Destinatii turistice

Cum arata rezervatia de maci din California – FOTO

Publicat: 20 apr. 2020
Cum arata rezervatia de maci
Cum arata rezervatia de maci

Cum arata rezervatia de maci. Una dintre cele mai mari şi mai frumoase rezervaţii de maci din lume se afla în Statele Unite ale Americii, mai exact în însorita Californie. În fiecare primăvară, partea de vest a Văii Antelope, prinde viaţă, milioane de flori de mac portocaliu înflorind aici. Sezonul durează în general de la mijlocul lunii februarie până la sfârşitul lunii mai. De regulă sezonul macilor înfloriţi depinde foarte mult şi de cantitatea de precipitaţii din timpul iernii. Acest mac portocaliu se adaptează condiţiilor deşertice.

Cum arata rezervatia de maci. Valea Antelope

Valea Antelope este situată într-un loc arid, respectiv deşertul Mojave. Zona este acum protejată şi se numeşte Rezervaţia de maci de California Valea Antelope. Acest tip de mac poate creşte până la o înălţime de 50-60 cm. De asemenea are tulpini ramificate, iar florile au un diametru al petale de 3-5 cm fiecare. Petalele se închid pe timpul nopţii sau în timpul ploilor. Dacă vremea este rece, petalele pot rămâne închise mai multe zile.

Macul este folosit şi în medicină. Floarea este recunoscută ca tratând insomniile sau stările de anxietate. Macul este principala sursă naturală pentru opiu. Opiul natural este un latex pe care planta îl secretă când sunt incizate capsulele verzi. Din opiu sunt extraşi numeroşi alcaloizi precum morfină, tebaina, codeină şi oripavina. Morfină este alcaloidul predominant în varietăţile de mac cultivate în majoritatea ţărilor producătoare.
Adauga un comentariu