National

Drumarii i-au certat pe șoferii care au ignorat avertismentele polițiștilor, la Rânca: „Noi ne-am pus viețile în pericol să ajungem până aici, ți se pare normal lucrul ăsta?”

Publicat: 25 dec. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Drumarii i-au certat pe șoferii care au ignorat avertismentele polițiștilor la Rânca Noi ne-am pus viețile în pericol să ajungem până aici ți se pare normal lucrul ăsta
Unii șoferi nu au ținut cont de indicatoarele de avertizare

Și duminică, 24 decembrie, viscolul a pus stăpânire pe mai multe regiuni ale țării. Cel mai rău a fost la Rânca, în județul Gorj, unde zeci de șoferi au rămas blocați, deși fuseseră avertizați că anumite porțiuni de drum sunt închise, relatează ProTV. Județe din nordul și centrul țării sunt sub cod galben și portocaliu de vreme rea până luni, inclusiv,

Unii șoferi nu au ținut cont de indicatoarele de avertizare, cerând apoi ajutorul drumarilor.

Drumar: Spune-mi și mie de ce ai trecut de filtru și ai intrat pe zona interzisă?
Șofer: N-am știut…
Drumar: Cum adică, ai indicator, ai angajații de la drumuri care ți-au spus să nu intri aici, nu te putem scoate de aici, noi ne-am pus viețile în pericol să ajungem până aici, ți se pare normal lucrul ăsta? (…)”

Sute de mașini au așteptat la baza muntelui până când vântul s-a mai domolit

Imaginile arată la ce riscuri s-au expus unii dintre șoferii care au încercat duminică să intre pe un drum închis din cauza viscolului. Circulația a fost blocată mai bine de o jumătate de zi pe porțiunea de Transalpina care asigură accesul în stațiunea Rânca.

Sute de mașini au așteptat la baza muntelui până când vântul năprasnic s-a mai domolit și a fost permis accesul spre stațiune.

Însă unul dintre șoferi s-a urcat la volan și a încercat să coboare spre Novaci pe cont propriu. A rămas înzăpezit și a fost nevoie de eforturile drumarilor pentru a-l scoate din impas!

„O să vă urcați în mașina de la deszăpezire împreună cu cei din mașină și o să abandonați mașina aici!”

-La un moment dat era zăpada mai mare, da, și n-au mai funcționat nici lanțurile.
-N-a mai mers nimic.
-Da!
-Ați sunat la 112?
-Am sunat, dar nu am avut semnal, iar ulterior la pensiune și apoi la domnii de la drumuri.
-Ați mai face o dată treaba asta?
-Pfoai, dar nici nu coboram dacă știam.
-Aveți și copiii.
-Un copil în spate, da.”

La fel au făcut și alți șoferi, între Rânca și Novaci, unde circulația a fost oprită la miezul nopții. Drumarii au reușit cu greu să îl scoată din troiene pentru ca, ulterior, cei mai mulți să susțină că nu au văzut niciun indicator sau vreun polițist care să le fi interzis accesul pe șosea.

„-V-a zis cineva să nu treceți, era un echipaj de poliție acolo?
-Nu!
-Nu era niciun echipaj, deci dumneavoastră ziceți că nu erau indicatoare, nimic?”

Ultilajele de deszăpezire au lucrat non-stop, dar zăpada se așternea repede la loc.

Toată noaptea, dar și peste zi, până după prânz, vântul a suflat cu peste 120 kilometri pe oră.

Reprezentantul DRDP Craiova, Cristi Tudor: „Suntem în zona releului, pe DN 67 C, după cum vedeți vântul la rafală antrenează cantități mari de zăpadă, undeva aici e drumul și cum nici dumneavoastră nu îl vedeți, nici colegii mei de pe utilaje, nu pot să intervină, de aceea decizia de a închide drumul a rămas în vigoare până când vom putea interveni în siguranță.”

Șofer de pe utilaj de deszăpezire: „Dezastru, de aproximativ 4 ierni nu am avut viscolul acesta, se acționează cu 4 utilaje, două freze, în zadar.”

În schimb, la baza muntelui, s-au format cozi uriașe de către turiștii veniți de la sute de kilometri depărtare pentru a petrece Crăciunul la Rânca.

Comentarii
Adauga un comentariu