Boli si tratamente

Boli care provoaca arsuri in gat

Publicat: 15 iul. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Boli care provoaca arsuri in gat
7

In sezonul cald, este oarecum normal sa avem simptome neplacute la nivelul gatului, mai ales ca avem obiceiul sa consumam atat de multe produse reci. Un pic de durere sau de usturime suporta oricine, însa ce te faci cand te confrunti cu arsuri în gat?

Este un simptom care trimite multi oameni la medic, iar cauzele sunt destul de diverse, de la infectii pana la probleme cu stomacul.
Afla de la ce e posibil sa ai senzatia de arsura în gat si cand e cazul sa mergi la medic pentru diagnostic si tratament!

Arsurile în gat sunt un simptom cat se poate de neplacut si, chiar daca de cele mai multe ori nu ar trebui sa te îngrijoreze prea mult, pot trada o afectiune care necesita tratament.

Iata o serie de boli care pot da arsuri în gat: Sindromul refluxului gastroesofagian: aceasta este o boala digestiva cronica ce apare atunci cand acidul din stomac patrunde pe esofag si irita suprafata acestuia, ducand la senzatia de arsura în gat. Boala este însotita de arsuri la stomac si disconfort puternic la nivelul acestuia, în special dupa consumul de alimente picante. Totodata, ea mai poate provoca un gust neplacut în gura si halena (respiratie urat mirositoare).
Daca suspectezi ca ai aceasta boala, e necesar sa mergi la un medic, pentru ca trebuie tratata cu medicamente si regim alimentar.

8 remedii naturiste pentru arsuri

Alergii: foarte multi oameni sufera de alergii cauzate de factori iritanti din aer, de la praf pana la par de animal sau polen. Alergiile se manifesta prin tuse, stranut, rinoree (secretii abundente din nas), senzatia de nas înfundat si, nu de putine ori, arsuri în gat. Particulele iritante ajung în gat si provoaca iritatii, senzatia neplacuta aparand în mod special în partea de jos a gatului.

Esofagita: asa cum sugereaza si numele, aceasta este o inflamatie a esofagului, iar principalul simptom este arsura în gat. Totodata, esofagita poate sa provoace disconfort la nivelul pieptului si eructatie. Una dintre cauzele instalarii esofagitei este folosirea excesiva a medicamentelor antiinflamatoare, dar poate fi si o urmare a anumitor interventii chirurgicale. Daca suferi de sindromul refluxului gastroesofagian, ai un risc crescut de a face aceasta boala.

Raceala: cea mai frecventa cauza a arsurilor în gat este raceala sau inflamarea gatului. Daca ai acest simptom dupa ce ai consumat o bautura rece sau o înghetata, nu ai niciun motiv de îngrijorare. O infectie virala trece de obicei de la sine si provoaca si alte simptome: febra, letargie, dureri musculare, congestie nazala si tuse. Daca nu trece de la sine dupa 7 zile, este recomandat sa mergi la medic, ca sa îti recomande un tratament corespunzator.

Gatul uscat: nu este neaparat o boala, dar este cu siguranta o problema care ne afecteaza în mod special vara. Cand ai gatul uscat si încerci sa înghiti, simti acele arsuri neplacute în gat. Daca nu simti o ameliorare dupa ce bei lichide, e posibil ca uscarea gatului sa fie provocata de o inflamare a tesutului care captuseste caile respiratorii.

Probleme cu urechea: atunci cand esti racita, este foarte posibil sa se acumuleze lichid la nivelul urechii medii, în trompa lui Eustachio. Acest lichid ajunge sa se scurga în gat si provoaca senzatia de arsura. Daca ai aceasta problema, e posibil sa îti simti urechea înfundata sau durere la nivelul acesteia si sa ai o usoara senzatie de ameteala.

Glosodinia: medicii nu cunosc cauza exacta a acestei boli neplacute, care da senzatia de arsura la nivelul cavitatii bucale si uneori si la nivelul gatului. Pacientii spun ca senzatia este aceeasi cu cea din momentul consumarii unor lichide sau alimente fierbinti. Alte simptome ale acestei afectiuni sunt pierderea gustului sau instalarea unui gust metalic în gura, furnicaturi pe limba si dureri care se agraveaza pe parcursul zilei. Tratamentul se personalizeaza în functie de istoricul medical al pacientului.

Cum evitam si cum tratam arsurile la stomac sau refluxul gastroesofagian?

Daca si tu ai arsuri în gat, iata cateva masuri pentru ameliorarea simptomelor neplacute:

  • -bea multe lichide, dar renunta la bauturile acidulate, care irita gatul;
  • -nu mai consuma alimente fierbinti;
  • -foloseste un umidificator în camera în care dormi;
  • -evita fumatul si alcoolul, pentru ca ambele irita gatul si stomacul, putand conduce la reflux gastric;
  • -dormi cu capul ridicat noaptea, pentru ca acidul din stomac sa nu ajunga cu usurinta la nivelul gatului.
Adauga un comentariu