Zacornea. Cei care au cumparat imobilul la un pret subevaluat nu au locuit nicio zi acolo, in schimb, dupa putin timp, l-au vandut la suprapret. Am avut o avocata foarte buna, cunoscuta in Iasi, dar m-a reprezentat doar la un termen, dupa care mi-a spus ca nu vrea sa complice lucrurile si m-a lasat”, povesteste Elena Fulga.

A fost oprita din greva foamei

Dupa ani de razboi si procese impotriva acestei retele aproape imposibil de spart, Elena Fulga s-a decis sa faca greva foamei si a mers ieri, 24 martie, in fata Primariei Iasi. Nici bine nu a scos pancarta cu „Greva Foamei”, ca angajatii municipalitatii au invitat-o in biroul viceprimarului Gabriel Surdu. La nici zece minute dupa aceasta audienta, intrebat despre cazul Elenei Fulga, viceprimarul a dat un raspuns evaziv. „Care Fulga? Aaa… dumneaei a pierdut casa si are poprire pe pensie. Prima solutie, daca putem sa o ajutam din punct de vedere financiar. Legea spune ca cei care au avut locuinta in proprietate nu se incadreaza pentru o locuinta sociala. Incercam sa vorbim cu un camin de batrani daca se incadreaza cu pensia. Daca venea mai devreme, poate gaseam o solutie, acum e destul de tarziu”, a spus viceprimarul Gabriel Surdu.

Singurul angajat al Primariei Iasi care s-a oferit cu adevarat sa ii ofere sprijin pentru pregatirea unui dosar a fost Vasile Tiron, seful Centrului de Informatii pentru Cetateni. „Doamna va depune o adresa la noi, cu toate documentele doveditoare, iar colegii de la departamentul juridic ii vor acorda sprijin in acest sens. Ca solutie pentru moment, ii vom oferi cazare la un centru al municipalitatii. Fiica dumneaei nu a avut in proprietate o locuinta si se poate inscrie cu dosar pentru primirea unei locuinte sociale. In paralel vom face o ancheta sociala, pentru a le oferi sprijin pe termen lung”, a explicat Vasile Tiron, seful Centrului de Informatii pentru Cetateni din cadrul Primariei Iasi.

O ancheta de proportii vizeaza conducerea Camerei Executorilor Judecatoresti
Surse judiciare au dezvaluit faptul ca toti cei din fruntea Camerei Executorilor Judecatoresti Iasi fac obiectul unor ample cercetari, privitor la mai multe situatii de nelegalitate comise in dosare executionale. Activitatea executorilor judecatoresti Constantin Airinei, presedintele Camerei Executorilor Judecatoresti Iasi, vicepresedintele Gabriel Barca si executorul Andrei Cezar, fac obiectul cercetarilor organelor competente in acest dosar exploziv. La acest grup, mai sunt afiliati si alti executori judecatoresti cum ar fi Vladimir Zabolotnai sau Cornelia Anchidin.

In curand, vom publica o ampla investigatie jurnalistica despre modul de operare a trei grupari, distincte si concurente in acelasi timp, ce au beneficiat pe parcursul mai multor ani de sprijinul executorilor judecatoresti Cezar Andrei (nasul) siVladimir Zabolotnai (finul) si a altor executori ieseni, ce au creat si dezvoltat un sistem de fraudare a legii civile inca din anii 2008-2010. Se pare ca, exista indicii ca membri ai acestor grupari au fost sustinuti din umbra de persoane influente dinPolitie, Parchet si SRI. Schema de operare a acestor grupari a fost elaborata pentru specularea unor lacune ale vechiului Cod de Procedura civila din 1865 si a continuat pana de curand. 

Adauga un comentariu