Actualitate

PRECIZARI importante facute de sefa Inspectoratului Scolar Judetean Iasi!

Publicat: 20 iul. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PRECIZARI importante facute de sefa Inspectoratului Scolar Judetean Iasi
1

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi doreste sa faca in mod public precizari cu privire la atacurile la persoana pe care un site iesean le prolifereaza prin intermediul articolelor pe care le publica, nu mai putin de cinci, doar in luna iulie 2019. Aceste articole neasumate care se incadreaza in sfera fake news (pe site nu exista nume de autor, date de contact, telefon sau adresa de e-mail) vizeaza activitatea ISJ Iasi, precum si activitatea inspectorului scolar general, prof. Dr. Genoveva Farcas, aducand grave prejudicii de imagine unei institutii care a colaborat intotdeauna cu mass-media, oferind in mod transparent puncte de vedere si date. Autorii acestor articole nu au solicitat niciodata un punct de vedere din partea I.S.J. Iasi, preferand sa expuna diverse situatii deformate, scoase din context, precum si neadevaruri, folosind tehnici de manipulare consacrate, menite sa induca in eroare cititorii. 

Imagini de colectie! Ei sunt ambasadorii Iasului! Cei mai merituosi elevi au fost premiati la Palatul Roznovanu – FOTO, VIDEO

Astfel, precizam ca actualul inspector scolar general, prof. dr. Genoveva Farcas, nu este membra a niciunui partid politic, nu are relatii de rudenie cu niciun om politic, deputat sau parlamentar iesean, iar pentru a deveni inspector scolar general a sustinut concursul specific in 2017, obtinand cel mai mare punctaj la nivel national, concurs organizat de M.E.N., care ii asigura un mandat de 4 ani, in intervalul 2017-2021. Schimbarile din echipa I.S.J. Iasi au fost anuntate in cadrul unei conferinte de presa ce s-a desfasurat in ziua de 9 iulie 2019, conferinta in care cei 3 inspectori veniti in echipa I.S.J. Iasi au fost prezenti si au dialogat cu jurnalistii. Mentionam ca numirea acestora s-a facut prin detasare in interesul invatamantului, avand in vedere ca mandatele de 4 ani ale fostilor inspectori scolari au expirat la data de 30 iunie 2019. 

In cadrul concursului pentru obtinerea gradatiei de merit au fost invalidate un numar de 33 de dosare, dat fiind faptul ca unitatile de invatamant nu au respectat precizarile din metodologia pentru acest concurs, organizand consiliile profesorale pentru validarea dosarelor in afara perioadei alocate de M.E.N. In aceasta situatie, comisiile din I.S.J. au procedat la invalidarea dosarelor. Intre I.S.J. Iasi si ONG-urile care reprezinta minoritatea roma nu exista niciun conflict. Mai mult decat atat, prin proiectele proprii, precum si prin proiectele de tip POCU pe care le-a avut sau le are in derulare, I.S.J. Iasi a sustinut comunitatea roma, atat elevii, cat si adultii, prin activitati specifice. Numarul de locuri alocate elevilor de etnie roma pentru clasa a IX-a a fost intotdeauna suficient, supradimensionat, intrucat in fiecare an au existat in jur de 160 de locuri ramase neocupate.

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi este intotdeauna deschis spre dialog, transmite zilnic comunicate de presa, organizeaza periodic conferinte de presa si doreste sa informeze in mod transparent publicurile in legatura cu toate activitatile pe care le deruleaza, atat prin pagina web a institutiei, cat si prin pagina sa de Facebook. Vom oferi intotdeauna raspunsuri jurnalistilor si ne dorim sa citim in presa ieseana articole asumate de autori, care sa prezinte obiectiv si deontologic situatii sau activitati. ISJ Iasi isi rezerva dreptul de a recurge la actiunea in instanta, conform procedurilor legale, in situatia in care atacurile vor continua in aceeasi maniera.

Adauga un comentariu