Actualitate

Breaking news! Zeci de români plecaţi în Germania, infectaţi cu COVID-19

Publicat: 22 mai 2020

Momente critice pentru zeci de romani plecaţi în Germania, lucrători la un abator. Conform informaţiilor de ultimă oră, aproximativ 47 de romani au fost testaţi pozitiv la infectarea cu COVID-19. Alţi 57 de romani au fost plasaţi sub carantină.

”În urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autoritățile locale germane au comunicat că în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea, printre persoanele confirmate a fi infectate cu COVID-19 se numără și 47 de cetățeni români. Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.” explica oficialii.

Starea de sănătate a românilor infectaţi cu COVID-19 este una bună

Autorităţile din Germania au explicat faptul că starea de sănătate a românilor infectați cu COVID este una bună şi că, până acum, niciunul dintre ei nu avut nevoie de îngrijiri medicale. Angajaţii abatorului benficiaza de sprijinul companiei pe întreaga perioadă de carantină. Conform autorităţilor locale, angajatorii au stabilit un sistem de livrare pentru hrană şi alte bunuri necesare.
Adauga un comentariu