Economic Local

A fost semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public din Bucium. Valoarea acestuia depășește 7 milioane de lei

Publicat: 02 sept. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
A fost semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public din Bucium. Valoarea acestuia depășește 7 milioane de lei
Iluminatul public din Bucium va fi modernizat de o firmă din Timișoara

Recent, a fost semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public din Bucium. Lucrările vor fi executate, în cel mult șase luni, de Elba Com SA din Timișoara

Corpurile de iluminat se vor monta pe console fixe cu bride metalice pe tronsonul superior, conform proiectului de montaj. În această situație, în partea inferioară a stâlpului, la 0,6 m de la cota zero se realizează o fereastră de vizualizare de 100X200 mm, acoperită cu un capac prins în șuruburi. Stâlpii se fixează pe fundații de beton care se dimensionează conform situațiilor din teren, ținându-se cont de încărcarea acestora și terenul de fundare. De asemenea, sunt executați din țeavă de oțel, fără sudură.

A fost semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public din Bucium

Primarul Mihai Chirica a semnat un contract de modernizare a iluminatului public pe șoseaua Bucium, de la intersecția cu bulevardul Poitiers până la intersecția cu stradela Păun. Este vorba despre tronsonul de circa 3,5 kilometri care este, de asemenea, supus unor lucrări de modernizare, finanțate din bugetul local. În urma unei licitații care a atras patru oferte, lucrările vor fi executate, în cel mult șase luni, de Elba Com SA Timișoara, în cadrul unui contract în valoare de 6.164.510,62 lei, fără TVA (7.335.767,64 lei cu TVA). Compania va livra şi monta 240 de bucăţi cu o înălţime de 10 metri. Cablurile vor fi pozate în şanţuri, iar pe tot traseul vor fi montate în tuburi tip riflat.

Modernizarea iluminatului vine în completarea lucrărilor privind șoseaua Bucium. Acestea vor fi executate de Conest SA, în cadrul unui contract în valoare de 22.022.406,96 lei, cu TVA. Investiția presupune modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium, modernizarea instalației de iluminat, precum și amenajarea de piste de biciclete. Podul Bucium va fi modernizat și lărgit, de la patru la cinci benzi de circulație. Cele două investiții sunt corelate cu proiectul de modernizare a infrastructurii pasajului suprateran Socola. Lucrările vor fi executate de asocierea Conest SA – Arcada Company SA, în cadrul unui contract în valoare de 41.764.119,59 lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Lucrările a căror durată este prognozată la 18 luni vor include reabilitarea pasajului, creșterea de la patru la cinci a numărului benzilor de circulație (două benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Socola – Centru, trei benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Centru – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime), creșterea gabaritului și a clasei de încărcare.  Pasajul a fost construit în anul 1960 și are o lungime de 450,70 metri. Suprafața carosabilului modernizat va fi de 10.560 de metri pătrați, iar cea a trotuarelor modernizate de 1.750 de metri pătrați. Cele trei proiecte au o valoare totală de 71 de milioane de lei.

Proiectarea podului Iaşi-Ungheni costă peste 160 de milioane de lei

Proiectul podului peste Prut de la Ungheni a fost depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility), cu o valoare de 16.486.604 euro.

„Conectăm infrastructura dintre România și Republica Moldova și vom putea consolida și mai tare legăturile dintre comunitățile noastre”, a transmis președintele CJ, Costel Alexe.

Procedura de licitaţie privind contractarea serviciilor de proiectare a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pe 5 august 2023.

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), proiectarea podului Iaşi-Ungheni costă 162.783.799 de lei, fără TVA. Licitaţia a fost lansată pe 5 august 2023, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 13 septembrie 2023, ora 15:00.

Podul va avea o lungime de 261,20 metri, cu 2 benzi pe sens şi trotuare. Lăţimea acestuia va fi de 13 metri în prima etapă, la care se vor adăuga alţi 11,25 m în cea de-a doua. Lăţimea părţii carosabile va fi de 8 metri, iar lungimea traseului va fi de 1 kilometru. În acelaşi timp, punctul de control trecere frontieră va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spații închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și TIR-urilor.

A fost semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public din Bucium, licitația a fost câștigată de Elba Com SA din Timișoara.

Comentarii
  • După țigările fara tutun, vaccinul fara imunitate și femeia fara tate (da’cu par pe piept), acum asta: iluminatul fara lumina.
    Când iluminatul public cu led e activat, in zona tot întuneric este. Un paradox? Nu. Este doar nepăsarea și habarnistul celor din primărie. Becurile sunt mult prea slabe și montate mult prea sus, pe stâlpi care au fost concepute pentru iluminatul ce becuri clasice.
    Dar sa bine la pulime, și mai ales la cei care dorm noaptea mai liniștiți că salvează planeta.

Adauga un comentariu