Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Consumul de apă în timp ce mănânci: o idee bună sau proastă?
Consumul de apă în timp ce mănânci: o idee bună sau proastă?

Consumul de apă în timp ce mănânci: o idee bună sau proastă?

01 iun. 2021, 17:14,
BZI.ro, în Sanatate

În timp ce hidratarea adecvată este esențială, consumul de alimente poate provoca probleme de sănătate?

Este esențial să beți suficientă apa. 1,5 litri pe zi este adesea indicat pentru o bună hidratare. Apa ajută la prevenirea durerilor de cap, a lipsei de concentrare, a pielii uscate, a durerilor la nivelul tendoanelor sau articulațiilor și, uneori, chiar a iritabilității.

În timpul meselor, unii oameni sunt reticenți în a-și umple paharul cu apă, de teama balonării sau umflării stomacului. Un mit care nu reflectă nicio realitate științifică. Trebuie să bei în medie 10 pahare de apă pe zi pentru a fi hidratat corespunzător.

Bei apa în timp ce mănânci?

Acest reflex poate fi chiar interesant, deoarece apa permite bolului alimentar să se înmoaie, ceea ce facilitează digestia. Ca să nu mai vorbim că efectul supresor al poftei de mâncare are avantajul de a regla sau a calma chiar și cele mai acute pofte de mâncare. În plus, a bea in timpul mesei face necesară o pauză între fiecare mușcătură, încetinind astfel mecanica mesei. Și a mânca mai încet nu numai că ajută la digestie, ci te face să te simți mai plin mai repede. Un plus care poate fi luat în considerare de toți cei care acordă atenție siluetei.

Dacă vrei să mănânci mai puțin din punct de vedere cantitativ, a bea două pahare de apă înainte de a mânca este un reflex înțelept, deoarece apa are un inhibitor de apetit incontestabil.

Apa care ajută digestia

Din nou, vorbim doar de apă plată. Dacă ai de ales, este mai bine să optezi pentru apă bogată în calciu și magneziu, deoarece ajută la o digestie mai bună. Apa carbogazoasă, mai ales dacă este frecvent predispus la balonare, trebuie evitată. Acest tip de băutură tinde să crească cantitatea de aer din stomac. În cele din urmă, se recomandă evitarea apei cu gheață, deoarece digestia poate fi afectată. Odată aplicate aceste reguli, consumul de apa in timpul mesei nu ar trebui sa fie o problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *