Actualitate

Sentinta trasnet la Tribunal! Doctor iesean condamnat ieri de judecatori!

Publicat: 17 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sentinta trasnet la Tribunal Doctor iesean condamnat ieri de judecatori
1

@ Judecatorii au decis pedepsirea acestui doctor pentru ca s-a bagat in afaceri necurate @ Initial, toata povestea parea de o amploare mult mai mare

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea doctorului iesean Victor Cojocaru, de la Spitalul Sf. Spiridon, la o pedeapsa de sase luni de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de fals intelectual. Este vorba de o infractiune care are legatura cu fapte de coruptie comise de alti acuzati din acest dosar. Acesta a fost trimis in judecata alaturi de mai multe persoane de etnie rroma.

Procurorii l-au acuzat ca facea parte dintr-o retea de tepari care pacalea iesenii ca le poate obtine apartamente de la Primaria Iasi in schimbul unor sume de bani. Pentru a proba activitatea infractionala a acestei retele, despre care se banuia ca este coordonata din interiorul Primariei Iasi, procurorii au cerut ajutorul unui investigator sub acoperire. Acesta a avut menirea sa-i identifice pe membrii retelei din postura unui simplu iesean, care cauta sa inchirieze un apartament de la primarie. Singurii pe care a reusit sa-i identifice erau niste tigani care sustineau ca au influenta la primarie si ca pot obtine un apartament in centrul Iasului, contra unei chirii modice. In schimb, investigatorul ar fi trebuit sa plateasca suma totala de 21.750 euro pentru a intra in posesia locuintei. Investigatorul si-ar fi planificat chiar si niste intalniri cu traficantii, care trebuiau sa para intamplatoare. Multe dintre acestea au avut loc in salile de jocuri de noroc din zona Canta, Pacurari. Aceste intalniri au avut loc in perioada 27 martie/13 mai 2013. Artizanii afacerii erau Neculau Diagrama, Grosu Constantin si Rudai Dumitru. Acestia au recunoscut savarsirea faptelor si au fost condamnati mai repede. Medicul Victor Cojocaru i-a ajutat pe tepari sa obtina anumite documente neconforme cu realitatea.

„Inculpata Neculau Diagrama l-a determinat pe inculpatul Cojocaru Victor, medic primar specialitatea psihiatrie în cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgente Sf. Spiridon Iasi, sa întocmeasca în fals doua adeverinte medicale în care a consemnat ca persoana care solicitase locuinta si un membru al familiei sale sufera de afectiuni psihice, desi nu consultase persoanele respective. Inculpatul Cojocaru Victor a remis inculpatei Neculau Diagrama cele doua adeverinte, pe care le-a eliberat pe baza a doua cereri redactate în fals de Neculau Diagrama”, au explicat procurorii implicarea doctorului in dosar.

Adauga un comentariu