Actualitate

Dezastru in comuna Miroslava, provocat de compania Gazmir! Oamenii sunt blocati in case, fiind obligati sa circule fara masini. Nesimtirea a intrecut orice limita – FOTO

Publicat: 11 iun. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Un drum privat din Miroslava a fost distrus de excavatoarele care au sapat inca de la orele amiezii @ Nimeni nu a fost anuntat ca acest lucru se va intampla @ Cei de pe teren nu au fost in stare sa informeze oamenii cat timp va dura aceasta lucrare @ Acestia au avut un comportament total inadecvat, iar limbajul lor a fost foarte vulgar @ Nu toti doresc racordarea la gaz pe acest drum

Nemultumirile oamenilor din comuna Miroslava au inceput in cursul zilei de ieri, din cauza faptului ca angajatii companiei Gazmir au inceput sa sape pe drumurile private ale comunei, impiedicand oamenii sa ajunga la locurile de munca si chiar sa circule pe drum pentru a putea ajunge in propriile curti. Acestia sunt nevoiti sa plece pe jos spre oras, iar cand cer o explicatie in legatura cu durata lucrarii, primesc nonsalante ridicari din umeri.

Locuitorii comunei Miroslava sunt nemultumiti de serviciile acestei companii, de comportamentul muncitorilor si de modul nerespectuos si urat cu care acestia se adreseaza unor oameni care doar vor sa stie cat timp va fi blocat drumul. La intrarea pe drumul privat este atasata o panglica galbena, la un nivel ridicat, incat conducatorii autoturismelor nu reusesc sa o zareasca. Desi locuitorii de pe strada Constantin Langa, numerele 40-46, nu doresc racordarea la gaz, ultimul vecin, dupa spusele angajatilor, vrea. Chiar daca au avut posibilitatea sa sape pe un alt drum, care avea legatura directa cu casa acestui om, acestia s-au gandit sa sape un drum intreg, pentru a taia calea de acces pentru celelalte persoane.

Redactorii BZI s-au deplasat la fata locului, incercand sa afle mai multe detalii despre acest subiect, insa angajatii companiei Gazmir nu au fost dispusi sa le ofere mai multe informatii.

Doi din sapte locatari

Fiind un drum privat, oamenii de pe strada Constantin Langa s-au adaptat conditiilor lipsite de gaz, majoritatea avand centrala pe lemne si butelii, astfel incat, doar doi locatari din sapte au fost de acord cu aceasta decizie. Mai mult decat atat, inainte de a incepe acest proces, nici Primaria Miroslava, nici Compania Gazmir nu a anuntat ca, pe o perioada de timp, oamenii nu vor putea intra cu masina pe acel drum.

De asemenea, reprezentantii Gazmir au inceput sapaturile fara a avea acceptul tuturor locuitorilor drumului respectiv. La intrebarile redactorilor daca acestia au un plan de proiect, ei au raspuns cu nepasare, ca si cum totul ar fi in regula. Atitudinea specifica oamenilor inculti a fost evidentiata pe tot parcursul dialogului.

"Nu stim cat dureaza sa terminam, ce ma intrebi pe mine? Ia si suna la companie daca nu-ti convine, eu fac ce mi se spune. Da' ce treaba ai tu daca am plan sau nu? O sa se termine cand o sa fie gata, nu e logic?", spune angajatul companiei Gazmir care nu a vrut sa se recomande nici la insistentele reporterilor BZI.

O femeie a fost injurata

O femeie care locuieste pe aceasta strada s-a intors acasa ieri, in jurul orei 11:00, unde a stat timp de 15 minute. Vazand excavatorul in capatul celalalt al drumului si nestiind absolut nimic de aceasta racordare la gaz, aceasta a intrat in curte linistita. Cand a iesit insa, surpriza a fost una de proportii. In fata portii ei era un sant de aproximativ doi metri, iar aceasta nu putea sa iasa din curte. Neintelegand ce se intampla, femeia s-a dus la unul dintre cei patru oameni de pe teren, cerand explicatii. "Da' nu era logic ca sapam? Unde intri asa cu masina si stai in casa o ora, crezi ca eu te astept pe tine sa iesi si apoi sa-mi continui treaba? Acum ce sa fac? Nu vrei, eventual, sa pun si pamantul inapoi ca sa iesi tu din curte?", intreaba acelasi om, cel din excavator. Femeia le-a spus sa puna inapoi pamantul peste groapa, ca sa poata iesi cu masina.

"Nu au pus nicio pancarta, nu s-a anuntat nicaieri ca va fi inchis drumul, nici nu suntem toti de acord sa puna gaz aici. Stiu ca nu este obligatoriu sa folosesti gaz de la ei, dar este drumul tuturor de aici, cred ca ar fi trebuit sa ne dam acordul si, mai ales, sa fim anuntati daca si cand nu se poate folosi drumul. Cand le-am spus sa acopere santul, au tinut-o numai in injuraturi si cuvinte urate, ca si cum eu nu am dreptul sa vin la mine acasa cand vreau eu. Sa nu mai zic de faptul ca lucrurile lor erau in curtea mea, ghiozdane, sticle cu apa, haine si asa mai departe. Este proprietate privata, nu stiu cum isi permit astfel de lucruri. Orice ii intrebam, raspundeau agresiv si cu sictir. Singurul lucru pe care mi-l spuneau era sa sun la firma, ca ei nu-s responsabili de asa ceva", spune femeia care are domiciliul pe strada Constantin Langa.

Vezi si: Comuna Miroslava se transforma in oras

Nimeni nu stie cand vor fi aceste lucrari finalizate

Reporterii BZI au incercat sa ia legatura cu responsabilii proiectului de la compania Gazmir si i-au apelat telefonic de nenumarate ori, insa nu au primit niciun raspuns.

De asemenea, au luat legatura si cu primarul comunei Miroslava, Dan Nita, care a afirmat ca cei de la Gazmir sunt avizati in acest sens pentru a face toate demersurile.

"Vorbiti cu cei de la firma respectiva, nu are nicio treaba Primaria. Noi le dam avizul si din moment ce s-au apucat de treaba, este clar ca l-au primit", declara Dan Nita, primarul comunei Miroslava.

Adauga un comentariu