Diete si regimuri

Este avocado bun pentru diabet?

Publicat: 17 mart. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este avocado bun pentru diabet
25

Avocado este un aliment bogat in grasimi, dar, cu toate acestea, este bine sa faca parte din dieta. Este sigur pentru persoanele cu diabet sa manance avocado? Se pare ca nu este numai sigur, dar el este si benefic. Cercetarile arata ca avocado poate ajuta oamenii sa-si gestioneze diabetul si sa-si imbunatateasca sanatatea in mai multe moduri.

Dieta si diabetul zaharat. Toti ar trebui sa avem o dieta sanatoasa, cu atat mai mult cu cat suferim de unele boli, precum diabetul zaharat. Atunci cand ai aceasta boala, alimentele pe care le mananci in fiecare zi pot influenta modul in care te simti si cat de bine iti controlezi starea. In general, persoanele cu diabet zaharat ar trebui sa manance alimente care ajuta la controlul glicemiei (zaharul din sange) si care ofera beneficii pentru sanatate, cum ar fi scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului. Aceasta este una dintre cele mai bune modalitati de a mentine diabetul sub control, de a evita complicatiile. Avocado ofera toate aceste beneficii si chiar mai mult.

Medicii recomanda persoanelor cu diabet sa reduca consumul de carbohidrati si zahar. De asemenea, pot recomanda alimente care ajuta la controlul varfurilor de zahar din sange. Un avocado indeplineste ambele cerinte. 150 g de avocado contin: 12,79 g de carbohidrati, sub 1 g de zahar, 10,1 g fibre, 22 g de grasime, din care aproape 19 g sunt grasimi nesaturate, 240 calorii. Prin comparatie, 150 g mar crud, contin: 19,4 g de carbohidrat, din care 15,6 g este zahar, 150 g de banane contin 34,26 g carbohidrati, dintre care 18,34 g sunt zahar. Cu o doza redusa de carbohidrati, un continut ridicat de fibre si grasimi sanatoase, persoanele cu diabet zaharat se pot bucura de un avocado cu moderatie fara stresul cresterii glicemiei. Combinarea unui avocado cu alte alimente poate contribui la reducerea varfurilor de zahar din sange. Gratie grasimilor si fibrelor, dureaza mai mult pentru a fi digerat si, in acelasi timp, incetineste absorbtia altor carbohidrati.

Limita zilnica de avocado. Inainte ca oamenii sa faca schimbari semnificative in dieta lor, trebuie sa discute cu medicul sau dieteticianul. Unul dintre lucrurile de luat in considerare este consumul total de calorii. O portie de avocado de 150 de grame contine 240 de calorii, dar aceasta este o portie mare. Oamenii care vor sa-si mentina sau sa piarda din greutate pot adauga in continuare avocado in dieta lor. Pot face asta prin inlocuirea unei cantitati similare de branza, maioneza, etc.

Asociatia Americana a Diabetului spune ca nu este doar cantitatea de grasime este importanta, ci si tipul. Oamenii ar trebui sa limiteze aportul de grasimi nesanatoase, inclusiv grasimi saturate si grasimi trans. Acestea sunt adesea prezente in carnea grasa, alimentele prajite, prelucrate si cele gatite in multe dintre restaurante. ADA incurajeaza persoanele cu diabet zaharat sa ia in considerare adaugarea de avocado in dieta lor, datorita grasimilor sale sanatoase care pot ajuta la reducerea colesterolului LDL. Grasimile din avocado sunt in majoritate acizi grasi mononesaturati (MUFA). Studiile au aratat ca acestea pot contribui la cresterea colesterolului HDL "bun". MUFA pot, de asemenea, sa reduca nivelul colesterolului LDL "rau" LDL si al trigliceridelor si pot reduce tensiunea arteriala. Asta inseamna ca avocado poate reduce riscul bolilor de inima si al accidentului vascular cerebral. Persoanele cu diabet zaharat au un risc de doua ori mai mare de a avea boli de inima si accident vascular cerebral ca cineva fara diabet. Mai mult, bolile de inima si accident vascular cerebral sunt principalele cauze ale decesului in randul persoanelor cu diabet zaharat.

Este posibil sa existe inca un motiv pentru care MUFA pot ajuta persoanele care traiesc cu diabet. Un studiu publicat in Jurnalul Colegiului American de Nutritie  sugereaza ca acestea pot ajuta la controlul nivelului de zahar din sange si al insulinei. Cercetatorii au descoperit ca acest lucru a fost valabil in special atunci cand aceste grasimi au inlocuit in dieta o parte din carbohidrati.
 

Adauga un comentariu